Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 07:29, 15 cze 2012

Do góry
Elu specjalnie dla Ciebie dzisiejsze fotki, bo ja też nie wiem na której to było stronie - jakoś w grudniu.

Jeśli chodzi o winogrona, to nie mam doświadczenia. Moje mają 3 lata i pierwszy raz owocują. W/g książek powinno się je mocniej przycinać, ale ja chciałam, żeby troszkę płot zarosło. Jestem ogromnie ciekawa jakie będą zbiory w tym roku i jak te moje pierwsze winogronka będą smakować.

zieleninka prosto z grządki - sniadanko bedzie urozmaicone
Nasz mały, zielony świat. 07:29, 15 cze 2012

Do góry
Basiaw napisał(a)
A tu jeszcze kwiatki, jakie dostałam od syna na dzień mamy, donicę z białą bakopą
Wsadziłam ją do kamionkowego gara i stoi sobie przy tarasie.

Cudne to zestawienie Basiu!
Ogród Leny. 07:19, 15 cze 2012

Do góry
Wieloszka Dziękuję
Na zjazd nie dam rady - córa na "zieloną szkołę" wyjeżdża
Ja jestem spod Krakowa , a do Wrocławia wybieramy się prawdopodobne w lipcu - oby!
Podobnie jak ty "lubuję "się w kamieniach..piękne ramy wokół drzwi,okien z piaskowca ..bardzo to twórczy materiał
popcarol agapanty rok temu też miały dwa kwiaty - widać nastawiły się na liczbę parzystą
Oskubańce nabiorą kształtu - wierzę

Aniu tak,tak - to są bryły piaskowca w których mąż zrobił mi otwory - sprawdzają się kolejny sezon

Weroniko ładnie to ujęłaś - lazurowe donice - o takie też mi chodziło,a upolowałam je za 20zł..na giełdzie samochodowej
Dziękuję

Marto bo się rumienię

ewaglen miło cie gościć Zapraszam ponownie

Aniu miło mi

Marzenko to są Rozplenice japońskie Liczę na fajny efekt !

Zdjęcia!!!

Funkie

Ta jest gigantyczna - ma ponad metr szerokości..

Rajski ogród Ani 06:44, 15 cze 2012

Do góry

Aniu rewelacyjny zakątek się szykuje!!!
Ja mimo niewielkiego metrażu,wcisnęłabym dwa lekkie krzesełka z małym okrągłym stolikiem .Można wydzielić prostokąt - proporcjonalnie do kształtu całości - tuż przy pięknych dechach stodoły,miejsce rabarbaru.Będzie tam tak uroczo ,że aż się prosi o miejsce na kawkę czy
"naładowanie baterii"
Ikea ma takie fajne małe stoliki http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/lindved-stolik__69216_PE183965_S4.jpg

Ania i róże i cała reszta :) 06:37, 15 cze 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
Purple Rain

Granny

Ania czy to okrywowe?
Wczoraj posadziłam u siebie Aspirin Rose. Dstałam z Rosarium - znakomite jakościowo w paczce przyszły
Rajski ogród Ani 06:34, 15 cze 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Ania zrób taki zakątek, plizzzz....
Gosia szacun
Ogród Leny. 06:29, 15 cze 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Porcja fotek

Takie "oskubańce" wczoraj kupiłam po 9,5 zł - wierzę że się wezmą do roboty i stworzą prawdziwe kule

Lenka zachwyciły mnie te dłonie na szarym żwirku!!!
A co to za trawki w donicach ???
zielonastrefa 03:07, 15 cze 2012

Do góry
MilenaP napisał(a)
stał się cud!!! z martwego kikuta jednak coś wyrosło wreszcie widzę na mojej magnolii, pierwszy raz w życiu, zdrowe liście

Cierpliwi będą nagrodzeni
Mój mały raj na ziemi :) 02:58, 15 cze 2012

Do góry
Anulka gratuluję 400 stronki i czekam na następne, no i też gratuluję pracowitej solidnej Firmy super robotę wykonali
Ogrodnik mimo woli 02:38, 15 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)
Wróciłam niedawno i sorki, że milczę.... i sorki, że nie odpowiem każdej z osobna.......
M szukał sówek.. i niestety tak sie pochowały, ze nie wypatrzył...
Za to ja miałam możliwosć obserwacji gniazda z bocianami od góry..... aparat miaął mtylko taki kamera idioten.... siąpił deszcz, wiec jakość słaba...
Najpierw był jeden rodzic ..powiedzmy Tato i pilnował trójki maluszków w gnieździe... na jednej nodze...

Teraz w tym momencie gapa jestem (i nie ostatni raz) bo wyłączyłam aparat...... i nie uwieczniłam lotu bociana a góry........ przyleciała bociania Mama i pokazuje zakupy tacie...... Cała rodzina w komplecie. Cyk foto i drugi błąd..wyłaczyłam aparat.....jak tato dolatywał.... grrrrrrrr

Na szczęście włączyłąm spowrotem....by złapać odlatujacego bociana..patrzę, a Mama karmi młode tym zielonym... bo raczej do całowania nie dała królewicza....

Dzieci nakarmione.... czekamy na tatę.....

piękne zdjęcia Aniu, sowy też
Ogród Leny. 02:31, 15 cze 2012

Do góry
Lenko podobaja mi się te donice
Mój kawałek raju 02:05, 15 cze 2012

Do góry
A to pierwsze przetwory z ogrodu dżem z jagody kamczackiej i czereśni z dodatkiem mięty i brązowego cukru a teraz jeszcze poczytam co u Was słychać
Mój kawałek raju 01:58, 15 cze 2012

Do góry
Pierwiosnek Viala nadal kwitnie gożdzik ślicznie pachnie Deutzia Pszczelnik prezent od Roberta zakwita fasolka ładnie rośnie
Mój kawałek raju 01:58, 15 cze 2012

Do góry
winobluszcz pięciolistkowy ładnie rośnie hortensja Annabell Invincibelle wiciokrzew o pięknym zapachu Harlequin
Mój kawałek raju 01:35, 15 cze 2012

Do góry
Powojniki Duchness Jan Paweł Niobe
Mój kawałek raju 01:16, 15 cze 2012

Do góry
to były bodziszki a teraz piwonie
Poznajemy ptaki 00:55, 15 cze 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Irciu, fajny gość w smokingu. Tak patrze skąd piszesz i sprawa się wyjaśniła.
Bogdziu, nie wiem co to są za gęsi ale lecą, vałką lub wachlarzem i strasznie krzyczą i są duże jak znajdę zdjęcie to podeśle. Dzisiaj mogę pokazać żurawie które pasą się koło mnie i mają gniazdo na pobliskim bagienku.

Oj Robercie wielką niespodziankę mi zrobiłeś ja je witam i żegnam co roku obserwując z rozłożonymi ramionami na niebie ,a tak bym chciała,żeby jakaś parka zechciała odpocząć przed kolejnymi kilometrami ...
Czasami sobie słucham linków z ich odgłosem.Dla mnie to czysta egzotyka.
Zazdroszczę sąsiadów naprawdę
Aż 50 m do ogarnięcia :) pomożecie? 00:55, 15 cze 2012

Do góry
proszę o podpowiedź co może być tłem dla małych iglaków?

chciałabym na końcu działki wsadzić mniejsze iglaki z przodu rabaty...
Ewa podpowiadała na rysunku formy kolumnowe...

mam takie iglaki... na razie skromnie...

do tego dwie kosodrzewiny, jedna mughus druga pumilo...

czy pasowałyby np. berberysy kolumnowe i żywotniki szmaragd po 3 szt. każdego oraz jeszcze coś przy świerku? posadzić coś pod świerkiem? kopytnik? karmnik?

pomiędzy iglakami wsadziłabym kilka wrzosów... mam też trawę kostrzewę miotlastą...
pasują funkie o zielonych liściach?
Mój kawałek raju 00:55, 15 cze 2012

Do góry
Kronenbourg
"aksamitna" w rozkwicie Barkarola w pełnym rozkwicie a tu nowa pierwsze kwiaty sadzona na jesieni miała być drugim krzakiem Mainzer Fastnacht ma bardzo biskupi kolor i ładnie pachnie, ale to chyba nie ona a tu następna czerwona,.ale ich mam też ma płatki aksamitne ładnie pachnie ale nie tak mocno jak Barkarola
Poznajemy ptaki 00:50, 15 cze 2012

Do góry
Irciu, fajny gość w smokingu. Tak patrze skąd piszesz i sprawa się wyjaśniła.
Bogdziu, nie wiem co to są za gęsi ale lecą, vałką lub wachlarzem i strasznie krzyczą i są duże jak znajdę zdjęcie to podeśle. Dzisiaj mogę pokazać żurawie które pasą się koło mnie i mają gniazdo na pobliskim bagienku.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies