Witam serdecznie po urlopie

Nareszcie w domku! Ale mam zaległości ogrodowiskowe. Nie było mnie raptem 2 tygodnie, a tu tyle się działo
Co do moich wrażeń z wakacji. Dania jest przepiękna i gorąco polecam, jako kierunek na ciekawe rodzinne wakacje. Pogoda nam dopisała. Wtedy, kiedy zaplanowaliśmy pójść na plażę, to akurat świeciło słońce i było całkiem ciepło, a wtedy kiedy jeździliśmy na rowerach lub zwiedzaliśmy, to nie padało i nie było męczących upałów. Szerszą relację z wakacji w Danii zamieszczę dla zainteresowanych na moim blogu, jak tylko się uporam z różnymi zaległymi sprawami po urlopie.
Wakacje to cudowna sprawa, uwielbiam podróżować, jednak cudownie wrócić do domku. Mój ogród trochę zapuszczony, ale podrósł znacznie.Cieszę się, że Teściowie zadbali o trawnik w czasie naszej nieobecności.
A na Ogrodowisku w tym czasie tyle się działo, że nie wiem, kiedy nadrobię wszelkie zaległości.
Mogałbym wrzucić tu sporo zdjęć z ogrodów duńskich, ale chyba zrobię to na osobnym wątku. Póki co wrzucam fotorelację w skrócie
Moje ulubione klimaty

Piękne szerokie, czyste i co najdziwniejsze prawie puste plaże w Marielyst na wyspie Falster.
Szerokie, urzekające urodą wydmy, na których można było uprawiać jogging lub po prostu spacerować wzdłuż wybrzeża.
Setki kilometrów cudownych tras rowerowych.Tutaj odpoczynek na plaży na trasie nr 8 z Marielyst do Stubekobing (wyspa Falster).
Niesamowite miejsce- Klify kredowe MONS KLINT
Uroczy zakątek z kafejkami w mieście Stege na wyspie MON
Zwiedzaliśmy też ciekawe parki. Tutaj romantyczny park w Liselund na MON.
Park przy ogrodzie pałacowym w Fredensborg
Cudowne aranżacje roślinne w parku Lego w Billund. Dzieci podziwiały budowle z klocków, a ja przy okazji śliczne miniaturowe rośliny oraz aranżacje w części rozrywkowej.
I oczywiście niesamowita Kopenhaga. Tutaj w porcie NYHAVN.
Zachwyciło nas tyle miejsc, że na pewno tam wrócimy.