kwitnienie róż już tuż tuż . paki prawie w rozkwicie . już nie mogę się doczekać
Też Alinko kukam na moją różankę ,bo posadziłam na wiosnę w miejsce przemarzniętej!
Twoja z przywrotnikiem będzie taka stylowa! koniecznie opstrykaj ,bo jestem ciekawa jakie masz róże w niej
Odchwaszczanie, odchwaszczanie, podlewanie, podlewanie , ... to dzisiaj główne zajęcia moje i M.
A potem szybciutko do domu, bo EURO trzeba było zainaugurować.
Wyrzucając kolejne wiaderko chwastów na kompostownik pomyślałam, ze będzie z nich chociaż jakiś pożytek
Piękna ta róża! Doczekałaś sie Jolu kwitnienia
U mnie też M. kukał na zegarek!!dzisiaji jutro dalej plewionko, bo masakra sie zrobiła!!
Doczekałam, doczekałam A jutro pewnie ta będzie przyciągać mój wzrok
Mój warzywnik. W trakcie plewienia. Najpierw było za sucho, teraz grzęznę, bo za mokro, nie ma jak plewić. Rowki przejeżdża traktor z płużkami do obsypywania ziemniaków, ale warzywka muszą podrosnąć, bo traktor trochę przysypuje miejscami i większe można wydobyć spod ziemi po chwili.
Fasolka się nie zmieściła w rządkach, więc wylądowała przy pszenicy. Chyba po pijaku ją sadziłam
Ja to mam szczęście, co do Ciebie Bogdziu wejdę, to piękne wiersze mam do czytania
Szkoda, że moje wnuki nie bardzo się piłką interesują, wolą jazdę rowerową. Właśnie obaj /4-letnie bliźniaki/ nauczyli się jeździć samodzielnie.
Pisz wiersze, pisz. Wszystkie je skopiuję /mogę?/ i wnukom czytać będę.
A teraz mam pytanie odnośnie powojnika bylinowego. Jak on kwitnie?
Zaczyna teraz kwitnąc i wygląda tak : na pierszym zdjęciu jest w tle za dyptamem ( nie jest dobrze widczny) a na drugim zbliżenie ale jeszcze nie całkiem się rozwinął.