Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pobojowisko czas zmian 12:24, 17 cze 2012

Do góry
Pobojowisko czas zmian 12:22, 17 cze 2012

Do góry
Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:22, 17 cze 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
A teraz dla Justyny inspiracje na rabty przy domu. Czyli bukszpan w różnych kombinacjach
Z lawendą

Miodzio

Już się nie mogę doczekać jesiennego sadzenia kulek w przedgródku. Muszę tylko projekcik dopracować.
Pobojowisko czas zmian 12:20, 17 cze 2012

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:12, 17 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Constance Spry wdziera się z ulicy do ogrodu bo koniecznie chce się przejrzeć w lustrze

Ślicznie to wygląda... Takie drobiazgi tworzą niepowtarzalny klimat i cieszą najbardziej, bo są niezaplanowane
Przyznam Wam się do czegoś.... Otóż jeszcze niedawno zastanawiałam się, po co Danusi w ogrodzie takie dziwne przejście na drugą stronę ogrodu. Dopiero później, kiedy przeczytałam wątek z realizacji ogrodu z lustrem zorientowałam się, że to nie "dziwna" belka, a lustro Widzisz Danusiu, zupełnie niezamierzenie chciałam byś przeszła na drugą stronę lustra, jak Alicja w Krainie Czarów Chociaż właściwie Ty tam przechodzisz często, a przy okazji zabierasz nas ze sobą
Mój ogród - złe dobrego początki 12:10, 17 cze 2012

Do góry
polichlorek napisał(a)

bukszpanki czekają na przycięcie

Ciachaj, ciachaj a hortensje masz przesliczne. Kiedyś chorowałam na ta odmianę ale z braku miejsca musiałam zrezygnować

A zimowała już u Ciebie, czy to tegoroczny nabytek?
Ratunku na pomoc:) 12:07, 17 cze 2012

Do góry
Masz rację, zapomnialam o podmurówce. Miesjca jest zatem jeszcze ciut mniej

Pomazgralam trochę po tym zdjęciu, i tak to wyszło.

Trzy śliwy i na dole jedna prostokątna kostka z bukszpanu (na zdjęciu mi to niezbyt wyszło). Co sądzicie?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:02, 17 cze 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Z różą okrywową fairy

no pisze ... pisze przecież ale nic mnie zdziwi ja wczoraj kawy w kubku nie rozpoznałam ))) ...

Marzenko wszystkie są powalające ... i te w różu i ta której dam tydzień ... i ta żółta Austinka .... a na dokładkę ... tak żeby się nie podnieść z parteru to jeszcze tak niby od niechcenia a absolutnie idealnie wtopione w rabaty ... o żesz w mordę ...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:58, 17 cze 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
oj pluje od uroku choć w życiu bym się tego po sobie nie spodziewała ... Marzenko jak się zwą te okrywowe śliczności ... wybacz głupie pytanie ale muszę to mieć ... są piękne ...

Iza które??? Zacytuj zdjęcie
Róże okrywowe? Ta to fairy. Są też ciemnoróżowe.

Na Aspirin rose poczekaj, jak rozwkitnie biała. Daj mi kilka dni
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:55, 17 cze 2012

Do góry
I obiecany niecierpek. Zamęczył go deszcz ale zgodnie z instrukcją Izy postawiłam go w nwym miejscu więc pewnie wypięknieje

I królewna surfinia, aklimatyzuje się w pół-słońcu prze przeprowadzką na słoneczny taras...

I moja ulubienica biała hortensja, muszę jej zminić miejsce z bukszpanem przy drzwiach w cieniu bo ją wczoraj słońce przypaliło a bukszpan w ceniu marnieje
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:51, 17 cze 2012

Do góry
Austinka chyba mnie polubiła ...

Wiem, ze bergenie nie cieszą się popularnością na ogrodowisku ale ja je uwielbiam
Czyli kapusta w ogrodzie

A tu z hortensjami me&You

I berberysy bagatelle. Jeden zmarzł i zostały tylko cztery, może kiedyś będą z nich bordowe kuleczki. Po prawej stronie z 6 rozlpenic litlle boy zostało 1,5... a nowych jeszcze nie widać po 3 kłaczki mają od M.Surowińskiego...
Ogrodnik mimo woli 11:49, 17 cze 2012

Do góry
Ania witaj, Super ostróżki, bardzo je lubię ale ja nie w tej kwestii, fajnie że pokazałaś paczkę jak była zapakowana, niech ludziska sobie popatrzą jak się pakuje, mniej będzie rozczarowań przy sadzeniu przysłanych sadzonek. Ja dostałem dwie paczki, i rośliny przyszły po prostu zmasakrowane, pokażę dla przestrogi jak wyglądają takie rośliny po posadzeniu. Zamiast zdobić rabatę to ją szpecą i musi człówiek patrzyć jak walczą o życie, i to jest najgorsze. Cały rok jest dla nich stracony.

tak wygląda gigantus

To była rozplenica bardzo ładna teraz ma trzy kłącza

to lasecznica na pięć karp trzy puściły wszstkie kły miały połamane czubki

To jest miskant który miał około 20-tu trawek, teraz ma 2, które odbiły od zera.
Całe szczęście że to trawy które są bardzo silnymi roślinami ale jak trafi na inne to podejrzewam że wylądują na kompoście, Ja wysłałem teraz największą paczkę jakie do tej pory wysyłałem i nawet podobno żaden listek nie ucierpiał. Prośba abyście zwracali uwagę na to jak pakujecie, nie mogą wszystkie rośliny luzem być włożone, Jak są doniczki muszą być umocowane a jeśli są sadzonki z korzeniami to trzeba puste miejsce wypełnić chociażby zmiętym papierem ja stosuję siano. Przepraszam Aniu że u Ciebie, ale jak zobaczyłem tą super zapakowaną paczkę to zadziałał jakiś impuls. Pozdrawiam
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:46, 17 cze 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Takie coś się mi marzy - las hostowy!
Początki w Kruklandii 11:46, 17 cze 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
trawkowo - różowo i bukszpanowo

Liliowcowo

Trawkowo-sosnowo

Bukszpanowo - lawendowo

o jak ładnie

Justynka tylko "brać"

i ja przy okazji skorzystam-mogę?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:46, 17 cze 2012

Do góry
Lawendowo dla Ciebie Iza

j uniorek bukszpanik niesmiało na pierwszym planie

Różano - bukszpanowo
W tym roku okrywowe sadzone latem 2011 szaleją. Pąk na pąku... Zarastają bukszpany

A tu okrywowa fairy sadzona jesienią. Trawkowo-różano- bukszpanowo

Początki w Kruklandii 11:41, 17 cze 2012

Do góry
Różankowo-bukszpanowo

Ogrodnik mimo woli 11:40, 17 cze 2012

Do góry
Aniu dopiero teraz mnie olśniło ... przecież ty robisz oczko wodne a w tym ogrodzie wczoraj były do kupienia (chyba do kupienia bo inne roślinki z tego miejsca szły na sprzedaż ) takie cuda ...

chcesz?

Początki w Kruklandii 11:38, 17 cze 2012

Do góry
trawkowo - różowo i bukszpanowo

Liliowcowo

Trawkowo-sosnowo

Bukszpanowo - lawendowo
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:35, 17 cze 2012

Do góry
A teraz dla Justyny inspiracje na rabty przy domu. Czyli bukszpan w różnych kombinacjach
Z lawendą

Lawendow-żurawkowo

Z Liliowcami stella d'oro i żurawką

Z różą okrywową fairy

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:31, 17 cze 2012

Do góry
zaczęło się od małej kompromitacji ... poza walorami roślinnymi w Ogrodzie na Rozstajach należy koniecznie spróbować soków ... sama natura w wersji pokrzywa ... pietruszka ... owocowe ... same nazwy i świadomość z czego to nie specjalnie mnie przekonały ... i tu miałam dysonas ... każdy kto zatapiał usta w zielonej cieczy miał idiotycznie błogi wyraz twarzy ... hmm ... z niepokojem i z góry upatrując miejsce w które wyciepam sok stanęłam w kolejce z Marysią ... patrzę i mam coraz bardziej zaciśnięty przełyk bo ciecz w kubeczku więcej niż podejrzana ... jakaś beżowa spieniona breja ... no stwierdziłam, że nikt mi nie będzie tu wciskał pięknych szat a cesarz nagi i mówię do Marysi, która mnie zapewniała, że soczki przepyszne:

- Marysiu ... no nie powiesz mi, że ta podejrzana beżowa breja jest w stanie smakować ... to nie wygląda ... stosownie się wykrzywiłam ...
na co Marysia
- yhm ... dlatego ja kawy nie piję ...
........................................................... ...
i kawa i soczki były przepyszne ... ciacho było potem po drodze sztuk kilka ... i w domku bo strefa była

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies