Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Muszę obsadzić taras..... 10:27, 04 cze 2012

Do góry
Bardzo, bardzo dziękuję! czy mogę jeszcze prosić o rzucenie okiem na mój plan? Oczywiście zachowałam się bardzo zachowawczo.... w zasadzie same iglaki, bo boję się że narobię sobie bałaganu.... W tym tygodniu dosadzę tuje, żeby zrobić gęsty szpaler. W przyszłym mam zamiar obsadzać resztę.
Ogródek Agam 10:20, 04 cze 2012

Do góry
agam napisał(a)

........................

Po lewej stronie strumyka jest brzoza szczepiona, pod nią kosaćce, pod płotem dwie tuje smaragd, bliżej oczka klon czerwony, berberys "Maria". Te wszystkie roślinki będę musiała chyba przesadzić.

Po prawej tamaryszek i sama nie wiem co jeszcze

Strumyk przepiękny Cudeńko naprawdę
Ja też mam te problemy - czym obsadzić boki i tył kaskady.Aga będę podglądała u ciebie, a jak ja coś wymyślę u siebie dam ci znać
Mój kawałek raju 10:13, 04 cze 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Aniu, jak patrzę na to zdjęcie, nie mogę przestać mysleć, że przyjechałaś na spotkanie motocyklem , wyglądasz czadersko

kurcze, czy ja coś przeoczyłam???? przyjechalaś motorem????? sama?????

super fota!!!! pozdrawiam was oboje
Poznajemy ptaki 10:13, 04 cze 2012

Do góry
Nareszcie trafiłem, dziękuję Bogdziu za podpowiedź. W piątek trochę podglądałem co się dzieje w budkach. W tym roku wszystkie były zajęte i chyba wszystkim udało się wyfrunąć z budek, bo żadnej sroki w tym tygodniu nie widziałem.

Ogródek Hanusi po zimie 10:01, 04 cze 2012

Do góry
Witaj Haniu.... dawno tu nie byłam ale najpierw musiałam zajrzeć do Ciebie .....urzekają mnie Twoje zachody słońca..... ja takich widoków nie mam więc zawsze pędzę do Ciebie bo od Ciebie z wysoka piękny widok ...napatrzyłam się.... powąchałam pięknych piwonii..... poczęstowałam się truskawkami ...Twoje są słodsze jak moje i skubnęłam tego pysznego ciasta nawet nie zauważyłaś.i za to dostaniesz moją rozkwitniętą różyczkę...

Moje poletko 09:54, 04 cze 2012

Do góry
Róża już cieszy, kolejny liliowiec się pokazał

Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2012 09:31, 04 cze 2012

Do góry

I to juz wszystko . Jeszcze raz serdecznie dziękuję Organizatorom i wszystkim przybyłym na spotkanie . Było mi bardzo miło spędzic z Wami ten dzień.
I do zobaczenia na następnych spotkaniach.

Ogrodowy spektakl trwa ... 09:24, 04 cze 2012

Do góry
a co powiesz na inspiracje z wystawy "zieleń to życie" - jak dla mnie bomba

chodzi mi o rudbekie

Ja bym jeszcze dosadziła ostróżki, ale dla niektórych to może za dużo.
Mój kawałek raju 09:23, 04 cze 2012

Do góry
badara napisał(a)

Aniu, jak patrzę na to zdjęcie, nie mogę przestać mysleć, że przyjechałaś na spotkanie motocyklem , wyglądasz czadersko

kurcze, czy ja coś przeoczyłam???? przyjechalaś motorem????? sama?????
Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2012 09:22, 04 cze 2012

Do góry
Gosia zafundowała sobie krótkotrwałe wczasy pod gruszą czyli chyba czereśnią.

Tu też nie gorszy wywczas sobie dziewczyny zapewniły.

Moje poletko 09:22, 04 cze 2012

Do góry
Kolorków coraz więcej

ogrodoweimpresjejolki 09:20, 04 cze 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Jolu hosty masz dorodne i piękne. Widzę że już kwitną ?

Tak , już pokazały nie tylko piękne liście ale i kwiaty

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:19, 04 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Wczorajsze zakupy już posadzone Choć skromnie wyglądają stoją sobie przy wejściu obok kul bukszpanowych.
Heliotrop o boskim zapachu, lobelia, bratki (szkoda mi było je wyrzucić) i zielistka:

I dzisiejsze zakupy - hortensje Limelight, koło których przeszłam obojętnie w poszukiwaniu hortensji ogrodowych do donic na taras... Na szczęście Noemi była później w tym samym centrum i zobaczyła je - duże krzaczki w dobrej cenie No i cóż, trzeba było jechać drugi raz, bo kto nie ma w głowie, ten ma w nogach (albo w kołach i paliwie )... Dzięki Noemi

Czy te krzaczki nie powinny mieć liści na dole?

Aga bardzo ładnie wyszły kompozycje ... moje jeszcze nie posadzone ... ... co do hortensji to moją jak kupowałam to była bardzo uboga w listki ... pokażę Ci u mnie jak wyglądają teraz jaka jest różnica między tą co już zimowała a tą co jest kupiona w tym sezonie ... uważam , że to dobra cena za takie krzaki i mają pąki !!! ... a widziałaś jak były traktowane
Moje poletko 09:14, 04 cze 2012

Do góry
Witam w pochmurny poniedziałek.

Wczoraj było podobnie,padało i nie było za przyjemnie.
Ale prawie cała niedziele na działeczce,bo siedzenie w murach to udręka.
Ziemia troche rozmiękczona ,to się trochę chwaściorów wydłubało.
M. w tym czasie robił tradycyjnie porządki w śrubkach,,czyli przesypywał z jednego pudełka do drugiego!
Czyli sprzątał
Trochę fotek wczorajszych

Niektóre piwonie przekwitają a inne dopiero startują

Mini ogródek-maxi problemy czyli prośba o pomoc... 09:12, 04 cze 2012

Do góry
motylla napisał(a)

Wygląda bardzo elegancko !!! Strasznie mi się podoba. Ten widok napewno przyciąga wzrok przechodniów

Ogrodowy spektakl trwa ... 09:11, 04 cze 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Bodziszki boskie! Liliowce super - ale kwiatow! Ladny kolor, moje sa pomaranczowe...
bratki sliczne! Czemu w czerwcu do kosza - one przez lato nie bardzo? Moje na razie kwitna, czy ich dni juz policzone? Nie mam doswiadczenia.. dzieki za info
pozdrawiam,
Karolina

Karolinko - bratki w zasadzie są do połowy czerwca najdłużej - lubia raczej chłodniejszą aurę a lato im nie sprzyja - wyciagają się - u mnie takie małe zółte już wyrzuciłam bo były całkiem wykwitnięte ale jest sporo z tych dużych jeszcze całkiem dobrze się trzymających -
teraz jest pora na wysianie nasion bratków !!! ja kupiłam czarne i będę siać - kilka lat temu to zrobiłami się udało - jak się teraz wysieje na wiosnę będą - ja już wiem ż e w kolejnym roku kupuję pomarańczowe na front i dodam czarnych - więc czarne posieję bo w sprzedaży nie widziałam
a to jeszcze wielkanocne

pozdrawiam
Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2012 09:05, 04 cze 2012

Do góry
I jeszcze kilka zdjęc.Zdradzę że rozmowa dotyczy tego co zobaczymy kiedyś u Mai.

Ogrodowy spektakl trwa ... 08:58, 04 cze 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

pachnie w całym ogrodzie

Czy te goździki są naprawdę wieloletnie? Czy ławka jest tekowa?

PS Bratki się nie nudzą, z chwilą wyrzucenia ostatnich w czerwcu, już myślę o jesiennych.

Ewo te goździkii mam już w tym miejscu kilka lat - to chyba wieloletnie ? - czasem wydrę kupkę i ktoś dostanie czasem je pomniejszę, bo mi kamienie zasłoniły na moim skromnym skalniaku - nie wiem czy mam je odmładzać -w tym roku kwitną najobficiej z ostatnich lat - a zapach ................. mam też inne większe różowe lekko i te się chyba nadają do odmłodzenia - eksperymentuję

łakwa tekowa - jesetm bardzo na razie zadowolona - lubię siedzieć i dotykać tego drzewa - wydaje się że jest ciepłe

a w sprawie bratków - mi się też nie nudzą - ja kupuję na początku marca i w ten sposób zaspokajam swoje chciejstwo wczesnowiosenne i z głowy - w tym roku posadziłam przed 8 marca i niektóre są do tej pory i ani nie myślą ustąpić innym balkonowym - a te które już wysadziłam siedzą radośnie na półce w pracowni i tam rozrabiają
Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2012 08:55, 04 cze 2012

Do góry
I jeszcze zwyciężczyni konkursu.Kasiu gratulacje.

Chciałam wgrac jeszcze jedno zdjecie ale nie chce się wgrac, ale to jest akurat to lepsze więc wystarczy.

Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2012 08:50, 04 cze 2012

Do góry
I jeszcze jedno miejsce którego chyba jeszcze nie było a do którego obejrzenia bardzo zachęcałam mojego m ale on tylko z daleka spojrzał i nie chciał z bliska zobaczyc. Wiadomo dlaczego.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies