Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

Klamber 22:58, 30 lip 2012

Sebek witaj, dawno nie byłem u Ciebie, niestety brak czasu, nie daję rady do każdego wdepnąć. Widzisz w jakim tempie robię rabatę. Koniec coraz bliżej ale ten weekend odpadnie a jesień coraz bliżej. Na ten las to liczę trochę wcześniej. dla czego tak szybko przekwitła Twoja czarnula, moje jeszcze ładnie kwitną. Pozdrawiam Cię i dzięki że odezwałeś się.
EPODLAS 23:08, 30 lip 2012

Jak trawy się rozrosną to będziesz miał porządne trawowisko. Też mam seslerię, bardzo się rozrosła. Najładniej wyglądała wiosną.
Klamber 06:31, 31 lip 2012

Witam wszystkich, w ten rześki lipcowy poranek.
Bożenko, to nie typowa trawa, większość z nich wygląda najładniej jesienią.
Miłego dzionka, życzę.

Moniika 07:17, 31 lip 2012

Hej Robercie! Dzisiejsze poranne widoki u Ciebie cudne Ja mam przed nosem tylko mury - bo w pracy jestem w centrum miasta.... ale jak wejdę do Ciebie na chwilę - w mgnieniu oka - inny świat
Klamber 12:25, 31 lip 2012

Teraz, pokażę swoje zbiory, mimo że tak marnie rosło to coś daje się uzbierać. Pietruchy nie ma, buraków trochę ocalało a kopru tyle co na zdjęciu. Posiany tydzień temu nowy.

Mam 6 krzaków truskawki, która powtarza owocowanie, są tak smaczne że aż trudno opisać.

Musze odłożyć sadzonek, bo dwie dziennie to stanowczo za mało.
Pozdrawiam i lecę do roboty bo się mogę nie wygrzebać spod niej na sotkanie .
Milka 16:59, 01 sie 2012

smakowite zbiory to na wypad do Ani? ona ma swoje
EPODLAS 21:58, 01 sie 2012

Robercie, u mnie fasolka szparagowa też się zawsze udaje. To moje ulubione warzywo.Ogórasy też dorodne. Jak przyjemnie zbierać własne warzywa, czy co tego nie robią (a mają kawałek ziemi ) nie wiedzą co tracą.
majkel0326 22:07, 01 sie 2012

Robert,zbiory warzywne super.A rabata trawiasta fajnie tobie wyszła.Jak się trawy rozszaleją to dopiero będzie efekt!
EPODLAS 22:15, 01 sie 2012

Robercie napisz mi o jaką trawę ci chodzi? Bo pokazałam ostatnio dwie. I napisz jakiego masz Miskanta cukrowego. Chodzi mi o odmianę.
Klamber 08:37, 02 sie 2012

Majka witaj, dawno Cię nie było, u Ciebie pewnie już po zbiorach, wcześniej miałaś, moje ogórki 3 raz siane ale trafiły w pogodę jak trzeba. A rabaty trawiastej nie mam kiedy zrobić, teraz jadę na spotkanie i znów nie popędzę zrobotą.
Bożenko fasolka u mnie to taka uniwersalna roślina zawsze jest jakoś wody się nie boi. Wiadomo że jest jej mniej. W tamtym roku było połowę mniej ale też się pojadło. A smak ? to co tu dużo mówić niebo w gębie, ja nawet ziemniaki mam swoje żeby do zsiadłego mleka były, takie prosto z pod krzaczka też mi bardzo smakują. Bożenko co do trawy to bym się zamienił na twojeą turzycę "Silver Sceptre"

A mój miskannt to zwykły cukrowy, nie mieszanka z chińskim. Zdjęć masz dużo, na 2,3 stronie. U mnie rośnie wielki, ale mokro to do 2,5 dochodzi i ma piękne wiechetki. W tym roku chyba pobije swój rekord.
Do Szmita się wymierasz, to Ci mogę przywieźć. Pozdrawiam.