i dalej opowieść o domu, którego nie chciałam, a o ogrodzie zero wiedzy...
dziwne, że chcesz czy nie i tak większość rośnie
to chyba..tawuła; pełno jej u mnie, ale pewnie to coś pospolitego, wybierałam lat temu 15
tawuła z dereniem białym, tnę go okrutnie
szersze ujęcie...
róże ucięłam przy ziemi i taka fajna kopuła się zrobiła
śliczne zdjęcia ja już tak chciałabym mieć takie dorodne rośliny.......tylko pozazdrościć
aaa Martuś melduję ze szałwie od ciebie zakwitły a pierwiosnek robi furorę . rozmnożyłam go do 7 potęgi i pięknie rośna wszystkie .
dziękuje za życzenia .trzymam się młodości rekami i nogami, ale czuje że pomalutku zwalniam tępo ,
nie nadążam , częściej odpoczywam w tańcu a w teatrze łapię się na myli że chce mi się spać itd.
A w kocimiętce kryją się dwie róże, na które nie mogę się doczekać.
Pokazywałam widok z góry z błękitem floksów. Ktoś pytał, czym zastąpię ich kwitnienie potem.
Są właśnie zielone, i jest ich mniej, pięć wiader sadzonek wyniosłam na kompost, żeby ścieżce
oddać jej wymiar.
och, ja myślę że czas już się zatrzymał dla Ciebie Alinko, jak na Ciebie patrzę na zdjęciach. Córki takie dorosłe, a Ty przy nich "koleżanka" ! Więc i ode mnie przyjmij serdeczności i uściski !!! I rozkwitaj wraz ze swym pięknym ogrodem.
Anthemis tinctotria 'Sauce Hollandaise' ostatnio przemycony z Anglii w walizie zaczyna pokazywać blady kolorek
Dziękuję Danusiu za odpowiedź w sprawie thujek.
Anthemis bardzo intrygujący, ciekawa roślina, do rumianku trochę podobna, prawda? Ona chyba będzie żólte kwiatki miała? Pięknie wyglądają te kuleczki-pączki.
Kochana Aniu to orszelina olcholistna Pink Spire, jest jeszcze biała Hummingbird mam ją w starym ogrodzie na jesieni liśtki ma żółto pomarańczowe, które opadają na zimę
Wystarczył rzut okiem Aniu i już wiesz Dzieki
ale problem rozwiązała już Marzenka2007
Polukałam w Googlu i wiem, że jest dużo więcej o kwiatach w innych kolorach