Hortencja, to jest to co mnie interesuje mam taką samą u siebie 2 lata - rośnie, ale jest jakaś mizerna - jak jej mogę pomóc, roslina to coś co żyje, trzeba sie nad nia pochylić... Możesz podpowiedzieć jak o nią dbać? Przede wszyskim jak i kiedy nawożić? Mam z tym ciągle problem? ewa Poczytaj dokładnie art, o pielęgnacji hortensji i wszystko jasne. Nawóz kupujemy specjalny dla hortensji, albo Magiczna siłą do hortensji, albo inne np. żel w butelce. Najlepiej lać nawozy rozcieńczone w płynie, sypanie granulek nic nie da. jeśli słabo rośnie to oznacza, że ma za słabą glebę, brak składników pokarmowych, brak wody, za dużo słońca. Poprawa któregokolwiek elementu pomoże hortensji. Rozkop dołek i nasyp dobrej ziemi, wyściółkuj, podlewaj obficie i nawozem co 2 tygodnie. https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/199-hortensje-sadzenie-i-pielegnacja
Hortencja, to jest to co mnie interesuje mam taką samą u siebie 2 lata - rośnie, ale jest jakaś mizerna - jak jej mogę pomóc, roslina to coś co żyje, trzeba sie nad nia pochylić... Możesz podpowiedzieć jak o nią dbać? Przede wszyskim jak i kiedy nawożić? Mam z tym ciągle problem? ewa