Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród amatora - proszę o pomoc 14:03, 19 cze 2012

Do góry

mira68
- bardzo dziękuje

Bardzo proszę o pomoc - mój bukszpan się sypie
Ma nowe przyrosty z daleka wygląda na zdrowego, ale jak bliżej mu się przyjrzeć - jakby usychał
czy to jakiś grzyb?

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:01, 19 cze 2012

Do góry
Bardzo proszę o pomoc - mój bukszpan się sypie
Ma nowe przyrosty z daleka wygląda na zdrowego, ale jak bliżej mu się przyjrzeć - jakby usychał
czy to jakiś grzyb?

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 13:48, 19 cze 2012

Do góry
i zbliżenie na stopy

a tu male zmiany na wrzosowisku - sliwa wiśniowa pięknie rośnie, bonsai czeka na strzyżenie...i wprawne oko odnajdzie dwóch nowych lokatorów - dwie thuje shmaragd, brakuje jeszcze jednej kolezanki sredniego wzrostu - chcę zamknąć to wrzosowisko od drogi takim mini stopniowanym szpalerem thujek...reszta jesienią

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 13:43, 19 cze 2012

Do góry
Czas na kulkowy zakątek

Tak bylo tydzień temu

Potem kulki trafiły do fryzjera, a następnie otrzymaly nowy dywan Teraz - jak dla mnie - prezentuja się dużo lepiej i bardziej elegancko Na żwirku będzą stały ceramiczne donice z białymi i blękitnymi kwiatami i biała latarenka - nadal poszukuję Zgapiam troszkę od zakulkowanej Ani i jej zakątka z ławeczką

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 13:27, 19 cze 2012

Do góry
Ana napisał(a)
i jeszcze rzut oka na patio dzisiaj...mieczyki abisyńskie rosną szybko, czekam na ich białe kwiatki

karmnik szaleje, prawie zlewa się już w jedną kępę z boku posadzony już przetacznik klosowy blue bouquet i lobelie, ktore dopiero rozwijają kwiatki

i przedogródek w porannym słońcu

O kurcze, PIĘKNIE !

Więcej nic nie dodam.
Ogród Leny. 13:22, 19 cze 2012

Do góry
Pierwsza propozycja i dwa głosy na powojniki
Ktoś jeszcze się przyłączy?

Póki głosowanie w toku , zdjęcia !!!

Ogrodowe komplety mebli 13:19, 19 cze 2012

Do góry
a może coś takiego

tylko ze względów praktycznych pasują bardziej na taras niz do ogrodu na trawę

pozdr.
M.
Na okrągło:) 13:14, 19 cze 2012

Do góry
Piękne - i bukszpanowe, i ... francuskie
http://www.streetartutopia.com/?p=9188
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 13:12, 19 cze 2012

Do góry
i jeszcze rzut oka na patio dzisiaj...mieczyki abisyńskie rosną szybko, czekam na ich białe kwiatki

karmnik szaleje, prawie zlewa się już w jedną kępę z boku posadzony już przetacznik klosowy blue bouquet i lobelie, ktore dopiero rozwijają kwiatki

i przedogródek w porannym słońcu

Cały rok w ogrodzie 13:10, 19 cze 2012

Do góry
Betysiu, dzięki za odwiedziny

...a u mnie kwitnie koniczynka ozdobna, którą wysiałam kiedyś z nasion

....ulubiony przetacznik siwy

....pachnie jaśminowiec...

...a gwiazdą ogrodu jest liliowiec , który zakwitł jako pierwszy

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:58, 19 cze 2012

Do góry
i wyszperane łupy - tzn. ich część

Donica na taras - na cynę dodam grafikę białą, a drewno albo wybielę albo wyczyszczę i pomaluję orzechowym sadolinem...jak myslicie? która wersja lepsza?

i moje skarbeczki (pewnie pukacie się w czoło) Stare ryciny ptaków z łacińskimi nazwami, w drewnianych ramkach - ramki ładnie oczyszczę, skleję i tylko nawoskuję chyba...albo zawisną w mojej pracowni albo na tarasie...jak M się zgodzi

Ogród Leny. 12:57, 19 cze 2012

Do góry
Poniosło mnie....

Chciałam tylko przymierzyć i jak wpadło to teraz siedzi i wyjść nie chce...muszę z mężem wydostać donicę lub samo drzewko gdzieś wsadzić a tam wkomponować bluszcza i coś wysokiego....
Co Wy na to?

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:43, 19 cze 2012

Do góry
Dzięki Aguś

Jeszcze spojrzenie na rabatę w całości

I pączki limelight...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:41, 19 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

pomęczę was lawendą, wyszło słońce i od razu odżyła

A męcz nas tak, męcz!!! Cudowny widok!

dzięki Aguś oby jak najdłużej kwitły; może w tym roku zasuszę trochę kwiatostanów i powieszę w kuchni
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:36, 19 cze 2012

Do góry
Ana napisał(a)

Ale super to wyszło! I jaki ekran cisowy! Fajne ujęcie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:26, 19 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
pomęczę was lawendą, wyszło słońce i od razu odżyła

A męcz nas tak, męcz!!! Cudowny widok!
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:25, 19 cze 2012

Do góry
Na pierwszym planie hosta golden tiara - podzielona na 3 kępy

Dereniowi splotłam trzy długie gałęzie i podparłam kijkiem, będzie drzewko tu na pierwszym planie hosta - chyba - stiletto Nie było oznaczenia, ale na tą mi pasuje, bo jest drobna i ma dlugie wąskie liście'

Ogród z perspektywą na przyszłość 12:18, 19 cze 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

Jak się nie mylę, to pierwszy ogród powinien spodobać się Marzence i Agnieszce

Podoba się, podoba!!!!!!!!!! Czy oni w tej Holandii muszą mieć wszystko takie idealne!?????
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:14, 19 cze 2012

Do góry
Rabata z samego rana - wczoraj udało mi się obsadzić całą do ekranu cisowego, zostało to co za ekranem, zbrakło trochę kory no i nie ma kamyka jeszcze na brzegach, więc dzieło nieskańczone

Tawuły przycięte, miskanty rosną (jednego wymieniłam, bo umarł)...

w tle dereń bialy "spaethii", którego będę prowadzić w formie drzewka, hortensja Unique i cisowy ekran

tu widać, że zbrakło kory Pod piwonią celowo nie sypałam, bo kupiłam...z grzybem Póki co dziś podleję ja doglebowo i dolistnie topsinem i zobaczymy co dalej, wściekla jestem, że mi taką sprzedali i mam nauczkę, żeby każdej roślinie sprawdzać korzenie!

I rzut z góry - dereń i ekran podsadzone różnymi hostami (Nika, ta piękna od Ciebie w prawym górnym rogu - na honorowym miejscu!), potem Miskant Variegatus, kolejne hosty, hortensja unique, piwonia biała Festiva Maxima, wszystko podsadzone hostami (nie wszystkie odmiany opisane niestety)

Puste pole z wysepką kwiatową 12:06, 19 cze 2012

Do góry

I jeszcze mnie takie nieszczęście dopadło. Dopiero wczoraj to zauważyłam. Usycha większa część ślicznego ligustra. Zawsze był jak zielona kula. W tym roku dziwnie ogołocony był w środku, a teraz całe gałęzie zasychają. A dwie po bokach żyją, nawet zawiązały kwiaty. Podejrzewam nornice, bo on był na trasie tego mojego wiosennego kataklizmu nornicowo-kreciego............. No i znowu klęska... I to jaka DUŻA!!!

to nie nornice Elu, u mnie stało się to samo, a tam gdzie rośnie mój ligustr nie ma nornic; zauważyłam, że to zasychanie stało sie po deszczu, tym ulewnym, jakby roslina została poparzona i moje wyglądają gorzej jak twoje; nie mam foty, bo bym ci wkleiłą!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies