Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kompletny brak pomysłu 18:46, 29 maj 2012

Do góry
Witam
z poprzednią rabatą już sobie poradziłam. Teraz powstała kolejna i poprosiłabym o pomoc w aranżacji

Mój 4 arowy azyl... 18:41, 29 maj 2012

Do góry
Moja róża rosła 12 lat u mnie była duża i piękna 2 lata temu sporo przymarzła i nie mogę jej odratować odbija od ziemi co roku ale to nie to samo,to zdjęcie z 2009 roku
zdjęcie nie najlepszej jakości, miałam stary aparat nie cyfrówkę
Mój 4 arowy azyl... 18:37, 29 maj 2012

Do góry
Już po raz drugi myślałam, ze straciłam Rosarium Uetersen! W ub.r. przemarzła i w tym również, tak, że musiałam ją ciąć do samej ziemi. Ale to silna odmiana! Odrosła!!! Dożywiam ją i traktuję jak małe dziecko

Wychodzą dalie, wszystkie! Nie podpędzałam, sadziłam wprost do ziemi.
Bajkowy ogród Weroniki 18:35, 29 maj 2012

Do góry
Basiu, nic mi o tym nie wiadomo. Ale były zdjęcia w miesięczniku "Mój Piękny Ogród" nr 2/2011.
Pozdrawiam.

Wyżej wspominałam, że teraz w moim ogrodzie dominuje kolor niebieski (trochę białego i żółci), zapomniałam o niebieskim rododendronie, który kwitnie też w tym okresie, razem z białym.

Na garażu już wiszą donice z pelargoniami i bakopą.

Za irysami rozwijają swe kwiaty krzewuszki cudownej , czerwona, różowa i różowa o brązowych liściach.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 18:35, 29 maj 2012

Do góry
A ja już nie mogę doczekać się 200-tki!
Wszystkiego dużo....oprócz chwastów!Powodzenia w nasadzeniach!I hoduj te róże,żebyś mogła sobie zafundować kąpiel z płatkami!
Mój kawałek raju 18:33, 29 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Aniu będziesz u Danusi?

Będę
Ogród w Alei Lipowej... 18:31, 29 maj 2012

Do góry
dokupiłam dzis serce i mam dwa

.....a nawet więcej

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 18:29, 29 maj 2012

Do góry
andzia napisał(a)

a co to jest?

Skalnica cienista (Saxifraga x urbium 'Aureopunctata')

Witaj Andzia w moim ogrodzie. Dzięki za nazwy kwiatków
Chciałam wpaść do Ciebie z rewizytą, ale chyba nie masz jeszcze założonego wątku. Odwagi Andzia Na pewno masz swój ogród, bo widzę, że znasz się na kwiatkach wpadaj do mnie częściej, zapraszam
Ogrodnik mimo woli 18:24, 29 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)

Aniu odpisałam Ci na mojej 148 str. Daj znać!

Dzięki Celinko...przegapiła..a niby wszystko czytałam po kolei... ale wstawiałaś takie foty, że tylko z piersi wyrwało sie auuuuuuł ..śliczne fotki i śliczne połączenia ....

Właśnie naczaiłam, że niechcący zrobiły mi się sadzonki hortensji.... wygląda jak Annabell i kwiaty ma wielkości mojej głowy I niechcący mam sukces ogrodniczy..... a to ta piękność mi sie mnoży...

i bardzo dobrze poza oczywistą oczywistością, że bardzo pięknie ... zabezpiecz jakieś szkrabiątko
Ogród w Alei Lipowej... 18:22, 29 maj 2012

Do góry
ziółka

a tak obsadziłam skrzynkę, pelargonie już trochę podrosły

kolorowe kulki piwonii

W cieniu - zacieniona 18:19, 29 maj 2012

Do góry
żółto -zielono
Ogrodnik mimo woli 18:17, 29 maj 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Aniu odpisałam Ci na mojej 148 str. Daj znać!

Dzięki Celinko...przegapiła..a niby wszystko czytałam po kolei... ale wstawiałaś takie foty, że tylko z piersi wyrwało sie auuuuuuł ..śliczne fotki i śliczne połączenia ....

Właśnie naczaiłam, że niechcący zrobiły mi się sadzonki hortensji.... wygląda jak Annabell i kwiaty ma wielkości mojej głowy I niechcący mam sukces ogrodniczy..... a to ta piękność mi sie mnoży...
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 18:16, 29 maj 2012

Do góry
Warzywa i owoce na mojej działce - dzisiejsze fotki
Ogórki powoli rosną:

Bób kwitnie w najlepsze:

Fasolka szparagowa karłowa już spora, niedługo będzie kwitnąć

W tym roku pierwszy raz będzie kilka czereśni (Burlat):

Kilka groszków dzisiaj skubnęłam

Kilka truskawek:

Sałątę jemy, ta na jutrzejszy obiad:

Cebula - zwykła, biała czosnkowa i czerwona - rośnie:

A zamiast róż które zmarzły rośnie żółtostrąkowa fasolka typu mamut
Mój 4 arowy azyl... 18:13, 29 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

I jeszcze takie:

Przetacznik ożankowy

i zbliżenie

i iryski: syberyjskie i trawolistne

cudnie kwitnie, ach ten maj, najpiękniejszy w każdym ogrodzie

Ogród w Alei Lipowej... 18:10, 29 maj 2012

Do góry
wcześniej...

koszyczek najładniejszy był w oryginalnym szaro białym kolorze, ale nie robiłam wtedy zdjęć
Ogród w Alei Lipowej... 18:04, 29 maj 2012

Do góry
Ponieważ mebelki moje już są lekko (czyt. mocno) zużyte to postanowiłam je ozdobić kółeczkami z modrzewia żeby nikt nie usiadł, bo mógłby spaść na ziemię
...i takie tam koszyczki pomalowane

lobelia

szyszunie

W Gąszczu u Tess 18:02, 29 maj 2012

Do góry
Znalazłam w innym wątku zdjecie pokazane przez Danusię (to przejscie do kolejnego ogrodu:

Może dałoby się - np. za pomocą lustra albo jakoś inaczej - coś podobnego zrobić na tym ceglanym murze na końcu mojego ogrodu? Tzn. chodzi mi o podobny efekt, nie o przejscie Gdyby położyć do samego muru kawałek ścieżki z cegły (tak, jak na tym zdjęciu)....
Rozmarzyłam się

Czy to dobry pomyśł?

Ogród w Alei Lipowej... 17:56, 29 maj 2012

Do góry
Malwes to klon palmowy Beni Maiko, nie jest duży, ale ma ładne listki, później trochę zielenieje.
Ile ma lat to nie wiem, u mnie około 3 ....chyba. Mam takie dwa.

Miejsce niezbyt ładne, ale popracuję nad nim, tylko nie mam koncepcji.

Drugi tutaj. a w dali te suche ciemniejsze patyki to zmarznięty Atropurpureum

Pszczelarnia 17:33, 29 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
(...)

prawdziwy paparazzi
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:12, 29 maj 2012

Do góry
Linka napisał(a)

dziś pojechałam z koleżanką pomóc jej kupić "balkonowce" i wróciłam z pelargoniami ... są cudne ...

...

No cudne , cudne Konstancjo, u mnie takie nie do zdobycia, chociaż wypytywałam wszędzie. Będę wobec tego tu wpadać i podziwiać Twoje.................... może kiedyś szczepkę podprowadzę

powiesz jak ... i prastastare "mówisz i masz" ... kiedyś czytałam o jakimś nacinaniu liścia i zasypywaniu ziemią ... a podobno wystarczy liść z jakimś odrostem wsadzić do ziemi ... co lepsze?

Martek napisał(a)
Dobrze jest się tak poszwędać ,faktycznie z dystansu chciejstwa dojrzewają i są bardziej przemyślane Ja to wiem bo tak robię nawet z butami .Zawsze jestem w 5 sklepach,żeby później nie żałować,że gdzieś były ładniejsze
Jestem w lekkim szoku,albo mam awarię,albo forum dziś umarło od 11 z minutami ...???

i zawsze kontynuując myśl kupuję te pierwsze ... u mnie dodatkowo defekt taki malusi ... wychodzę kupić wygodne ... wracam z cudnymi ... dla oczu bo nie dla nogi ... a jak już raz byłam dzielna ... choć jedne takie pantofelki błagały mnie żebym je kupiła ... poszłam dalej i kupiłam wygodne mokasynki i bodaj mi karta pękła jak za nie płaciłam ... wspaniałe ... mięciutkie ... całe ze skórki już następnego dnia wyrwały z mej pięty skórkę ... ale byłam wściekła ... piety szarpały bólem a dusza płakała za pantofelkami ... wysłałam małża do apteki po plastry na otarcia bo to jeszcze chłodno na dworze było i reklamy w tv wpadały w oczy więc wiedziałam, że są jakieś takie "plastry które leczą ... przyszedł ... ja plasterki na rany a te jakby oszalały ... piekły ... coraz bardziej piekły no ale ja byłam twarda zdarłam dopiero po kilku godzinach ... a na pięcie lej jak po bombie tak głęboki i równiutki ... dlaczego to opisuję ... dla przestrogi aby małżów kochać i ufać im ale nie bezgranicznie ... wiecie dlaczego miałam taki wąwóz w pięcie ... bo mój małż kupił mi zamiast plastra z opatrunkiem gojącym na obtarte pięty plaster z kwasem salicylowym na odciski ... idąc wcierałam ten kwas w ranę ... myślałam, że płeć z wrażenia zmienię jak przeczytałam na opakowaniu "następnego dnia rdzeń odcisku wyjdzie sam" no jakoś tak ... aktualnie obmyślam jak się na mendzie się zemścić i nic to, że nie chciał tylko tak "jakby niechcąco" ... Marysia Tutałowa się znalazła w portkach ... no )))))))))

co do forum to aktywność ogrodniczej braci maleje wprost proporcjonalnie do przyrostu zieleni na rabatach i w ogrodach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies