Z jakiej tam zagranicy Haniu, ja swoja jestem i serce moje gdzie ojczyzna moja ...
Haniu wlasnie takie ogrody uwielbiam, blizej natury, nieco "dzikie"...przepraszam za okreslenie.
Te wyszukane, rowno wystrzyzone, geometryczne tez piekne ale to nie moje klimaty...poogladac milo ale ja jednak wole ogrod w stylu "jak u babci"...
Co do nowosci to ja ich nie szukam a ogrod jest po to by czuc wiez z przyroda, napajac sie spiewem ptakow, podziwiac motyle, biedronki i cala reszte... dlatego Haniu od tak dawna zagladam do Ciebie.
Oczywiscie Ci, ktorych stac, moga szalec do woli i puszczac wodze fantazji ,podazac za nowymi trendami...Twoj ogrod, twoje podejscie jest blizsze mojej duszy dlatego jestem i bede jesli pozwolisz
Tym czasem milego i spokojnego wieczorku zycze i duzo wypoczynku bo jutro kolejny dzien...
O jaaaa.... No nieeee.... Zwariowałam
Normalnie miss kulkowania Co za gracja Co za styl
Dałaś czadu kobieto!
Ale żeby nie było.... kulki wyszły świetnie
Gościa z zagranicy szczególnie ciepło witam!
Betysiu,miłe Twoje słowa.Ale mój ogród ,to nie jest wzór dla dzisiejszych ogrodników.....Smar,mydło i powidło,czyli ogrodowy galimatias,Trochę warzyw ,trochę owoców,no i kwiatki.
Wszelkiej maści,do wyboru ,do koloru, ale nowości raczej mało,bo na nich handlowcy największą kasę zbijają.I mnie najzwyczajniej nie stać.
Co nie znaczy,że nie jestem zadowolona z waszych wizyt.Rozgośćcie się,gdzie kto może,w cieniu,na słoneczku, a jak ktoś ma ochotę to zajrzeć po kątach też można.
Pozdrawiam.
Ano byłam i już wróciłam.Spiekota + 31 .Rano podlewałam po zacienionej stronie ogrodu, pod wieczór z drugiej strony,
Ale zdjęć nie mam,Zbyt ostre słońce.Zaczęły kwitnąć miniaturki różyczki,ostróżki i liatra szykuje kłosy.Ogrodowa hortensja 1 z 5 będzie miała kwiaty na tegorocznych przyrostach.Wykopałam część tulipanów.W szklarence podlałam ,ale już nic tam nie robiłam,bo jest jak w piekarniku.Do domu przytargałam truskawki i zieloną pietruszkę.Na szczęście obiad już na mnie czekał......
A teraz..... szykuje się deszcz....... ale czy z zapowiadanej burzy spadnie coś wilgoci na mój ogródek?
Pozdrawiam.
Betysiu,nie rób ceregieli,ogród stary czy młody,ogrodnik ważne,żeby młody duchem był i dostrzegał piękno swej pracy.
Czekamy na Twoje wejście ze swym wątkiem.Są dziewczyny z Danii ,z Holandii z Niemiec.Nikomu drzwi nie zamykamy i serdecznie witamy!
Na zachętę kwiatek z mojego skromnego ogródka
Choć to nie róża,ale w towarzystwie bratków nieźle wygląda każda róża.