Aniu, Twoje iryski w tak licznej obsadzie, że to już chyba narodowa kolekcja by mogła powstać
Dziękuję Danusiu ale to nie wszystkie kilka z nich nie zakwitło wcale Może jeszcze się namyślą jak zakwitną to pokażę
Dzisiaj za to peonie w pełnym rozkwicie po wczorajszej burzy
...zakwitła też biała peonia , która nie miała kwiatka od ponad 20 lat w zeszłym roku przesadziłam ją na rabatę przy garażach
...kwitną maki ogrodowe
...i polne
pomarańczowy wiciokrzew panoszy się na siatce ogrodzeniowej
datura ma już dość pokaźne pąki obok mini bratki
An pachnie mocno wiciokrzew ???Śliczne masz piwonie i datura taka tajemnicza,zwykle widzę te o jasnych kwiatach Pozdrawiam chłodno, gorąco wszak za oknem to chyba dobre pozdrowienie
Aniu, Twoje iryski w tak licznej obsadzie, że to już chyba narodowa kolekcja by mogła powstać
Dziękuję Danusiu ale to nie wszystkie kilka z nich nie zakwitło wcale Może jeszcze się namyślą jak zakwitną to pokażę
Dzisiaj za to peonie w pełnym rozkwicie po wczorajszej burzy
...zakwitła też biała peonia , która nie miała kwiatka od ponad 20 lat w zeszłym roku przesadziłam ją na rabatę przy garażach
...kwitną maki ogrodowe
...i polne
pomarańczowy wiciokrzew panoszy się na siatce ogrodzeniowej
no i ten ogródek warzywny! tez po cichu marzę, ale mój ogród za mały...
Ogródek warzywny można zrobić w ładnej skrzyni Ja mam w skrzynce balkonowej i do tej pory się trzyma. Szkoda mi było zrywać tę sałatę taka jest ładna do tej pory
a sie tego boje, ze będę miała problemy z burzeniem kompozycji. Moja sałata wysiana jest zielona i bordowa i ma byc przepratana...hihi...jak którą zjem to sie zburzy efekt
Hortensje w donicach można przestawiać, czyli nawet od biedy jak jest zbyt słonecznie to można się uprzeć i uprawiać. Ten sposób uprawy zappewnia nam kwitnienie, bo w gruncie nie ma na co liczyć przy obecnych zimach
Moje kwitną od marca do września. Co jakiś czas dokupuje i wymieniam najgorsze okazy. Te niebieskie teraz są jakby przypudrowane
Myślałam już, że nigdy nie doczekam się kwitnienia moich 3 hortensji, bo ciągle przemarzają
Ale za Twoją radą Danusiu przesadzę je do donic,może wtedy doczekam się kwiecia
Hortensje w donicach można przestawiać, czyli nawet od biedy jak jest zbyt słonecznie to można się uprzeć i uprawiać. Ten sposób uprawy zappewnia nam kwitnienie, bo w gruncie nie ma na co liczyć przy obecnych zimach
Moje kwitną od marca do września. Co jakiś czas dokupuje i wymieniam najgorsze okazy. Te niebieskie teraz są jakby przypudrowane
Ogródek warzywny można zrobić w ładnej skrzyni Ja mam w skrzynce balkonowej i do tej pory się trzyma. Szkoda mi było zrywać tę sałatę taka jest ładna do tej pory
Oj kusisz Danusiu!
Ale najpierw muszę zrobić ogród, a warzywka na koniec Zabieram się za rysowanie
nie sama Danusiu, nadrabiam zaległości, a u nas sucho(
A jak patrzyłam o 2:08 byłam sama, czyli po mnie doszłaś jeszcze
Aniu jesteś niezmordowana na palcu boju, nikt Cię nie pobije. Zażywasz jakiegoś Red Bulla?
Łucjo, dobrym towarzystwem dla różowego koloru jest mocniejszy róż, niebieski, fiolet i biały. Dodatkowo rośliny o srebrnych liściach (czyściec wełnisty, lawenda).
Dzięki Ryszard. Pięknie to wygląda na białym tle. Pewno Cię troszkę skopiuję. Widzę że będziesz robił kule. U mnie konstruktorzy (Danusia , Witek , Ryszard ) założyli talerze i tego się będę trzymał.
Mogą byc też "chmurki"
Danusiu a czym różnią się chmurki od talerzy ? Może masz jakieś zdjęcia porównawcze ?
Dzięki Ryszard. Pięknie to wygląda na białym tle. Pewno Cię troszkę skopiuję. Widzę że będziesz robił kule. U mnie konstruktorzy (Danusia , Witek , Ryszard ) założyli talerze i tego się będę trzymał.
Witajcie na nowej drodze do pięknego ogrodu Jagny. Szkoda, że nie możecie zobaczyć planszy wielkiej. Ten malutki obrazek trochę skromnie wygląda, nie odzwierciedla koloru, ale wiem, że chciałabym mieć taki ogród.
Rondo bukszpanowe podzielone na sektory będzie mieściło bylinowe plamy rodem z kompozycji Gertrudy, ostróżki, jeżówki, przywrotnik i inne delikatne byliny w pieknych kolorach.
Przy budynku są nawierzchnie z odzysku, które chyba cudnie wyjdą, bardzo bym chciała takie mieć.
Jagna dziśiaj wylicytowała dla mnie zabytkową żeliwną doniczkę, już ją odebrałaam i niebawem pokażę w nowej roli. Ze strychu ... do ogrodu nie tylko bukszpanowego.
Dobranoc Zostałam sama na placu boju, a tu grzmi na całego i leje. Lubię burzę w nocy.
Kochani, złote medale CHFS mam już na ukończeniu, jest ich chyba osiem, a więc musiałam z sensem opisać aż tyle ogrodów. Jest już późno, ale staram się jak najszybciej pokazać, co widziałam
Pozdrawiam zarówno nocnych marków jak i skowronki
Jutro wgrywanie zdjęć i daję na stronę
Potem medali ciąg dalszy no i ogrody piekne, w tym jeden z ogrodem wodnym zaporjektowanym przez samą Gertrudę Jekyll.
Nie myślałam, że tyle tego napiszę