Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródkowe perypetie:) 11:47, 15 cze 2012

Do góry
abiko napisał(a)

Teraz jest tak, nie patrzcie na wiśnię, dałam jej szansę, bo chyba ją zmroziło i marnie, ale coś tam odbija..
Teraz wstawiłam tak na próbę żurawki bordowe, ale one pójdą do funkiowego zakątka.. ale jakby tak jakieś bardziej czerwone...?

Abiko, wg mnie ta jedna limka zaplątana przy czerwonych żurawkach jakoś tam nie pasuje... Jeśli lubisz kolorowo, a i tak te czerwone będziesz przesadzać, to na ich miejsce (tylko ze 3szt. więcej) dałabym jakieś pomarańczowe (np.Marmelade albo Southern Comfort), a do limonkowych parę sztuk więcej (w stronę domu) i będzie super Tam będzie kora, czy żwirek? Ale to moje zdanie, Magnolia lepiej doradzi
Wisienki szkoda - może jeszcze odbije? Sprzedawca nie dał na nią gwarancji? Kupowałaś ją jeszcze w stanie bezlistnym? Ja bym zareklamowała...

A co do pracy... współczuję, ale mam nadzieję, że jeszcze się to jakoś poukłada na lepsze.... Buziol !!!
Mój kawałek raju 11:41, 15 cze 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Ależ kwieciście u ciebie dbasz o rośliny, a jeszcze masz czas na przetwory, no niesamowite Aniu

Jak ktoś pomoże w zbieraniu owoców to nie ma żadnego problemu, tym razem miałam pomocnika, ale deszcz go wypłoszył to zebrał tylko ponad 1kg
dzisiaj zbiorę trochę truskawek i też postaram się zrobić całą noc padał spokojny deszcz ładnie wszystko podlał dzisiaj jest chłodnawo, do pracy w ogrodzie akurat

Ależ sympatyczny pomocnik, ginie w tej twojej dżungli
u mnie słonecznie ale jakos chłodno, zmarzłam bez rajstop!
Ogrodnik mimo woli 11:41, 15 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)
Moje wczorajsze zakupy.... tyle udało się wstawić do malutkiej osobówki... nie liczę zakupów spozywczych i rzeczy do pracy..... po ułożeniu okazało się, ze jeszcze jedna doniczusia by weszła...ale padało i nie chciało mi się wracać Rano M pędzi do pracy...na ostatniachwilę...otwiera auto..a tu takie akuku..... nie dość że spóźniony, to zapakowane auto...musiałbiedak t orozłądować... problem w tym jak to wyjąć by nie połamać...bo awantura rodzinna gotowa...
To najwyższe to hortensja Starbrust za 20 zł.

Przganiał kocioł garnkowi, a sam ......... widzę, że nadal rozciągasz ogród w szerz i wzdłuż
Mój kawałek raju 11:35, 15 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Ależ kwieciście u ciebie dbasz o rośliny, a jeszcze masz czas na przetwory, no niesamowite Aniu

Jak ktoś pomoże w zbieraniu owoców to nie ma żadnego problemu, tym razem miałam pomocnika, ale deszcz go wypłoszył to zebrał tylko ponad 1kg
dzisiaj zbiorę trochę truskawek i też postaram się zrobić całą noc padał spokojny deszcz ładnie wszystko podlał dzisiaj jest chłodnawo, do pracy w ogrodzie akurat
Ogród w lesie 11:06, 15 cze 2012

Do góry

Udało się! Na początek klonik palmowy. Tak sobie wygląda. Rosnie w otoczeniu tui i świerków srebrnych. Do twarzy mu z nimi, co?

A teraz pomidory. Bardzo proszę o wyrozumiałość w kwestii chwastów...no, nie mam czasu!!!

Rosen Tantau - róże nostalgiczne 10:44, 15 cze 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
Jedna z moich faworytek, to Aphrodite.

Jest silna, szybko rośnie, mało choruje, kwiaty trzyma bardzo długo i w dobrej formie.
Nie straszny jej deszcz ani upały.
A sama jej nazwa pasuje do niej doskonale, właśnie tak mi się kojarzy..
Porcelanowy róż, jak porcelanowe lica, krągłości, jak u prawdziwych bogiń i subtelny zapach.
Może rosnąć w półcieniu.

Wszystkie róże są przepiękne, ale ta powala na kolana. Prawdziwe cudo!
Dla odmiany czas na zmiany... 10:40, 15 cze 2012

Do góry
Madzioskoczek napisał(a)

Cudo na kiju, kule bukszpanowe, żurawki i rozplenica japońska

Dziewczęta a czy to niewątpliwe cudo na kiju nie zasłoni z czasem okna??

też się nad tym zastanawiałam, ale Justynka bardzo ładnie nam to wytłumaczyła
ogrodoweimpresjejolki 10:34, 15 cze 2012

Do góry
Joleńko życzenia imieninowe ślę

Dla odmiany czas na zmiany... 10:29, 15 cze 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Cudo na kiju, kule bukszpanowe, żurawki i rozplenica japońska

Dziewczęta a czy to niewątpliwe cudo na kiju nie zasłoni z czasem okna??
ogrodoweimpresjejolki 10:25, 15 cze 2012

Do góry
Jolu wszystkiego naj... z okazji imienin

Ogródkowe perypetie:) 10:22, 15 cze 2012

Do góry
I dla Magnoli..
zdjęcia nie ostre..ale nie miałam weny a marny ze mnie fotograf..

pissardi z bodziszkami ma być tam gdzie teraz doniczka z admiration..

i przymiarka hosty.. mogę kupić więcej..tylko czy ma to sens..
Ogródkowe perypetie:) 10:20, 15 cze 2012

Do góry
Abstrahując od innych mniej przyjemnych dla mnie rzeczy..swoją drogą 12 lat to sporo... nie mogę patrzeć na ten mój bajzel przedogródkowy ponieważ nie mogę znaleźć u siebie Lime Marmolade - chyba, że ma Magnolia może wymieszać te żurawki w kulkach w dwóch kolorach. Tylko jakimś ładnym czerwonym np. fire coś tam..

Teraz jest tak, nie patrzcie na wiśnię, dałam jej szansę, bo chyba ją zmroziło i marnie, ale coś tam odbija..
Teraz wstawiłam tak na próbę żurawki bordowe, ale one pójdą do funkiowego zakątka.. ale jakby tak jakieś bardziej czerwone...?

Ogrodnik mimo woli 10:00, 15 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)

Skrzyczałam ogrodowe, przeniosłąm je w mniej relrezentacyjne miejsce za karę, że wymarzają.....
i jeden krzak sięzrehabilitował..ma pąki..i zastanawiam sietylko jakim cudem jak to to wymarzło do ziemi????

U mnie to samo - wymarzły do ziemi,a pąków na prawdę dużo - dziwaczne! Ale dla nas fajnie

Ale tylko na jednym krzaku

Za to zapomniałam pokazać moją sałatę giganta..... karbowane słątki jeszcze większe..tylko ju na nich przyszedł kres...zaczynają iść w pąki......szybka akcja jedzenia....póki zjadliwe... na tempo jak z czipsami..... moja noga do porównania... w butkach ogrodowych..

Moje hortensje też się wystraszyły, bo miały na kompostowniku wylądować i na nowych przyrostach mają kwiaty - tak jak u Ciobie.

A co do sałaty - to nie cygań - Ty poprostu małe stópki masz i tyle.

Fajnie wufrowana.

Wracam czytać dalej. Jeszcze 10 str. przede mną.
Ogród botaniczny w Krakowie. 09:55, 15 cze 2012

Do góry

Za jakiś tydzień, dwa, powinna tam być burza kwiatów
Ogród botaniczny w Krakowie. 09:52, 15 cze 2012

Do góry
A teraz troche liliowców, które juz zaczynaja kwitnąć pierwszymi kwiatkami
cała łąka

i pojedyńcze egzemplarze

ogrodoweimpresjejolki 09:50, 15 cze 2012

Do góry

Życzenia motylkowe przyjmij też ode mnie.
ogrodoweimpresjejolki 09:45, 15 cze 2012

Do góry
Jolu wszystkiego najlepszego z okazji imienin.....
Niech Ci rośnie wszystko w ogródku zdrowo, a jeszcze zdrowiej niech się chowa ( i już nie rośnie w żadną strone) przesympatyczna ogrodniczka Jotka....
Początki 09:43, 15 cze 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Gosiu - szałwia obłędna !!! Czekam na huśtawkę i ławeczkę. A jakie duże roczne przyrosty ma jodła koreańska u Ciebie ? Kupiłem wczoraj taką malutką kulkę na pniu i piszą że roczny przyrost to 1 cm !!!

Zbyszku, moja koreanka w górę trochę wystrzeliła, wg mnie tak około 3-5cm, co mnie bardzo zaskoczyło.
Natomiast po bokach przyrosty ma malutki. Na tym zdjęciu je widać, takie 1cm-1,5cm kuleczki. Dokładniej "obmierzę" w weekend to jeszcze dam znać. Za to szyszkuje w tym roku mocno. Jak było wcześniej to nie wiem, dostałam ją w prezencie. Dopytam ile ona ma lat bo rosła u ogrodnika-Roberta w ogrodzie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies