Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2012 23:53, 04 cze 2012

Do góry
no, uzupełniam buty/buciki... bo jednak nie umieściłam jeszcze kilku, w tym Szefowej ! ...
proszę nadal rozpoznawać....
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:53, 04 cze 2012

Do góry
Kusi mnie jeszcze dołączenie takich kul z piaskowca do tej półokrągłej rabaty. Mam ich sztuk dwie. Na początku inspiracji ogrodowiskiem myślałam, żeby zrobić z nich ciurkadełka, a teraz chodzę koło nich i myślę czy by ich też trawkami nie podsadzić w okolicy bukszpanów. Średnica ok. 40 cm, tak myślę.
Ogród dla Agusi 23:43, 04 cze 2012

Do góry
Jesienią dosadziłam jeszcze Pęcherznice czerwone "Wino" , Ligustry złote,Weigele "Rumba","Purpurea" i "Variegated".Od wielu lat rośnie już Weigela-Krzewuszka cudowna. Marzy mi się jeszcze biała.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:41, 04 cze 2012

Do góry
marzena napisał(a)

a tu trawka w zbliżeniu, jeszcze sobie dokupię i cały brzeg rabaty nią wykończę; mam problem z

sadzeniem, bo wszędzie korzenie sosen i wykopanie dołka graniczy z cudem

Irenko, właśnie nazwę tej pieknej trawki zapisałam sobie, jak byłam u Danusi- bardzo atrakcyjnie wyglada
szybko kwitną Ci jasminowce i piwonie - u mnie dopiero pąki ( no, z wyj. białych piwonii)

Mam nieco inną odmianę, ale gatunek ten sam. Moja odmiana nazywa się Jackdaws Cream.
Zielony Punkt - ogród Finki 23:36, 04 cze 2012

Do góry
mój najmłodszy ogrodnik

Rhododendron 'Hachman's Charmant'

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:25, 04 cze 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Taki mam widok z leżaczków

No tak, patrząc na takie cudo całą noc można spędzić na dworze
Piękna dekoracja !!!

Oj piękny widok , aż się rozmarzyłam .............................................
A w głowie już się kłębią myśli, gdzie taką fajną ścianę zrobić w moim domu ???? )) , tylko wtedy już nikt by mnie nie zaciągnął do domu
Zielony Punkt - ogród Finki 23:25, 04 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Świetna hosta, chyba wielka?

piękna, bardzo mnie urzekła już po raz drugi, nie jest wysoka za to szeroka, ma trzy kolory, pochodzenie: Anglia 1988

Kolorowy ogród na piasku 23:24, 04 cze 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Zakwitają pierwsze róże

Nevada

Fruhlingsgold

I nie tylko

Vivo,
róże szlachetne lekkie, zwiewne nie gardzą towarzystwem trawy; a łubin choć łąkowy nadrabia powagą i wyniośle pyszni się sam na rabacie - cudne nasadzenia, taka masa kwiecia.
Czy Nevada i Fruehlingsgold rosną w obok siebie? Próbuję bowiem Twoje zdjęcia z ogrodu złożyć w jeden obraz ale nigdy nie miałam cierpliwości do układania puzzli.

Ewo, tylko Ty umiesz tak pięknie wszystko ująć słowami, dziękuję
Nevada rośnie samotnie wśród traw i krzewów, a Frungsgold na rabacie z różami historycznymi; jest to miejsce za żywopłotem berberysowym, którego jeszcze nie pokazywałam.
Puzzle z naszego ogrodu można złożyć tylko na żywo
Zielony Punkt - ogród Finki 23:23, 04 cze 2012

Do góry
moje zakupy u Kapiasów - rodowite Austinki

1.Falstaff

2.Golden Celebration

3. Tea Clipper

4. Eglantyne

5.Benjamin Britten

Niestety ani 'Pilgrim' ani 'Gertrude Jekyll', które wąchałam w ogrodzie już nie było

Boćkowe perypetie ogrodkowe 23:20, 04 cze 2012

Do góry
Kasiu zagapiłam się i przeoczyłam świętowanie, dla Ciebie parka bocianów z naszego miejscowego gniazda

Ogród dla Agusi 23:19, 04 cze 2012

Do góry
Nareszcie kwitną pierwsze róże.Mimo mocnego przemarznięcia ,odbiły z częsci zakopczykowanych pięknie i widać,że będzie obfite kwitnienie.Mam kilka róż-dzikich krzyżówek,one zimy nie odczuły zupełnie np.damasceńska ,rozkwitł pierwszy pączek i już mogłam nacieszyć się jej silnym zapachem. Jeszcze zbyt nie wyrósł różowy "Aster" a już ma silny pąk. Między różami mocno rozrosła się Ożanka i czeka z wybuchem kwitnienia na róże. Róża jeszcze bezimienna ,jak wąż pokłada sieę na miniaturową Tawułę japońską"Bullata". Tu jeszcze muszę przyciąć ekran z bukszpanu i machonię /na równo/ między różanką a hortensjami.Róże jeszcze młode i słabo rozrośnięte,to ich drugi sezon w moim ogrodzie.Różanka powstała w miejscu gdzie rósł Jałowiec skalny/wielki,wywrócony podczas zimy/.
Ogród pokazowy firmy GAMA z Łodzi 23:18, 04 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Grabowy łuk i Alejka Antosia - nazwana imieniem wnuczka

Czy do takiego poprowadzenia grabu potrzebna jest jakaś jego odmiana?
Ogród pokazowy firmy GAMA z Łodzi 23:16, 04 cze 2012

Do góry
Joanka napisał(a)

Co porasta tą konstrukcję ?, dziękuję
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:15, 04 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Taki mam widok z leżaczków

No tak, patrząc na takie cudo całą noc można spędzić na dworze
Piękna dekoracja !!!
Rajski ogród Ani 23:14, 04 cze 2012

Do góry
Aniu spóźnione gratulacje 600 stron

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:07, 04 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Bodziszki i kosmos (jednoroczna)

PLus kocimiętka

Baaardzo urocze zestawienia. Zachwyciły mnie. Danusiu, a ten kosmos jakiś karłowy, czy wybuja w górę?
Zielony Punkt - ogród Finki 23:06, 04 cze 2012

Do góry
Witajcie po dłuższej przerwie.

Wiosna w pełni (a zaraz lato), ja wciąż zaganiana, teraz działam głownie w swoim ogrodzie: uzupełniam, dosadzam, przycinam i końca nie widać. W skrócie fotorelacja z ostanich tygodni:

Klakson II - ostatnie zdjęcie Klaksonka już nie ma z nami i nie "szwenda" się jak to miał w swoim zwyczaju między klientami. Lubił się do każdego przymilać...

szkółka w maju

17 maj - przymrozek - zimny poranek około 6:00

rozkwitła żółta piwonia drzewiasta - po zimie nie dawałam jej szans, a ona odbiła od samego dołu i zawiązała 5 pąków kwiatowych !

Potem była "wycieczka handlowa" w kierunku Bielska - 26 maj
Azalia 'Homebush' - w szkółce u Alka i Marcina Walaszczyków

u Kapiasów

wącham 'Gertrude Jekyll' świeżo posadzoną u Kapiasów

27 maj - klimaty wojsławickie - popełniłam grzech główny ogrodnika - odwiedziłam Wojsławice w niedzielę (czyt.największy spęd), ale udało mi się zrobić kilka zdjęć bez "ludziów"

Hosta 'Great Expactation'

Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:04, 04 cze 2012

Do góry

cudnie !!!!
Mój 4 arowy azyl... 22:59, 04 cze 2012

Do góry
Moja - Eucomis bicolor - będzie taka:
O....! 22:58, 04 cze 2012

Do góry
Marta, tak - będę jednak kupować w doniczkach i sadzić tylko obawiam się sklepów wysyłkowych/internetowych... muszę do jakiejś szkółki pojechać
Irenko -
a dzisiaj w moim ogrodzie jest...'chwastowisko' ostatnio wreszcie trochę popadało, ale pomogło to tez zaszaleć intruzom rabatowym...
no, nie będę pokazywać tych przecież dość znanych widoków z chwastami ...

kilka kwitnących roślin...
dzwonek brzoskwiniolistny

piwonia

naparstnica

powojnik
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies