Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Milin amerykański - Campsis radicans 22:53, 09 lip 2012

Do góry
Pochwalę się i ja moim milinem Ma co najmniej -naście lat. Zdjęcia z dnia dzisiejszego.

Bajkowy ogród Weroniki 22:51, 09 lip 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)
Bogdziu, nie obchodzę imienin, ale dobre życzenia przyjmuję zawsze.Dziękuję i wzajemnie. Piękna ta róża, podobna do mojej Lady Light, a czy to nie jest Twoja Violette Perfum? Mam Violette, ale jeszcze nie kwitnie.

Najpierw ciemna (jak ta obok) i potem coraz jaśniejsza Lady Light.

Moja to Venrosa. Violet perfum ma rózne kwiaty niektóre piekne inne mniej ciekawe. Nie wiem dlaczego nie ma jednakowych.
Witajcie w Wyżełkowie 22:51, 09 lip 2012

Do góry
baraga1904 napisał(a)
witaj ,
pięknie sie zaczyna...pieski słodkie ale czy sa grzeczne w ogrodzie...?

No niestety nie są całkiem grzeczne, stąd siatka leśna w ogrodzie wokół rabat i warzywnika. Teraz już zarasta i zaczyna być mało widoczna. Moje psy prowadzą również archeologiczne prace wykopaliskowe i nic nie pomaga tłumaczenie, że staw zaplanowałam w nieco innym miejscu niż pod choinką.
A te ogrodowe duchy to nic innego jak tylko borówki amerykańskie, bo moje psiaki to smakosze, zeżarły wszystkie nieogrodzone truskawki, jedzą również maliny, jabłka, gruszki, wiśnie i czereśnie i wszystko inne co tylko jest w zasięgu żarłocznych pysków. Nie pogardzą nawet głąbem z kapusty więc i kompostownik jest zamykany.
Ogrodnik mimo woli 22:50, 09 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)
M udostępnił swój telefon..... a to pasażer co przejechał kilkaset kilometrów..... na nodze w trakcie jazdy..widać kierownicę....

Widocznie jeszcze auto stop funkcjonuje

Aniu, fakt, że bez Ogrodowiska, to jak bez prądu
pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:48, 09 lip 2012

Do góry
Lena w tym trójkącie ma być ciurkadło i żwirek , obawia sie jednak, że w tym roku tylko żwirek
Sebek jak będę miała zadużo to się będę dzieliła
Kasiu dziękuje pięknie, wczoraj mierzyłam trawki i żurawki ale tych gazonów strasznie dużo jest więc żal mi czegoś drogiego bo liczę się z tym że pomrą...

Moje poletko 22:47, 09 lip 2012

Do góry
Wpadłam na chwilunię a tu mija półtorej godzinki.Też tak macie?
Ogrodnik mimo woli 22:46, 09 lip 2012

Do góry
M udostępnił swój telefon..... a to pasażer co przejechał kilkaset kilometrów..... na nodze w trakcie jazdy..widać kierownicę....

Bajkowy ogród Weroniki 22:45, 09 lip 2012

Do góry
Agato z Holandii, dlaczego masz nie doczekać wielu pięknych róż... jak się coś lubi, to nie wiadomo kiedy, i już się ma, tym bardziej, że mieszkasz w kraju słynącym z kwiatów, i nie tylko tulipanów.
Moja noga stanęła na tej ziemi, ale tylko na lotnisku w Amsterdamie, gdzie przesiadałam się na następny samolot. Wiele razy kupowałam wspaniałe cięte róże holenderskie u toruńskich kwiaciarek.
Dzisiaj mam swoje w ogródku, ale nie dorównają tym z kwiaciarni.

3 ujęcia mojej nowej róży, nie wiem jak się nazywa.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:44, 09 lip 2012

Do góry
100 lat !!!!!!!!!!!!
Mój kawałek raju 22:42, 09 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Przegorzany zaczynają się niebieścić [img

A dałabym sobie ciachnąć głowę,że to mikołajki: podobnie jak Irenka
Myślałam ,ze przegorzan ma inne liście.
Ogrodnik mimo woli 22:42, 09 lip 2012

Do góry
Kochani..bez Ogrodowiska nie da się już żyć ......
Melduję, że rybki jeszcze żyją..i dostałam dziś w prezencie kolejną porcję ogromniasty lilii wodnych
Mało tego moje rybki.. te dwa większe karasie..i wcale nie reklmowane Koi....aczkolwiek one też nie płochliwe.... jak wchodzę z nogami do wody to podpływają ...szczypią w rękę i daja się głaskac..... po prostu czad.....

A M dziś z Bieszczad przyjchał z nowym kolegą..jezdziłz nim cały dzień po BIeszczadach, Baskidach....i przyjechał do Rzeszowa...... wogle nie che wysiadać z auta tylko "śpiewa" zamiast radia..... pół drogi przesiedział mu na kolanach..... ale wogle nie przeszkadzał w jezdzie.... fotki są ale na telefonie M..... to jest konik polny.....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:41, 09 lip 2012

Do góry
Danusiu dziękuję za to, że jesteś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Witajcie w Wyżełkowie 22:40, 09 lip 2012

Do góry
Teraz to miejsce wygląda tak. Wciąż coś zmieniam, zaczęłam oczywiście od zdjęcia czarnych mat i wykorowania - oto skutki Ogrodowiskowej pasji
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:38, 09 lip 2012

Do góry
Sebku, przyjmij i ode mnie najserdeczniejsze życzenia.
I kwiatuszek dla Ciebie:
Ogródek Hanusi po zimie 22:37, 09 lip 2012

Do góry
A dzis w ogrodzie .....Mieczyki pokazują kolory..... Pierwszy..żółty!

Z daleka macha do niego żółta różyczka

A mieczyk chętnie by się schował w objęcia gipsówki.....

A taki łan nachyłków mi się marzy
Ogrodnik mimo woli 22:33, 09 lip 2012

Do góry
Aniu, byłam u Ciebie wcześniej i tak sobie przelazłam jak cielok i nie zauważyłam
A tu taka liczba!! I jak tu -cytując klasyka( patrz też wyżej) ŻYĆ?
Wybaczysz??.....Ciumaki
I odpocznij czasami

Rododendronowy ogród. 22:32, 09 lip 2012

Do góry
Joanka napisał(a)

Oglądałam ogród i przez słynną szybkę i......

Zazdroszczę ...... mam nadzieję, że moje marzenie się kiedyś spełni.....

Zawsze chciałam stanąć za tą słynną szybą

Joasiu to dlaczego nie stanęłas??? Przecież wchodziliście do domu i kto chciał wchodził i do salonu, a Ty nie????

Nie weszłam do domu, bo mi głupio było...... naprawię swój błąd w przyszłym roku

Mam w zwiazku z tym pytanie ale nie nadaje się na forum. Może sie domyślasz?
Mój jesienny ogród 22:30, 09 lip 2012

Do góry
Irenko, w tym roku to nędznie będzie wyglądała, jak skończę to na pewno się poprawi się efekt wizualny ale dopiero za rok, jak się trawy przyjmą się i rozrosną, to efekt będzie dużo lepszy.
Haniu, tekturę układam bo liczę na to że zielicho wygnije i nie będzie się panoszyć. Ziemia jest świeża i rośnie na niej wszystko. W tym roku będę miał spokój a w następnym sezonie zobaczymy.
Pokażę jakie cuda robię z czarnymi zarośniętymi glonami kamieniami

tak wyglada kamień przed bębnowaniem

a to ten sam kamień po bębnowaniu, nówka sztuka

po wysuszeniu ładne matowe.

Tyle dzisiaj komary dały mi ułożyć
Z kamieni będę robił tylko ramkę w koło, środek gdzie rosną miskanty, wysypie zrębkami tak jak pod bambusy które rosna na podwyższeniu żeby ich woda nie sięgała.
Aniu w końcu pamiętałem o Tobie i pokazuję dynie.

Bożeno, w tym roku kiepsko trafiłaś, bo warzywnik jest bardzo marny, pogoda go niszczy dzień po dniu. Wcześniej pokazywałem z tamtego roku, to był wzorcowy.
Rododendronowy ogród. 22:30, 09 lip 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Hej! Kto tu o zaawansowanej starości mówi? Mogę zrozumieć zmęczenie dwudniowym gadaniem ze mną,ale od razu starość ?Uśmiechnij się!
Chociażby i do tego co naprzeciwko mnie przy kolacji siedział......Buziaczki!

Nie jestem zmeczona Twoim towarzystwem, ale wymyśliłas. Przecież wcześniej o tym pisałam. W każdym bądz razie już koniec tego tematu bo za chwilę nie będę sie umiała z niczego wytłumaczyc.Łan przetaczników cudny. Nie wiem jak Wy wszystko mieścicie w tych ogrodach a u mnie nic się zmiescic nie chce.
ogrodoweimpresjejolki 22:25, 09 lip 2012

Do góry
Haniu, to obie cieszyć sie będziemy pysznogłówką. U moich sąsiadów już przekwitła, a moja ma sporo pąków

Aniu, jeżówka miodowo-orzechowa. pokażę jak się rozwinie

A tutaj mój "pył gwiezdny" czyli gipsówka

Juka wyekspediowana poza ogrodzenie wcale sie nie obraziła Kwitnie pięknie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies