Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Lek na całe zło czyli mój ogród 09:51, 15 lip 2012

Do góry
aldonaz napisał(a)
|Różne irysy

. Witaj! Wpadlam w odwiedziny i takie cudne iryski znalazłam... Tez bardzo je lubię i mam kilka . Serdecznie pozdrawiam z Gdańska Monika
Sosnowo 09:51, 15 lip 2012

Do góry
Danusia, wielkie dzięki za wielką pomoc.....
Puste pole z wysepką kwiatową 09:49, 15 lip 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
Marzenko - ślicznie Ci w tym liściastym boa na ramieniu...
Kasiu - w relacjach zamieściłam zdjęcie - te girlandy wiszą na sznurach. Teraz sobie uświadamiam, że faktycznie w Hyde Hall zniknęłaś mi z oczu. Aż się dziwię, że nie trafiłaś w to miejsce, bo to jest ogromna przestrzeń z kwaterami różanymi

Ha, ha, ha też sobie zrobiłam obwódki bukszpanowe.... tylko wymiar nie ten.......
Widzę, że Anabelka ma sie świetnie .....
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 09:47, 15 lip 2012

Do góry
dajana napisał(a)
. Witaj! Alez piękne te kamienie.. Bardzo bym takie chciała, kiedyś będę miała na pewno!!! Na razie jak gdzieś wypatrzylam to i tak nie miałam jak przetransportowac do mnie.. Pozdrawiam Monika
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 09:44, 15 lip 2012

Do góry
Wczoraj był pracowity dzień.

przeplewiłam 120 szt thuji...dzis pleców nie czuje - nie, inaczej czuję jakbym była zbudowana z samych pleców...

Zasadziliśmy brzózki 'Doorenbos' i derenie 'Ivory Halo'.
Szybko, bo przepędzały nas już grzmoty, błyskawice i zapadająca ciemność.

Pójdą tam jeszcze hosty.

Czy będą pasować tam miskanty 'Morning Light' czy dać je bliżej hortensji 'Vanille Fraise' ( widoczne po lewej stronie) ?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 09:36, 15 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
dalie jednak są piękne; jedną mam przecudnej urody, ale zwisa w dół, zamiast w górę całe piękno pokazać i jak tu takiej foto strzelać

. Witaj!! Alez piękne kwiaty ... Cudnie u Ciebie, pozdrawiam Monika
Ogród Leny. 09:08, 15 lip 2012

Do góry
Moja tuja ...bonsai Tuż po "miśkowaniu" jak to mój M określa sztukę cięcia...

Ogród Leny. 08:54, 15 lip 2012

Do góry
Rabata z której przeniosłam Wiąza, też przez lata się zmieniała....

Całość nadal mnie drażni... brak odpowiedniej wysokości żywopłotu,tła..rosną cisy ale jeszcze niskie....czas!!!

Zdjęcia pokazują doskonale wszelkie nierówności ....jednak wszystko da się skorygować - kwestia roku,dwóch i będzie cacy
Borówcowy raj 08:50, 15 lip 2012

Do góry
Zobacz jak połączyła rośliny Magda. Swieżo to wygląda. Zamiast tych trzech kul na nodze mogły by być te trzy miłorzęby, o których wspominałaś.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/991-ogrod-magdalenka?page=160

W Szczepankowie widziałam piękne miłorzęby (niestety drogie), ale chcę skusić się na jednego

Ogród Leny. 08:40, 15 lip 2012

Do góry
Aniu,Irenko,Marzenko,Sylwio,Izo,Anno,Boćku z tą tajemnicą to trochę przesadziłam...raczej chodzi tu o ..wstyd...bo wstyd mi się przyznać że...wykopałam paroletniego już ..Migdałka.....wiem,wiem zbrodnia!!!

Własnymi ręcami , z korzeniami go wytargałam...tak się zaparłam że u lekarza dzień po wylądowałam..przesiliłam rękę i stan zapalny łokcia się wdał!
Ale warto było...

Wspomnienia:

Dzisiaj

W miejscu migdałka przesadziłam Wiąza Górski Camperdowni podsadzony funkiami i otoczony bukszpanami

c.d.n.
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 08:31, 15 lip 2012

Do góry
Witam ! Co prawda w niedzielę się leniuchuje,ale odwiedziny u przyjaciół .... to sama przyjemność.
I dodatkowa porcja nic nierobienia!
Słonecznego dnia !
Lecę w kulki... 08:07, 15 lip 2012

Do góry

Młodym się podobało...gościom też, nawet M mnie... pochwalił

Przepięknie. Świeżo i delikatnie. Dałaś mi inspirację na udekorowanie stołu na chrzciny
ps.Może teraz ksiądz zdecyduje się na zmianę chodnika w kaplicy
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 07:03, 15 lip 2012

Do góry
Wczoraj zebrałam trochę jeżyn, malin i porzeczek - zrobiłam soczek "mix". Kolejne słoiczki w spiżarce.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 02:49, 15 lip 2012

Do góry
finka napisał(a)

Wszystkich zaglądających pozdrawiam weekendowo i przesyłam inspirację na ten tydzień

uwielbiam takie zestawienia, wgłębnik z karmnikiem przyciętym w kubiki (tak to sobie nazywam) - rewelacyjny.
te trawy i mur...eh...

Marto dobrze że zwróciłaś uwagę na przycięty w kubiki karmik!!! Będę zgapiać
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 02:48, 15 lip 2012

Do góry
Joanka napisał(a)

Nareszcie mamy przycięte wszystko, łacznie z żywopłotami z żywotnika olbrzymiego (Thuja plicata) i świerki też ciachnięte lekko boki.

Normalnie wzór konspekt

Normalnie żyleta, jak spod igły i jeszcze ta limlajtka taka wieeeelka !!! BOSKO!
Mój kawałek raju 02:43, 15 lip 2012

Do góry
Na dobranoc dwie dalie które rozkwitły
Kondziowy Ogród :) 02:41, 15 lip 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)

Śliczna bulwinka
Ogród też, ale zdjęcie suni trzeba było wrzucić na koniec, bo się na roślinach skupić już nie mogłam

Pozdrowienia od koleżanki Tosi
Dzięki bulwy są najleprze niestety nie miałem starych zdjęć ogrodu bez alfy i musiałem te włożyć
U

No to już jest nas trio miłośników buldoźków
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 02:12, 15 lip 2012

Do góry
Karolcia a kiedyś Ty zmieniła tytuł wątku?nigdy bym nie przypuszczała w takim razie przyjm spóźnione życzenia również ode mnie, serdeczności i zdrówka
ogrodoweimpresjejolki 01:14, 15 lip 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Haniu, poszalałam na obiad cukinia z działki, więc fundusze poszły na rozkusz

Tak mi się słoneczka w ten pochmurny, deszczowy i chłodny dzień chciało, że i rudbekia w koszu z zakupami wyladowała

Ale piękna rudbekia, tyle ma kwiatów. Czy to bylinowa?

O prasowaniu poczytałam, ja nie zważam na kancik na rękawach, a tak jest o wiele szybciej

O lubieniu deszczu - fajne powiedzenie. Już sprzedałam mężowi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies