Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

viva 15:58, 15 lip 2012

Monic napisał(a)

Taki gąszcz u ciebie Vivo, że tam żaden chwast się nie przeciśnie! a te róże pienne cudne, takie chciałam, kupiłam i Rosarium co innego mi wysłało, ale nie reklamowałam!

Irenko, powinnaś reklamować, nawet teraz! Oni przyjmują reklamacje.

Vivo - przepiękne zdjecia pokazałaś - kompozycje faktycznie pokazowe! Liliowce wspaniałe

Moniko, dziękuję
Mam niektóre kompozycje rabatowe, z których jestem prawie zadowolona, nad większością jeszcze pracuję
viva 16:00, 15 lip 2012

AgnieszkaBK napisał(a)

Przepiękne te Twoje różności .... a fotelik - marzenie.... od razu chce się na nim usiąść

Agnieszko, dziękuję i zapraszam na fotelik
viva 16:02, 15 lip 2012

magos napisał(a)
Bardzo pięknie liliowce wyglądają i wszystkie pozostałe rabatki też oczywiście

Gosiu,
Liliowce w dużej masie wygladają urodziwie a są tak mało wymagające !
viva 16:07, 15 lip 2012

Celina napisał(a)

Trzeba naprzeć na Vivę, żeby pokazywała więcej.

Zgadzam się ! Musimy Vive zmobilizować , aby poczuła parcie na szkło!!

Przecież ja dużo zdjęć pokazuję
viva 16:15, 15 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)
I znowu odkrywam ogród, w którym już dawno powinnam się znaleźć! Jest tak pieknie, tyle różnych zakątków, tyle barw! To właściwie park, nie ogród. No i trudne do uwierzenia, że jedna osoba może ogarnąć taką powierzchnię i to z takim skutkiem. Na prawdę pięknie!

Witam Agato
Tez tak mam, że powinnam wiele ogrodów odwiedzić ale brak czasu, może w zimie nadrobię
Agato, nie pracuję sama do ciężkich prac ogrodowych mam pomocnika ..M.., z wieloma pracami nie dałabym rady.
Jest też taka prawda, że tak do końca to nie ogarniam sama, bo ziemia którą kupiliśmy do ulepszenia naszej gleby okazała się być strasznie zachwaszczoną i teraz trudno sobie z tym poradzić. Jak doprowadzę w jednym miejscu do porządku to już w następnych chwasty. No a przeciez to nie jedyne prace w ogodzie jakie trzeba zrobić....... ale ruch to zdrowie
viva 16:21, 15 lip 2012

Kondzio napisał(a)

Marto, Magdo, witam i zapraszam,

Jasiu, rzeczywiście piwonie to mój kolejny konik, dużych kęp mam kilka, reszta to młodzież, trzeba poczekać, żeby móc je podziwiać. Pełne też mi wylegają i muszę je podwiązywać. Ubiegła wiosna była u nas bardzo sucha i piwonie nie wyrosły wysokie, dlatego tak stoją.
Mam też piwonie krzewiaste, a ostatnią moją miłością są piwonie pojedyncze.

Krzewiasta NN

Krzewiasta NN

Claire de Lune

Bowl of Beauty

ale piekne piwonie gdzie mozna kupic sa odlotowe

Witaj Kondziu

Te piwonie są akurat kazda z innego źródła, pierwsza kupiona na targowisku od przypadkowego sprzedawcy, druga wysyłkowo ze szkółki, jako siewka, Claire de Lune na allego, a ostatnia w sklepie ogrodniczym.
Sam widzisz, że miałam sporo szczęścia jak na tak przypadkowe zakupy, bo uroda piwonii zadowalająca
viva 16:23, 15 lip 2012

eliza3 napisał(a)

i liliowców, może trochę mniej zwykłych, ale też bezimiennych

Witam, tylko chciałam zajrzeć, ale muszę Ci pogratulować pięknych liliowców i oczywiście cudownie kolorowych rabat z liliami.
Robią wrażenie

Elizo, dziękuję , masz swój wątek ?
viva 16:29, 15 lip 2012

Dzidka napisał(a)
Kolejny już raz przysiadłam na fotelu

by móc napawać się pięknem nasadzeń.

viva napisał(a)

Dzidko, proszę posiedź sobie trochę w foteliku i odpocznij tak się przecież naganiałaś po angielskich ogrodach, musisz być zmęczona
Ciekawa jestem skąd wiedziałaś, że z fotela jest widoczna ta rabata , przesuń się tylko troszkę bliżej schodów, będzie lepiej
Moniika 16:29, 15 lip 2012

Trawnik angielki mamy jak jest mokra wiosna lub jak ubiegłoroczne lato, kiedy trudno było wykosić suchą trawę.
Nasz ogród żyje dzięki naszemu stawowi. Nad stawem mamy pompę ze studni głębinowej i silnik
trójfazowy, podają wodę do górnej części ogrodu. Część rur wkopaliśmy, a część węży jest na powierzchni i w czasie podlewania częściowo musimy przesuwać zraszacze, by podlać cały ogród (oczywiście tylko tę górną część, gdzie jest piasek suchy). Jednocześnie chodzi osiem pryskaczy.
Nasz majowy trawnik

Niestety te węże są widoczne na wielu zdjęciach, ale pracujemy nad tym jeszcze by je trochę ukryć, nie zwijając za każdym razem, bo nieraz jest konieczność codziennego podlewania.

i zdjęcie z dedykacją dla Danusi - Elfe w towarzystwie agapanta

Przepięknie w tym ogrodzie!! Ależ musi pachnieć! Szacuneczek dla Gospodyni
viva 16:31, 15 lip 2012

asc napisał(a)
Viva, Twój ogród jest najpiekniejszy pod słońcem i jaki widziałam.... jest cudowny, róznorodny, lilie powalają na kolana, liliowce sprowadzają do parteru.... cudownie...

Aniu, mam nadzieję, że jak to pisałaś to miałaś przymróżone przynajmniej jedno oko
(pamiętasz bez lic.........)