Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:54, 19 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
a ta hortensja była czysto biała i taka się zrobiła, takie brudne bordo

bardzo łądne to brudne bordo nietypowy kolorek
Ogrodnik mimo woli 10:53, 19 cze 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Obejrzałam; powojniki super, zwłaszcza ten w przekwicie
perukowce uwielbiam, więc też mis ie twoje podobają z lawenadami zrobione super, ale jedną rzecz bym zmieniłą; wg mnie ta skarpeta pod katalpą ma za małą średnicę, powiększyłąbym i dołożyła hosty i żurawki, albo żurawki trawy

Dołoże, bo śrenica skarpety będzie aż za słupek do prądu..słupek musi zostać, bo wpinam do niego basen i lampki świąteczne.... dlatego tam dałam te wielkie hosty Orange.....a resztę dałąm te jasne..ale mam ich za mało i chyba hosty dam w dwóch rzędach..nie będę już mieszać rodzajów....
Docelowa głębokość..... (skos po prawej do poprawy..... zrobimy nowe uskoki,,,tylko oko się powiększy.. ) Nie mam prenensji do chłopaków, oczka nigdy nie robili..a i tak dobrze, że chcą mi kopac w ten upał Lekkie niedogadanie się...

Wody mi bedzie pod pachy Wieczorkiem jadę po folię.....

Powiem tylko BOSKO!!!! Myślę jakby się na ten sierpień załapać i troszkę pochlapać!!! Irenka są jeszcze wolne samoloty???

są, ale pewnie inne ceny
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:46, 19 cze 2012

Do góry
Ale będzie brzoskwiń
U Oci ... 10:45, 19 cze 2012

Do góry
ocia79 napisał(a)

Ja tam widzę piękno choćby tutaj widać artystę przecież ktoś musiał to wszystko poukładac w głowie, wyszukać lampiony, ciurkadło.........
O....! 10:26, 19 cze 2012

Do góry
Takie piękne,nastrojowe widoki masz na co dzień,a na mnie działają jak balsam....tyle przestrzeni tak pomysłowo zagospodarowanej.Serdecznie pozdrawiam.
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 10:24, 19 cze 2012

Do góry
Miałam nie poruszać tematu sąsiada... ale skoro już tak wyszło... to wyleję swoje żale...
Sąsiad niestety trafił mi się najgorszy z możliwych... Taki, jakiego nie życzę nawet najgorszemu wrogowi... Na samym początku to nawet nie było tak źle... gdy trwała budowa, to nawet prąd od niego ciągnęliśmy czy braliśmy wodę... oczywiście nie za darmo... dostawał za to pieniądze czy nawet drobne prezenty... normalna sprawa Wydawał się w porządku.... niestety jak się okazało tylko do czasu... Pamiętam, jak przyjechał pan zakładać nam balustrady na balkonach i pierwsze słowa, jakie padły z jego ust to było: "Ale macie sąsiada! Nie zazdroszczę..." Wtedy tego nie rozumiałam... ale budowa się skończyła.... prezenty też.... no i zaczęły się schody...
Lista "wybryków" mojego sąsiada jest dłuuuuga... od takich mniej szkodliwych, które czasem wręcz mnie rozśmieszały... po takie, obok których trudno już przejść obojętnie...
Najbardziej "spektakularne" to:
- wywożenie gruzu (starych cegieł) z rozbieranego przez siebie budynku na naszą posesję...
- rzucanie ciężkimi przedmiotami w mojego teścia (najbardziej ugodowego człowieka, jakiego znam) i rozcięcie mu głowy Po czym skwitowanie to słowami: " I tak nie masz świadków!"
- przecięcie opon w moim samochodzie... (byłam w szoku!)
- no i wczorajsze drzewo...
I pewnie trudno w to uwierzyć ale my naprawdę nic nie zrobiliśmy temu panu! Nie prowadzimy z nim żadnej wojny! Nawet po tych tzw. incydentach nikt nie robi mu awantury. Przestałam mu tylko mówić "dzień dobry"... może to źle... no ale po tym wszystkim chyba nie przeszło by mi to przez gardło...
Czasem aż się w człowieku coś gotuje, by mu odpłacić pięknym za nadobne... ale nie... powstrzymujemy się... Bo czasem tak sobie myślę, a nawet wręcz obawiam, do czego jeszcze ten człowiek jest zdolny?????
Na początku próbowaliśmy grzecznie z nim rozmawiać... ale każda próba rozmowy z tym panem kończyła się stekiem wyzwisk i przekleństw... oczywiście z jego strony...
Trudno mi to wszystko zrozumieć... ale mój M. mówi, że to wszystko niestety ze zwyczajnej ludzkiej zazdrości i zawiści... ... że staramy się, by było ładnie... że wciąż coś robimy... że przed domem stoją dwa samochody (nieważne, że jeden służbowy, a drugi najlepsze lata ma już dawno za sobą )... no ale są dwa... a on ma tylko jeden
Teraz już wiecie dlaczego zdecydowaliśmy się na ten "cudowny" lamelowy płot No ale trzeba było szybko zadziałać, by chociaż w minimalnym stopniu odsłonić się od strony najlepszego sąsiada pod słońcem
I pokażę Wam jeszcze, że to, że to drzewo nie złamało się samo, to nie jest nasze urojenie ani wymysł... ewidentnie podcięte do połowy piłą No i niestety musimy koniecznie pomyśleć o ogrodzeniu jednak całej naszej działki... a tak chciałam na razie uniknąć tych kosztów...

Zdjęcia pociętej opony nie pokażę, bo już dawno na śmietniku
U Oci ... 10:13, 19 cze 2012

Do góry
ocia79 napisał(a)

ślicznie jak pięknie to uchwyciłaś
Ogród Dominiki 10:11, 19 cze 2012

Do góry
Domi napisał(a)
[img size=640x427]

Dominko brak słów
powiedz proszę jakie masz 'czerwone' drzewa po lewej i prawej stronie serba?
Hippeastrum - Amarylis 10:10, 19 cze 2012

Do góry
I jeszcze jeden...
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:10, 19 cze 2012

Do góry
popcarol

Fasola coraz śmielej wspina się na pergole:

to zdjęcie mnie urzekło ślicznie
Moje poletko 10:09, 19 cze 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Dobrego dnia!
a ja idę sprawdzić ,czy eksplodowały liliowce

Miłego dnia Celinko
No liliowce gotowe do ...
Lawenda - Lavandula 10:07, 19 cze 2012

Do góry
marzena napisał(a)
moja lawenda świetnie sobie przezimowała, bez przykrycia - rośnie sobie pod takim murkiem od strony zachodniej...

i kilka jej fotek z tego miejsca - to jedna z moich ulubionych roslin

Pięknie!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:07, 19 cze 2012

Do góry
Gratuluję i serdecznie pozdrawiam.
Moje poletko 10:07, 19 cze 2012

Do góry
Dobrego dnia!
a ja idę sprawdzić ,czy eksplodowały liliowce

Ogród z perspektywą na przyszłość 10:06, 19 cze 2012

Do góry
Przeglądając zdjęcia znalazłam jedno z widokiem na ogród w zeszłym roku!!!!!

Na okrągło:) 10:02, 19 cze 2012

Do góry
motylla napisał(a)

Gosiu......wiem specjalistka nie jestem, i zbyt pięknie tego nie narysowałam, ale tak szybciutko chciałam....moim zdaniem powinnas coś zimozielonego tam posadzić..bo tak troszke łyso będzie zimą

Oczywiście twój ukochany bluszcz poprostu pnie sie po tym murku.....spokojnie

Taka pobudka to ja rozumiem - kawa na monitorze

Jesteś wizjonerką Diano!!! Że też nikt wcześniej na to nie wpadł Myślę sobie, że można jeszcze zastosować Yarn bombing

Buziaki!

Ciesze sie że ci się podoba teraz zapewne siedzisz na swojej huśtaweczce z laptopem i myślisz........myśl kochana myśl czy sadzisz, czy kreujesz yarn bombing jest ładny-tylko na jak długo utrzyma się w czystości (sama nie wiem ) burza mózgów poprostu - co, jak, jaki kolor, ale to już zależy od Ciebie - buziaki
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:02, 19 cze 2012

Do góry
Dzisiaj zrobiłam solidny spacerek po twoich zakątkach.Wszystko pięknie się rozrasta i pięknieje.Zauroczyła jednak mnie ta fotka...piękne zestawienie.Serdecznie pozdrawiam.Swoje przywrotniki znalazłam w tym roku podczas spaceru...przy drodze do lasu,była to super niespodzianka,już rosną i nawet będą kwitnąć!
Ogród Sylwii od początku :) 10:02, 19 cze 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

Dzisiejsza akcja strzyżenia ......

...bardzo podoba mi się ta rabata......
przypomnij mi Sylwia, czy to z projektu czy Twoja inwencja....nie pamiętam

Tej rabaty w projekcie nie ma, Sylwia sama ją wymyśliła - no i wyszło przecudnie!
Ogród Sylwii od początku :) 09:56, 19 cze 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Dzisiejsza akcja strzyżenia ......

...bardzo podoba mi się ta rabata......
przypomnij mi Sylwia, czy to z projektu czy Twoja inwencja....nie pamiętam
Ogród z perspektywą na przyszłość 09:53, 19 cze 2012

Do góry
Chciałam te zdjęcia jakoś posegregować i dawkować tematycznie, ale wybaczcie nie mam czasu. Będę je wklejała w wolnych chwilach.

W tym ogrodzie wszystko jest tak pięknie poukłądane:

Pomysł na ogród na tarasie

Fronty domów

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies