Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Sylwii od początku :) 00:35, 01 cze 2012

Do góry
Sylwia po 23.00 wlazłam na Ogrodowisko, ale udało mi się zaliczyć u Ciebie 5 stronek z nowościami, jestem oczarowana ogrodem wszystko tak ślicznie rośnie i kwitnie, podziwiam Ciebie za nieskończony upór w pracach ogrodowych, którego efekty właśnie obejrzałam cudeńka przesyłam buziole będziesz u Danusi?
Ogród dla Agusi 00:35, 01 cze 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Nie wchodzę juz do nowych wątków bo nie jestem w stanie sie potem wyrobic z odwiedzaniem ale tu weszłam zaciekawiona nazwą ogrodu bo mam wnusię Agusię. Cudny ogród. wszystko mi sie podoba . Jest słoneczko i cień są roslinki naturalistycznie rosnące , drzewa i polanki rozjaśnione słońcem. Jest pięknie.Serdecznie gratuluję.

Witaj Bogdziu! Ja też odwiedziłam Ciebie cichutko nie płosząc mieszkańcow Twojego pięknego ogrodu.Podziwiałam malownicze obrazy prawie nierealne.Taka masa wielkich Rh.To wprost szok! Jak miło ,ja mam córcię Agusię i to głównie z myślą o niej wybrałam taki styl ogrodu.Zdziwilam sie że podoba Ci sie mój ogród bo jest daleki od Twojego stylem i dopracowaniem.Rh też kocham bo one tak jak ja lubią światło słońca rzucane przez konary.Lubię wilgotne cienie i grę swiatła w ogrodzie ,ono tworzy iluzje jakie mnie intrygują.Na powitanie iluzja- płonacy berberys.Pozdrawiam serdecznie. ]
Floriada 2012 00:28, 01 cze 2012

Do góry
Kółka z mat kokosowych wokół młodych drzewek są nie tylko ozdobą,ale też zatrzymują wilgoć w greckim upale.
Kółka olimpijskie z młodych oliwek.
Mój kawałek raju 00:20, 01 cze 2012

Do góry
oprócz jagody kamczackiej podjadamy poziomki truskawek nie udało mi się sfotografować, zostały zjedzone przez "Łasucha" będzie trochę czarnej porzeczki i czerwonej agrest, maliny, jabłka, czereśnie jak szpakuny ich wcześniej nie zjedzą, żyć nie umierać
Mój kawałek raju 00:08, 01 cze 2012

Do góry
bodziszek Versicolor zaczyna kwitnienie Jan Paweł II Crystal Fountain nawrot
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:08, 01 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Trochę dzisiejszych zdjęć - ogród zapuszczony - jedynie trawę dziś skosiłem...Miała być burza i nic... A rośliny nie podlane...

Oj tam zapuszczony..jaki zapuszczony przeciez tylko kilka dni Cię nie było...
Ogród Sylwii od początku :) 00:06, 01 cze 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Jaka to odmiana żurawki i co to jest to żółte, między nimi?
Mój kawałek raju 23:52, 31 maj 2012

Do góry
a w ogrodzie kwitną następne irysy zakwitła hortensja pnąca opuncja ma ładne "pędzelki"
ostróżki zaczynają kwitnienie anemony
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:46, 31 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Miła ech nie bądź taka, ja to rękodzieło "obrzydziłam"w razie kiedy by chytrusy nie dały !Bierz jak dają należy się na bank !
Pozdrawiam pięknie czwartkowo i idę gotować

Dzięki za rady co tam dziś gotujesz? myślę, że z ciebie świetna kucharka

i już niedługo, dzień czy dwa i żylistki będą osypane kwieciem

Zwykła ze mnie kucharka.Syn poprosił mnie wczoraj o rosół,zwykły,najzwyklejszy
A ponieważ zawsze gotuję na dobrym,chudym mięsku to jest z wkładką i mam drugie z głowy ))))))))))
Własny koperek,nać i lubczyk i trochę lepsze niż z kostki bulionowej ))))))))
Ogród dla Agusi 23:45, 31 maj 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)
Niesamowite ilości tych róż, są przepiękne.

Mam ich 60 Gabrysiu ale jeszcze niezbyt mocno rozrośnięte.Ostatniej zimy nieco przemarzły ale widzę,że pięknie odbijają.Ciekawe czy to lato im pomoże się zregenerować.A w tak dużym ogrodzie Gabrysiu to podczas spaceru nie czuję ich nadmiaru,chyba tylko jak przyjdzie je okopać jesienią.Pierwsza róża kwitnąca teraz ale niestety pastwił się nad nią skoczek różany.A mimo wszystko ma sporo pąków.
Floriada 2012 23:37, 31 maj 2012

Do góry
Bardzo oryginalna dekoracja na środku sadzawki.Dobrze,że Mikołaj tam nie wszedł,bo przez kolor tej rzęsy nie wiedziałam,że to sadzawka.
Czy są suche trawy rosnące?
Mój ogród to moje szczęście. 23:35, 31 maj 2012

Do góry
ElAri napisał(a)
A tu na nadchodzący weekend! Wszystkim ogrodnikom!
Napój BEZALKOHOLOWY! bardzo przyjemny w smaku
Trochę komunistyczna etykieta
Kupiłem go przy wizycie w Supraślu.

A ja myślałam że alkoholowy....
Ogród dla Agusi 23:35, 31 maj 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Przepiekny, stary ogrod! Mam nadzieje u mnie za pare (nascie??) lat tez bedzie taki gąszcz roślin...
chcialabym wiekszosc Twoich host

pozdrawiam!!
Witaj popkarol,miło że mnie odwiedziłaś.Ogród ma już dwadzieścia lat.Kilkunastoletni wyglądał inaczej.Był bardziej zwarty.Niestety drzewa wyskoczyły w górę a najniższe piętra zabierały zbyt dużo powierzchni spacerowej.Więc zadecydowałam aby go podciąć i utworzyć nowe nasadzenia pod nimi.Mój ogród ma 100 m dl.jedna ściana jest z wystawą wsch.a druga zach.Więc w tej cienistej robię nasadzenia cieniolubnych.I oczywiście zakochałam się m.in. w hostach,są takie piękne samodzielnie posadzone i w zestawieniach z różnymi innymi bylinami więc jak tu się oprzeć?Idę w hosty.Ledwo je policzyłam,mam 60 szt. ale gatunków mniej a jest ich ok 800set więc można zaszaleć.Pozdrawiam Cię serdecznie. g]
Mój kawałek raju 23:32, 31 maj 2012

Do góry
Popracowałam trochę w przedogródku, wyjęłam z donic bratki i zastąpiłam je drobnymi begoniami o bladoróżowych kwiatach i ciemnych liściach coby pasowały do kordyliny te same begonie poszły na miejsce szafirków między tawułki bratki trafiły do mojej starej brytfanny i stoją przy zjeździe do garażu i na bok rabatki szkoda było wyrzucić, a tak jeszcze do jesieni będą ładnie rosły liście hosty August Moon, rośnie z przodu w piasku i cieniu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:32, 31 maj 2012

Do góry

Irenko i ja dołączam się do życzeń. Dalszych setek życzę. Ktoś musi pisać by czytać mógł ktoś
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:20, 31 maj 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Co za okrągła liczba! Gratuluję! I następnej życzę!

Basiu dziękuję za piwonię, to królowe, a u nas na forum to Hania, królowa piwonii
Różany sezon 2012 23:18, 31 maj 2012

Do góry
Moja Bicolor pokazuje powoli swoje ogniste oblicze

Indigo
- pierwszy kwiat, widać po nim, jaką mamy suszę

Na razie przyziemna... Old Blush

Mój zielony świat malowany roślinami... 23:16, 31 maj 2012

Do góry
waska napisał(a)

no i co myslicie? już wiem ze miałam złe narzedzie tak?

Ktoś coś kiedyś miał z tym zasychaniem - chyba popcarol. Gdyby nie to, że już dawno powinien mieć świeże przyrosty to wygląda normalnie...

A hakuro - ciachaj już
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:15, 31 maj 2012

Do góry
Co za okrągła liczba! Gratuluję! I następnej życzę!
Ogród dla Agusi 23:12, 31 maj 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Bardzo piękny ogród, naturalny, spaceruje się po nim jak po parku. Mogłabym spacerować, spacerować...
Wyobrażam sobie jak cudnie śpiewają ptaki o tej porze roku, można się zaszyć w kąciku i całkiem się zapomnieć. Pięknie.

Witaj elizo miło mi Cie gościć.Masz rację można zapomnieć że sie przebywa o grodzie, kiedy zamknę oczy to tylko śpiew ptaków i szum drzew w ogrodzie i w pobliskim zagajniku.Mam tam letni domek,więc w piękną pogodę zostaje z córcią na nocki.Piękne są szczególnie poranki, po rosie na bosaka z kawką -cudne oczekiwanie na ciepłe muśnięcia słońcem i podsłuchiwanie i podglądanie rozkoszowanie się widikiem wszechobecnego ducha przyrody.Na powitanie g]
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies