Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

Welka 11:13, 07 sie 2012

Dawid, jak mieszkałam u rodziców to były jedne z pierwszych kwiatów, które wsadzałam, po śłubie jak się wyprowadziłam mieczyki u nich się skończyły, bo mama zapomniała, że nie zimują. W zeszłym roku jeszcze ich u siebie nie miałam i mama od razu zapytała, gdzie są - więc teraz są, nawet mogą się łamać, ale i tak będą
Kubi, w nocy też padało, ale bez burzy, teraz słoneczko świeci, ale wiaterk taki dość chłodny.

Ma ktoś jakiś niezawodny sposób na cholerne zakrętki od słoików, już trzeci z trzech słoików ogórków zaczął mi przeciekać i zamiast kiszonych mam jakieś małosolne
kubi2000 13:10, 07 sie 2012

ooo kochana na tym to ja się w ogóle nie znam. Robię tylko dżemy, ale jakoś nakretki zawsze były ok, a jak nie to szukałam do upadłego
kubi2000 13:11, 07 sie 2012

aha, u mnie właśnie pada jak z cebra!
P.S. dzisiaj będę mialinki mroziła i dżemy robiła
Janet 14:02, 07 sie 2012

kubi2000 napisał(a)
aha, u mnie właśnie pada jak z cebra!
P.S. dzisiaj będę mialinki mroziła i dżemy robiła

No co Ty! Serio??? U nas tylko w nocy. Kurczę, dzieli nas co najwyżej kilka km a takie różnice w pogodzie.
kubi2000 14:07, 07 sie 2012

no tak jak napisałam u siebie, raz pada za chwilę słońce i znowu pada
Generalnie dzisiaj pogoda psikusowa heheh
Janet 14:09, 07 sie 2012

Ewelinka231281 napisał(a)
Dawid, jak mieszkałam u rodziców to były jedne z pierwszych kwiatów, które wsadzałam, po śłubie jak się wyprowadziłam mieczyki u nich się skończyły, bo mama zapomniała, że nie zimują. W zeszłym roku jeszcze ich u siebie nie miałam i mama od razu zapytała, gdzie są - więc teraz są, nawet mogą się łamać, ale i tak będą
Kubi, w nocy też padało, ale bez burzy, teraz słoneczko świeci, ale wiaterk taki dość chłodny.

Ma ktoś jakiś niezawodny sposób na cholerne zakrętki od słoików, już trzeci z trzech słoików ogórków zaczął mi przeciekać i zamiast kiszonych mam jakieś małosolne

Ja nawet po "gotowaniu" słoików odwracam je do góry nogami i przykrywam ściereczką lub ręcznikiem. Ale zgadzam się z Tobą, walka z felernymi zakrętkami może odebrać całą przyjemność z własnych przetworów.
Welka 14:24, 07 sie 2012

Ja już część nakretek powymieniałam na nowe, bo stare mi się już kręciły w kółko, ale te są chyba jeszcze mniej wytrzymałe. Mnie deszcz przed chwilą też przegonił z dworu, a zaczyna właśnie świecić
weronika77 22:10, 07 sie 2012

Witaj Ewelinko, przyszłam z rewizytą, a tu słoiki i nakrętki, jak u mnie. Sezon ogórkowy i trochę pracy dodatkowej. Jesteś młodsza i pewnie Ci sprawniej idzie, a mi na te zmiany pogody kręgosłup szwankuje i muszę ostrożnie i powoli, a cierpliwa nie jestem.
Ważne, że ogródek Ci "rośnie" i pięknieje, i daje radość. Roślinki, szczególnie jak nie marnieją, dają wiele radości.Pozdrawiam.
Welka 10:00, 08 sie 2012

Witam!
Weroniko, wczoraj udało mi się zrobić tylko jeden, Kinia zjada ich tyle, ze nie ma potem czego wkładać do słoików, ale jak mają mi potem zakretki polecieć to wolę żeby dziecina sobie pojadła

Lecę zobaczyć co z koniczyną, pół ogrodu M skosił wieczorem i jeszcze nie oglądałam na ile opryski są skuteczne.
Miłego dnia!
Welka 12:08, 08 sie 2012

Trawnik obejrzany niemalże z lupą, nie jestem zachwycona, widać ze część koniczyny ładnie zniknęła, ale miejscami pojawiła się nowa, trzeba będzie powtórzyć pryskanie

Ozdobne słoneczniki u moich rodziców nadal rosną, ale jeszcze nie kwitną

Dawidzie, Karol dostał u moich rodziców wiekszą konewkę, czas zacząć nalewać mu tam wodę

Mój rozchodnik delikatnie róźowieje