Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

kaisog1 21:59, 01 cze 2011

greglis napisał(a)

W takim zagęszczeniu chwasty nie mają szans, ale pojawiają się czasem... wyrosną sobie w żwirku, wczoraj kilka wyrwałam

To chyba z nimi jakąś umowe podpisałaś, bo u mnie i na żwirku i na korze, i najgorsze miedzy plytami na ścieżkach, jakieś wścieklizny dostaly

Danuś tam pewnie jaką magie uprawia, tylko nie chce o tym pisnąc ani słówka
alinak 22:12, 01 cze 2011

muszę ci się przyznać Danuś że w tym roku na moim tarasie postawiłam na kolor różu , mimo ,że nigdy bym nie założyła bluzeczki w tym kolorze ,to jednak w ogrodzie ,tak jak ciebie urzeka biel ,mnie urzekają wszystkie odcienie różu i fioletu. ogród u ciebie bajkowy
Neska 22:39, 01 cze 2011

kaisog1 napisał(a)

W takim zagęszczeniu chwasty nie mają szans, ale pojawiają się czasem... wyrosną sobie w żwirku, wczoraj kilka wyrwałam

To chyba z nimi jakąś umowe podpisałaś, bo u mnie i na żwirku i na korze, i najgorsze miedzy plytami na ścieżkach, jakieś wścieklizny dostaly

Danuś tam pewnie jaką magie uprawia, tylko nie chce o tym pisnąc ani słówka

No coś Ty, a który chwast Danusi podskoczy?
Gardenarium 02:00, 02 cze 2011

Kochani, złote medale CHFS mam już na ukończeniu, jest ich chyba osiem, a więc musiałam z sensem opisać aż tyle ogrodów. Jest już późno, ale staram się jak najszybciej pokazać, co widziałam
Pozdrawiam zarówno nocnych marków jak i skowronki
Jutro wgrywanie zdjęć i daję na stronę
Potem medali ciąg dalszy no i ogrody piekne, w tym jeden z ogrodem wodnym zaporjektowanym przez samą Gertrudę Jekyll.
Nie myślałam, że tyle tego napiszę

Instagram Ogrodowiska
monteverde 02:09, 02 cze 2011

dzięki za opisy Danusiu, tak się poświęcasz idź już spać, odpoczywaj)
Ewa 06:54, 02 cze 2011

Podziwiam Cię Danusiu za ogromna pracowitość i twórczość. Ponieważ bardzo lubię czytać Twoje artykuły cierpliwie czekam na nie Jako skowronek dzięki za pozdrowienia Miłego dnia życzę!
ewfcia 10:04, 02 cze 2011

Nowe artykuły, zdjęcia, aranżacje a co za tym idzie nowe pomysły, już się nie mogę doczekać bo właściwa część ogrodu do zaprojektowania
Danusiu wiem, że jesteś mocno zajęta i pewnie zmęczona po nocnej, twórczej pracy ale czy mogłabyś zerknąć na mój ostateczny (? ) plan nasadzeń na froncie i go zaakceptować bądź nanieść jakieś uwagi .
Agnieszka 10:24, 02 cze 2011

Danusiu, czy mogłabyś zajrzeć do mojego wątku na sekundę? Mam na świerku białym takie małe paskudztwa, a nie chcę wklejać u Ciebie tych zdjęć, żeby nie zaśmiecać Twojego wątku. Dzięki.
Ana 11:55, 02 cze 2011

Danusiu jak szybko rośnie i zagęszcza się bukszpan? chciałabym zrobić taki zawijasek na rabacie z przodu i u ogrodnika jest taki mały bukszpan, wys ok 10-12 cm i nie wiem czy brać...
Sebek 17:55, 02 cze 2011

gardenarium napisał(a)
Dziś nieco wcześniej wróciłam i porobiłam troszkę zdjęć.
Wymusiłam na systemie, żeby mi podlał ogród, chciałam sobie popatrzeć i ochłodzić się po ciężkim dniu

Tutaj dosadziłam dwie szałwie omszone

Jak mnie się zawsze podobają zdjęcia z podlewania - bajkowo się robi i widać jak trawka rośnie w oczach
Co do różowego - tą bordową rzeczywiście stamtąd zabierz. Jednak myślę, że pasowałyby tam jakieś lekko różowe (ta obok), prawie wpadające w biel.
A rośliny jak zwykle pięknie kwitną i bujnie rosną