czy ktoś nie jaka to dokładnie odmiana ?
bo kupiłam drugie niby też marmelade, ale są bardziej zielone - myslałam że się do siebie "upodobnią" a tu nic z tego nie chcą się zaczerwienić
Marta wstawiam dla ciebie te wielkie lilie co tak pachna dzis zrobiłam zdjęcie niestety choc stałam na palcach by je złapac od środka(a mam 176) to i tak nie złapałam całych
Wszystkim odwiedzających serdecznie pozdrawiam i dziękuje za odwiedziny w moim ogrodzie. Właśnie wybieram się z wnukiem do kina. Ja jestem kinomanką, od dziecka biegałam na poranki, a potem całe życie uwielbiałam kino. Chcę to zaszczepić mojemu wnukowi. Ale musiałam wejść na Ogrodowisko, a wieczorem poodwiedzam moje znajome ogrody. Maju, ja zaczynam dopiero robić rabatę z przewagą traw, weźmiemy się za to z M już pod koniec sierpnia.
Mam jeszcze w ogrodzie takie trawki.
Turzyca ptasie łapki, którą podzieliłam, ładnie się rozrosła.
Turzyca "Carex morrawi "Silver Sceptre", też była podzielona i jej dzieci rosną w innych częściach ogrodu.
A teraz coś dla ciała
Maliny Polana, zapowiadają dobre plony.
Moje pierwsze w życiu pomidory - jest ich naprawdę sporo i niektóre całkiem duże.
Porzeczki oberwane, dżemy porobione, degustacja już była.
Sebku poproszę o zdjęcie lasku werbenowego z dalszej perspektywy potrzebuję inspiracji gdzie je u mnie wkomponować
Marzenko - u mnie miała być na bukowym tle, ale przyjęły się 4
Myślę o posadzeniu derenia aurea - zobacz na to połączenie - dereń aurea, cisy, hakone, konwalnik no i oczywiście werbena