Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miało być inaczej

Miało być inaczej

AgnieszkaBK 17:20, 23 lip 2012

Jeszcze różyczki z tego roku
Gruss an aachen

Aquarella

White rose
AgnieszkaBK 17:27, 23 lip 2012

irena_milek napisał(a)

Witaj, Agnieszko
Wpadłam z rewizytą i wyjść z podziwu nie mogę!
Kfiatki oczywiście piękne (i liliowce i róże, a ta hotrensja w donicy powala),
ale warzywnik mnie po prostu rozwalił
Mam jakąś słabość do warzywników

Zuza - słodziak

Miło Teresko, że zajrzałaś, zapraszam częściej Byłam u Ciebie i widziałam zdjęcia z mgłą....super
Ja od warzywek wolę kwiaty.... ale jak ma się ogród, to wypada mieć i kawałek warzywnika

o kurczę, ja nie mam warzywniaka, jakoś nie mogę się przełamać, tylko kwiaty
byłam, jak pisałam i tez nie chciałam ogrodu, a jest i teraz sie cieszę

Irenko, ja nie planowałam warzywniaka... na początku gdzieś przy kwiatach posiałam trochę rzodkiewek.... to były najsmaczniejsze rzodkiewki na świecie. W następnym roku było już pięć zagonków... w następnych latach było ich coraz więcej..... w końcu stwierdziłam, że jak dla mnie to za dużo, zrobiliśmy płotek i warzywniaczek przestał się powiększać
Milka 17:39, 23 lip 2012

Czyli wystarczył tylko płotek może i ja kiedys coś zacznę uprawiać, ale jakoś mój M. nie ma inklinacji w tym kierunku i tak tworzymy ogród botaniczny, jak mówią sąsiedzi
AgnieszkaBK 17:49, 23 lip 2012

irena_milek napisał(a)
Czyli wystarczył tylko płotek może i ja kiedys coś zacznę uprawiać, ale jakoś mój M. nie ma inklinacji w tym kierunku i tak tworzymy ogród botaniczny, jak mówią sąsiedzi

Irenko, najważniejsze jest, żeby robić to co sprawia przyjemność.... a Wasz ogród jest coraz piękniejszy
Milka 17:58, 23 lip 2012

Trochę się przeraziłam tymi nowymi drzewami, które nasadziliśmy, to olbrzymy, jak to będzie za 10 lat np? ale co tam, żyję dziś, tu i teraz
za komplimenta dziękuję, ja mam do niego sporo zastrzeżeń, ale mój M. bezgranicznie w nim zakochany i jest dla niego najpiękniejszy
AgnieszkaBK 18:08, 23 lip 2012

irena_milek napisał(a)
Trochę się przeraziłam tymi nowymi drzewami, które nasadziliśmy, to olbrzymy, jak to będzie za 10 lat np? ale co tam, żyję dziś, tu i teraz
za komplimenta dziękuję, ja mam do niego sporo zastrzeżeń, ale mój M. bezgranicznie w nim zakochany i jest dla niego najpiękniejszy

Twój M ma całkowitą rację... Wasz ogród tworzyliście sami i przez to ma duszę. Jeżeli nawet coś nie jest zgodne z modą, czy sztuką tworzenia ogrodów, to nie jest istotne. Taki ogród jest jak własne dziecko, a dziecko nie kocha się za coś, tylko za to, że jest.
Ja też nasadziłam dużo drzew i teraz przyglądam się jak to będzie za jakiś czas... ale ja lubię ogrody z dużymi drzewami, więc niech sobie rosną
Tess 17:01, 24 lip 2012

A ja nie mam miejsca na warzywnik, koniec i kropka
Ale innym zazdroszczę i podziwiam ich piękne warzywka

Aguś, śliczne te róże
Mala_Mi 20:48, 24 lip 2012

Śliczne różyczki.... a warzywniak też ograniczyłąm płotem i zablokował jedyne miejsce do powiwększania szklarnia.... normalnemu człowiekowi wystarczy mały kawałek..... dla satysfakcji..a zieminiakó uprawiać nie bedę. Posadziłąm buraczki bo lubie i co..zjadła jakaś zaraza.... powoli dochodzę to etapu, ze w warzyniaku rzodkiewka , szczypiorek ,truskawki.. i po trochę na coidzinne zjadanie.. Kapustę i ziemniaki mozna kupic w sklepie za grosze...
wanda7 20:52, 24 lip 2012

Ta pierwsza przepiękna. W mojej kolorystyce. Chociaż inne barwy też lubię.
AgnieszkaBK 22:14, 25 lip 2012

Tess napisał(a)
A ja nie mam miejsca na warzywnik, koniec i kropka
Ale innym zazdroszczę i podziwiam ich piękne warzywka

Aguś, śliczne te róże

Teresko, u mnie warzywka to tylko dodatek do kwiatków. Najgorsze jest to,że jak nawet wyhoduję to później nie mam gdzie przechowywać