Powtórka z rozrywkitrójkąt a w nim w tym prawie rogu cyprys podcięty na kulę.Reszta to płożący się iglak wiltonni. Żłóte plamy to w tej chwili jest tawułka, ale ona obleci, więc może kulki z bukszpanu żółtego lub berberysowe, ale też opadnie.No chyba żeby wszystko wymienić na bukszpan oprócz tego cyprysa no bo chyba nie wytargam go w całościa wszystko podsypać tym co na przodzie
Magnolia i Limka dały pomysł na kostkę granitową, ale oczywiście nie ma w tej chwili(ciemne te foto wyszło) Prawej stronie jak się patrzy na dom stożek mały na początku i trzy kulkimają z tego się zrobić a na końcu też taki sam stożek. W tej chwili płoży się tojeść roz., ale myślę o czymś zimozielonym z tego względu, że bardzo z ziemi chlapie na tynk.Chyba, że kora
a lepiej mam nadzieję, że żwir lub grys -tylko jaki kolor?szary z domieszką brązu czy jak???
Z drugiej strony stożek i trzy kulki mają z tego być byćnastępny stożek się nie zmieści.
No i pytanie czy jeszcze coś tu wciskać na kijunp:trzmieliny po jednej i drugiej stronie
Kulkowałam wczoraj krzaczory bukszpanowe na nową rabatę z wiśniami umbraculifera . Oprócz kulek z bukszpanu będą tam trawki - chyba carex evergold albo złote hakone (ale nie mogę ich nigdzie dostać). Podpowiedzcie jak te kule ustawić - nie chciałabym znowu w rządku... Może tak porozrzucane pod wiśniami a pomiędzy nimi trawki? Taka mała przymiarka, ale na razie za mało kul. Podpowiedzcie plisssss!!!
A to jedna z kulek w trakcie kulkowania - moja głowa obok dla porównania wielkości
Nieźle jest, nierówno będzie najlepiej wg. mnie.
Tak jak ustawiasz jest prawie dobrze, tylko zrób większ róznice- tzn, jak maja byc np 3 blisko siebie to blisko, a dalsze niech będa dalej żeby odstęp był wyraźny nawet jak urosną. fajnie będzie za jakiś czas jak te blisko siebie nawet się połaczą, gdzieniegdzie będą pojedyncze, samotne, gdzieś parka, gdzieś parka + dziecko.... itp. czyli nierówno, z fantazją.
Aleee kula Ci się trafiła
Ja bym dał pomiędzy kulami tylko trawy - a dalej może być lawenda
Mnie już sama nazwa zachwyciła. O wyglądzie nie wspomnę .
Zauważyłam, że jak kwiat posiada swoją nazwę to jest jeszcze piękniejszy Od jakiegoś czasu u siebie też staram się, żeby nie były to nn .. Anemon piekny
ja swoje kwiaty na balkonie i tarasie podlewałam florowitem ogólnego stosowania...czyli tym do kwiatów, warzyw i owoców.........no i tzw. magiczną siłą z pokrzyw
rosną pięknie...a narażone są na duuuuuuuże wiatry i dają radę
polecam i pozdrawiam
Chabry,kojarzące się ze wsią i zbożem...niezwykle delikatne,muszę je trzymać w ryzach.
Bogusiu czy będę mogła liczyć na nasionka tego chabra ? Jest uroczy, a tekiego nie mam - chyba zacznę je zbierać.
U Ciebie już macierzanka kwitnie? !!!
Wszystko rośnie jak na drożdżach .
A może kłącze,jak skończy kwitnienie?Z nasionek kwitnie w drugim roku,trzeba czekać.Macierzanka jeszcze kwitnie,przyciąga mnóstwo pszczół.Podlewam pokrzywą i mniszkiem,może dlatego tak wszystko kwitnie?Nie używam sztucznych nawozów -ogródek leśny i rządzi się swoimi prawami.
A tu moja lawenda sadzona w tym roku w zestawieniu z białą pelargonią. Nie ma jeszcze efektu, bo kwiaty lawendy nieliczne, ale jak na sadzonki tegoroczne, uważam, że wyjątkowo dorodne. Pelargonia tez dopiero od tygodnia w gruncie. Jak myślicie, jak często powinnam ją zasilać nawozami? Do tej pory robiłam to dwa razy w tygodniu.
Widzę Ewo, że po wcześniejszych dylematach kolorystycznych, wybrałaś biel do tego półkola. Bardzo ładnie wyszło. Nie korujesz tej rabatki?