Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:54, 29 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Kilka ujęć tajemniczego ogrodu miłego starszego pana Też rozgrzebujcie korę w przedogródku to może i do Was przyjdzie kilkunastoosobowa grupa robić zdjęcia

O jaka piękna ławeczka...i jak ślicznie prezentuje się ogródeczek, bez przygotowania - z zaskoczenia najlepiej można sprawdzić czy ktoś na codzień dba o każdy szczegół
Chelsea Flower Show 2012 00:43, 29 maj 2012

Do góry
Wyprawa na Chelsea Flower Show 2012 już za nami a więc przyda się to miejsce na nasze wrażenia i inspirujące fotografie.
Zapraszam wszystkich uczestników wyprawy do podzielenie się nimi.

Z Ogrodowiska pojechali Małgosia - Goniak, Danusia - Gardenarium, Ewa - Pszczelarnia, Hania, Sebek i Witek.

Mój kawałek raju 00:20, 29 maj 2012

Do góry
nie kochanie to mają być dwa krzaki jagody różnych odmian koło siebieAldonko jedne owoce są podłużne bardziej, a z drugiego krzaka takie grube w szerokość zdjęcie z tamtego roku, bo teraz na razie tylko do buzi zbieram
ogrodoweimpresjejolki 00:07, 29 maj 2012

Do góry
Tak były zajęte jedzeniem, że na mnie nie zwracały uwagi

Było ich sporo - pewnie zlot sikorkowy miały

ogrodoweimpresjejolki 23:59, 28 maj 2012

Do góry
Farciara dzisiaj ze mnie , a tu ptasią stołówkę otworzyli
Zobaczcie sami

Ja leżałam sobie na leżaczku (na szczęście aparat w zasięgu ręki)

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:49, 28 maj 2012

Do góry
zachwycający miłorząb

ogrodoweimpresjejolki 23:46, 28 maj 2012

Do góry
Podlewałam chyba z godzinę i musiałam odpocząć troszke na leżaku. Z tej pozycji pstryknęłam kilka zdjęć ...
Z pozycji leżaka

ogrodoweimpresjejolki 23:33, 28 maj 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
No to będę siedziała do wieczora, patrząc na ta piękną piwonię Jolu dyptam widziałaś chyba u mnie na zjeździe

Aniu, jesteś tam ????

U Ciebie na spotkaniu było tyle do oglądania i tyle wrażeń, że pewnie mi umknęło

a teraz dzisiejsze piwonie

Mój ogród 23:32, 28 maj 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Jakie ładne kuleczki u Ciebie Bożenko! Czosnki super,bardzo lubię te fioletowe,chyba gladiator.Też miałam,w tym roku zawiódł niestety.Jesienią posadzę więcej

Maju, czosnki ładnie wyglądają w grupie. Pojedyncza kulka nie ma uroku. Żeby im jeszcze tak liście szybko nie więdły.

Ogródek Goniak 23:28, 28 maj 2012

Do góry
Dopiero zrzuciłam fotki do komputera i już pokazuje, proszę bardzo

Borówcowy raj 23:28, 28 maj 2012

Do góry
Borbetka napisał(a)
Polatałam z aparatem trochę i patrzcie cóż ja mam zrobić z tą rabatą?

Nic nie rób, jest cudna - może ewentualnie dla równowagi jeszcze coś wyższego ale dobrze bym pomyślała nad tym.

Borbetka napisał(a)
Zrobiłam też sobie taras:

Borbetko - co masz w tej donicy? To Wiltoni?

Borbetko - widać, że masz serce i pasję do tego ogrodu i on Ci się odwdzięcza. Może szkoda, że mąż nie pomaga ale mój też łazi i ogląda i nie bardzo nic sam. Też mnie to denerwowało ale z drugiej strony wystarczy jak zajmie się maluchami i jak sobie tam sama pójdę w tą ziemię to mi, prócz czasu, nic więcej nie trzeba.

Ściskam mocno.
Ania i róże i cała reszta :) 23:27, 28 maj 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
Orliki

Ania Ani gratuluje !!!
Orliki wymiatają............
Piękne zdjęcia...
Ogród na skraju sadu 23:20, 28 maj 2012

Do góry
Neska napisał(a)

A to mój dereniowy żywopłot.

Wypisz, wymaluj moja hosta! Identyczna! Masz Kasiu nazwę jej odmiany?

A tak ogólnie, to trudno poznać, że to ten sam ogród, co rok temu Pięknie!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:20, 28 maj 2012

Do góry
Może w złym miejscu sadzisz, no przecież u mnie ostatnie zimy to po 33 na minusie!
cały czas myślę o niej, jako o takiej zwykłej niewymagającej roślinie, co innego indygowiec, ten musi miec ciepełko, ale i tak byłam zaskoczona że przetrwał, nie dośc że młodziak a zmarzła 13 -letnia magnolia, to jeszcze z innego klimatu!

szkolę się w foceniu i cieszę, że zauważyłaś jednak sprzęt też do focenia musi byc dobry

a to hosta od Roberta, czuwa solarny elf
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:20, 28 maj 2012

Do góry
Kilka ujęć tajemniczego ogrodu miłego starszego pana Też rozgrzebujcie korę w przedogródku to może i do Was przyjdzie kilkunastoosobowa grupa robić zdjęcia

Ogródkowy chaos u monitki 23:15, 28 maj 2012

Do góry
Gosiu nie badź taka skromna, zlepić też trzeba umieć

A jak do tego co jest pasuje rabata różano bylinowa, którą też Gosia polepiła z tego co mam?

Coś wyższego między okna bym dała tylko co?
Rododendronowy ogród. 23:13, 28 maj 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Nie pokazują tych zdjęc z Anglii więc napiszę ,, bajeczke" o wildze bo jak wiecie ostatnio udało mi się ją ,,złapac" w obiektyw. Potrzebne jest tylko wyjasnienie dla tych którzy nigdy wilgii nie słyszeli: Pan wilga potrafi całymi dniami latac po okolicy i nawoływac w sposób brzmiacy jak słowo ,,Zofija". Czasem trwa to nawoływanie przez cały dzień i stąd ten wierszyk.

A ja słyszałam często takie powiedzenie, że wilgi swoim śpiewem zapowiadają deszcz

Tak mówią ale to podobno obowiązuje od lipca.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:13, 28 maj 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Marzena u ciebie musi być ogrodzenie z gumy ... bo w inaczej miejsca na te wszystkie roślinki by nie było ... i jakże oryginalne sobie powiem ... piękne ... nie wiem nawet ten konar suchy upadłego klonu wykręcony w paragraf marzeń ... może Ty czarownica jakaś jesteś ... hmmmm ???

ok ... spokojnie to ja i eko środek transportu

I proszę, Konstancja wynalazła najtańszy i najszybszy środek transportu jestem za
uśmiałam się
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:07, 28 maj 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
To bardzo interesujące, że z 3 krzaczków masz taką wielką rabatę lawendową u mnie mimo, że miałam w ubiegłym roku spory łan lawendy jakoś nic nowego nie wzeszło w ogóle w tym roku moja lawenda bardzo słaba, narazie
Też gustuję w irysach są niezwykle malownicze
Pozdrowionka

Kasiu, lawenda lubi sucho, kamieniście, podlewanie raczej rzadkie, u mnie wcale nie podlewam i słońce
i tak rosną juz conajmniej 10 lat; podcinam je w marcu, króciutko i potem drugi raz jakos w sierpniu, ale oczywiście po przekwitnięciu;
twoja może młoda jest, poczekaj i zostaw w jednym miejscu kwiaty, aby sypała nasionami, tak włąśnie jak orliki same się nasiewają

bukszpan znowu do cięcia, już go cięłąm w kwietniu i chyba tę trzmielinę muszę zdyscyplinować
Rododendronowy ogród. 23:07, 28 maj 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Nie pokazują tych zdjęc z Anglii więc napiszę ,, bajeczke" o wildze bo jak wiecie ostatnio udało mi się ją ,,złapac" w obiektyw. Potrzebne jest tylko wyjasnienie dla tych którzy nigdy wilgii nie słyszeli: Pan wilga potrafi całymi dniami latac po okolicy i nawoływac w sposób brzmiacy jak słowo ,,Zofija". Czasem trwa to nawoływanie przez cały dzień i stąd ten wierszyk.

A ja słyszałam często takie powiedzenie, że wilgi swoim śpiewem zapowiadają deszcz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies