Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

EPODLAS 11:23, 08 sie 2012

Dzisiaj we Włocławku bardzo miły dzień. Nie za gorąco rześko, oby było tak w weekend. M jedzie dzisiaj zawieść sztachety i niedługo ogrodzenie będzie całkowicie skończone, na drugi rok mam nadzieję weźmiemy się za altanę. W ogrodzie czekamy teraz na jesienne barwy.
Ta miniaturka morelowa jest niesamowita, ledwie daje rady utrzymać te za duże do wzrostu kwiaty.

Okolice mojej działki pokazywałam nie raz, gdzie by się nie ruszył jest pięknie.
Tą łączkę po prostu uwielbiam, zdjęcia nie oddają całkowicie jej uroku. Jest tam pięknie o każdej porze roku.

Cień i światło, królują na tej łączce.

A takimi kwiatkami pokryta jest łąka z drugiej strony niż na pokazywanych zdjęciach.

W ten weekend trzeba koniecznie oglądać spadające gwiazdy, ponoć najlepszy okres w roku, no i koniecznie przy każdej gwieździe mówić jakieś życzenie, na pewno się spełni.

AgnieszkaBK 11:40, 08 sie 2012

EPODLAS napisał(a)

Bożenko, czy iglaczki przycinałaś teraz.... bo właśnie się zastanawiam, czy jeszcze można przyciąć, czy nie jest za późno.
EPODLAS 17:32, 08 sie 2012

Agnieszko, iglaczki przycięłam tydzień temu, myślę że nie jest za późno, jest dopiero pierwsza połowa sierpnia, młode przyrosty zdążą zdrewnieć.
majkel0326 17:42, 08 sie 2012

Bożenko,piękna Twoja okolica.Lubię takie miejsca jak ta łączka.U nas też dziś rześko,jesiennie powiedziałabym...
an_tre 20:44, 08 sie 2012

EPODLAS napisał(a)

Okolice mojej działki pokazywałam nie raz, gdzie by się nie ruszył jest pięknie.
Tą łączkę po prostu uwielbiam, zdjęcia nie oddają całkowicie jej uroku. Jest tam pięknie o każdej porze roku.

A takimi kwiatkami pokryta jest łąka z drugiej strony niż na pokazywanych zdjęciach.

W ten weekend trzeba koniecznie oglądać spadające gwiazdy, ponoć najlepszy okres w roku, no i koniecznie przy każdej gwieździe mówić jakieś życzenie, na pewno się spełni.

Masz rację Bożenko tam jest pięknie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Celina 20:12, 09 sie 2012

Piekny widok
agata_chrosc... 20:33, 09 sie 2012

Bożenko, ależ piękne te Twoje okolice
reni 21:11, 09 sie 2012

Piękny widok
EPODLAS 22:04, 09 sie 2012

To jest teren polodowcowy, mimo że w centrum Polski, wszędzie górki i pagórki, drogi polne jeszcze jak dawniej piaszczyste i kilka jezior w okolicy. Do niedawna była jeszcze chałupa pokryta strzechą, ale właściciel pokrył ją blachodachówką. Nowoczesność, chociaż czasami nieładna wdziera się wszędzie.
Tu widać wyraźnie jezioro, zdjęcie robiłam z góry. Mam fajną trasę spacerową , idzie się cały czas polną drogą, w właśnie w którymś momencie widać jezioro z góry.

Dzisiaj kupiłam rozplenicę japońską w Netto, cena 10 zł. To moje ostatnie podejście do rozplenicy. Jeżeli zmarznie, zrezygnuję z tej pięknej trawki. Zdjęcia nie zrobiłam, zrobię jej już fotkę w ogrodzie.
eliza3 22:35, 09 sie 2012

EPODLAS napisał(a)
To jest teren polodowcowy, mimo że w centrum Polski, wszędzie górki i pagórki, drogi polne jeszcze jak dawniej piaszczyste i kilka jezior w okolicy. Do niedawna była jeszcze chałupa pokryta strzechą, ale właściciel pokrył ją blachodachówką. Nowoczesność, chociaż czasami nieładna wdziera się wszędzie.
Tu widać wyraźnie jezioro, zdjęcie robiłam z góry. Mam fajną trasę spacerową , idzie się cały czas polną drogą, w właśnie w którymś momencie widać jezioro z góry.

Dzisiaj kupiłam rozplenicę japońską w Netto, cena 10 zł. To moje ostatnie podejście do rozplenicy. Jeżeli zmarznie, zrezygnuję z tej pięknej trawki. Zdjęcia nie zrobiłam, zrobię jej już fotkę w ogrodzie.

Widok piękny, okolica wspaniała. Mieszkałam kiedyś we Włocławku jako młoda dziewczyna, ale tego jeziora nie kojarzę, chociaż wiem, że okolice są tam ładne.
Oj, wróciły wspomnienia...