Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Gabriela 16:14, 15 sie 2012

Sebek napisał(a)
Idę Was pomęczyć zdjęciami

Na początek balkon, niedługo zrobię go na jesienny, tylko niech wrzosy stanieją, bo na razie po 4 złote - toż to szok

Wstrzymaj się z tym przerabianiem, przecież ta kompozycja będzie jeszcze długo piękna i taka letnia. A wrzosy to już jesień, poczekaj z nimi do drugiej połowy września.
Sebek 16:15, 15 sie 2012

W trzykrotce wyrosły astry....I nie wiem czy usunąć czy nie, bo jak po nich zostaną tylko liście to te zaczną kwitnąć

Też dla Ciebie Madżenko, ale nie wiem czy o to Ci chodziło - werbena z dalszej odległości. W sumie to zestawienie żadne, przed werbenami żywopłocik bukszpanowy (kiedyś urośnie ),
a niżej od trawnika są żurawki, potem te rozchodniki, a za nimi liliowce. No i tłem miałbym żywopłot bukowy, ale nie wyszło Tak sobie myślę czy nie zrobić go z pęchęrznicy ? Mam do wyboru albo bordową lub zieloną

Sebek 16:18, 15 sie 2012

Gabriela napisał(a)

Idę Was pomęczyć zdjęciami

Na początek balkon, niedługo zrobię go na jesienny, tylko niech wrzosy stanieją, bo na razie po 4 złote - toż to szok

Wstrzymaj się z tym przerabianiem, przecież ta kompozycja będzie jeszcze długo piękna i taka letnia. A wrzosy to już jesień, poczekaj z nimi do drugiej połowy września.

Kiedyś u mnie niedługo znaczyło jutro lub pojutrze, ale teraz się przesunęło na "nie wiadomo kiedy" Jednak myślałem o podobnym terminie co Ty - we wrześniu - zobaczę jak będą dalej kwitnąć te co są
Syla 16:21, 15 sie 2012

Werbanka cudowna .... zbieraj Sebciu nasionka for me fajnie by wyglądała w kompozycji z różami różowymi również , nie ??? Pięknie zadbane roślinki .... supcio .... Moja trawka kaput w tym sezonie , nikt się o nią nie zatroszczył .... zabrakło rąk do pracy ....
Sebek 16:22, 15 sie 2012

Te sadzonki tawułek przetrwały - nie mam pomysłu gdzie je dam, ale coś wymyślę Na razie je dałem między przywrotniki

Fiołki od Beaty - jeszcze raz "nie" dziękuję, bo rosną jak na drożdżach

Tojeść rozesłana też coraz większa

Sebek 16:25, 15 sie 2012

Syla napisał(a)
Werbanka cudowna .... zbieraj Sebciu nasionka for me fajnie by wyglądała w kompozycji z różami różowymi również , nie ??? Pięknie zadbane roślinki .... supcio .... Moja trawka kaput w tym sezonie , nikt się o nią nie zatroszczył .... zabrakło rąk do pracy ....

Sylwia - ja mam plan na nią u Ciebie, ale chciałem się dopiero wtrącić w odpowiedniej chwili - właśnie nadeszła

Chodzi mi o ten zakątek wg mnie świetnie by tu wyglądała za szałwią - lub pomiędzy nią

Nasiona masz jak w banku - lub sadzonki

A o swój trawnik bardziej dbam niż o rabaty - teraz po deszczach i nawozie przybrał mój ulubiony kolor - i wcale nie jest okłamany

Sebek 16:38, 15 sie 2012

To ten bukszpanowy żywopłocik

Werbeny jeszcze raz

Barwinek od Beaty - miał iść tu, ale poszło co innego (nie pamiętam nazwy, ale wygląda na ładne ) i też się zastanawiam gdzie go posadzić - pomysłów na zastosowanie kilka, a sadzonek na razie mało Na razie niech sobie spokojnie rośnie

Sebek 16:40, 15 sie 2012

Ostróżki zakwitły jeszcze raz mimo mączniaka, muszę je jeszcze raz spryskać, nie chcę stracić tej drugiej połowy co ocalała...

Sebek 16:42, 15 sie 2012

Wrzosowo

Ostatnie spojrzenie

I odwracam się w stronę host

Limelight

Mala_Mi 16:49, 15 sie 2012

Werbeny i rozchodniki.... chyba najbardziej mi sie podobają w Twoim ogrodzie...