Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 23:53, 08 lip 2012

Do góry

Mój kawałek raju 23:51, 08 lip 2012

Do góry
MarekW napisał(a)
Aniu piękne zdjęcia tych mieczyków i lilii. Jak na razie u mnie tylko białe lilie.

dziękuję Marku a Ty nie lubisz kolorowych czy do ogrodu nie pasują? pozdrawiam i przesyłam dzisiejsze zdjęcie
O....! 23:45, 08 lip 2012

Do góry
witam Was miło, dzięki za sympatyczne odwiedziny
trochę odpoczywałam... od Ogrodowiska też... ale miło znów tu być...
jutro będę odwiedzała Wasze ogrody - pewnie nie nadrobię wszystkiego, bo tutaj wszędzie przecież express ogrodowy pędzi ...

kilka fotek z ogrodu ...
złocienie - cała masa za murkiem, nie sądziłam, ze tak się rozrosną...

perovskia i drugi murek

maki samosiejki

i jeżówki - mam je pierwszy raz...

Mój kawałek raju 23:44, 08 lip 2012

Do góry
Richie napisał(a)
Ania, gdzie Ty tyle tych piękności pomieściłaś, przecież ogród nie z gumy

Ryśku mój chyba tak Twój też rozciągliwypozdrawiam z Chopinem
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 23:43, 08 lip 2012

Do góry

Nowy projekt rabaty - południowa wystawa 23:42, 08 lip 2012

Do góry
Dziekuje EwaG
za wnikliwą ocene i konkretne uwagi, o to mi właśnie chodziło, o dyskusje i pokazanie paluszkiem - nie kochana tu to za diabła nie urośnie a to ci sie zmarnuje

to poprawiam
zamiast trawy pampasowej czy może być w tym miejscu posadzony miskant japoński gracillimus i moze wysadzić magnolie susan - rosnie jakby chciała a nie mogła

1 dereń 1 szt
2 miscant japoński gracilimus 3 szt
3 konwalnik 6 szt
4 imperata red baron 5 szt
5 hakonechloa macra aureola 1 szt
6 żurawka bordo 6 szt

tylko czym tą rebate dalej pociągnąć może bordową żurawką i sweet tea a za nią trzmieline oskrzydloną 3 szt

1 trzmielina oskrzydlona 3 szt
2 szczodrzeniec chyba wczesny kwitnie na czerwono teraz ma dziwny wyglad bo przemarzł i słabo kwitł, jest poobcinany nierówno
3 piwonia drzewiasta o bordowych i różowych kwiatach 2 szt
4 krzewuszka cudowna - nie wiem jaka odmiana, ma ciemno bordowe liście i ciemno różowe kwiaty
5 zurawka bordo - kontynuacja z poprzedniej fotki
6 zurawka sweet tea 3 szt
7 pięciornik czerwony 3 szt

na dzisiaj tyle
przepraszam za bazgroły w paintcie ale zapoźna dla mnie pora na zabawe z kredkami

jutro postaram się naszkicować zarys działki, nanieść małą architekture i istniejące nasadzenia

ogólna koncepcja ogrodu - chciałabym wykluczyć to co się u mnie nie sprawdza lub jest kłopotliwe np. bukszpany które mi wiecznie przemarzają i chorują, hortensje - przemarzają do ziemi a odrastają do mizernych rozmiarów, budleja to samo, żwirki i kamyczki - owszem ładne ale kłopotliwe, kamień mam w innym wydaniu w ogrodzie (piwniczka ogrodowa, grill i skalniak z bonsai)
chciałabym połączyć harmonijnie już istniejące nasadzenia i to co już rośnie w ogrodzie i mozna na tym materiale pracowac (mam na myśli byliny których troszkę się namnożyło) w ciekawa kompozycje która ciekawie wygląda o kazdej porze roku i jest raczej mało wymagajaca i długowieczna, ma niewielkie wymagania glebowe (ziemia v klasa a kompost się produkuje na kompostowniku), nie wygląda jednostajnie jak iglaki w kulach lub stożkach (nie mówie nie - bo iglaki i takie kompozycje wyglądają elegancko - ale zawsze to ciekawiej spoglądac w to samo miejsce w ogrodzie a widzieć co jakiś czas co innego bo np. jedne rosliny przekwitły zostały im ciekawe liście a inne włąsnie zakwitły i rabata już wygląda inaczej

dobrej nocy

Mój kawałek raju 23:36, 08 lip 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Aniu - tak na szybko sprawdziłam w jednej ogromnej szkółce i mają tylko Veitichii za 6,50 euro w 2l doniczce. Plus koszt wysyłki niestety. Jest jeszcze Izu, bez No Hana i na stronie nie ma jej opisu tylko odesłanie do Shamrock - czyli rozumiem, że to to samo? A resztę jeszcze jutro poszukam, bo jeśli w Esveld nie mają to chyba nie będzie łatwo. Jakieś rarytasy sobie upatrzyłaś. Pozdrawiam

Agatko to ogrodowe kwitnące na pędach zeszłorocznych tylko u nas jeszcze ich nie ma jesteś kochana ,że poszukałaś, dzięki a przesyłka to droga?
Ofiaruję Tobie za to mojego białego ogórka, zdjęcie dzisiejsze
Mój kawałek raju 23:31, 08 lip 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Aniu ale dałaś czadu w nocy tymi pięknymi różami i liliami CUDO!!! : widać energia przy tych upałach Cię nie opuszcza, pięknie i kolorowo jak zawsze u Ciepie Pozdrawiam

Właśnie wieczorem lepiej egzystuję przy tych upałach i spać mi się nie chce to wklejam zdjęcia
a dla Ciebie fasolka, jutro będzie na obiad pozdrawiam Aniu

Mój jesienny ogród 23:30, 08 lip 2012

Do góry
Witam Wszystkich odwiedzających.
Majka, moje liliowce stoją w wodzie to mają dobrze, lałem EMy i biohumus to szaleją. Lej wodę one to lubią. Nie podlewaj gnojówką, ja na zimę swoje obsypuję kompostem.
Bogdziu, wody na razie mi nie dolało to się jakoś trzyma wszystko, nawet warzywnik się trochę ruszył. Zadowolony jestem z cypryśnika bardzo ładne drzewko. Obciąłem go 4 cm nad ziemią, to za kilka lat nie będzie śladu, najwyżej go podsypię ziemią i będzie super.
Sebku, to przyroda taka piękna, ja tylko próbuję przekazać Wam jak najwierniej to piękno. Twoje zdjęcia też są b. dobre.
Dziś jeździłem po kamienie z rzeki i układałem na rabacie. Kamienie były czarne od glonów. Wrzuciłem je do bębna na 2 godziny, później wypłukałem i wyszły jak nowe. Są teraz matowe i takie właśnie mi się podobają. Dziś przywiozłem dużo ale nie bębnowałem bo niedziela a to straszny hałas robi. Już widać kawałek roboty zrobiłem, najgorszy bok. Tamte pójdą szybciej i mniej towaru wyjdzie.
Zdjęcia robiłem soniakem to i kolory gorsze.

Mój kawałek raju 23:25, 08 lip 2012

Do góry
danuta_ napisał(a)
/original.JPG[/img]

Aniu, lilie cudowne , a te fioletowawe kwiaty to może jakaś miniaturka rozwaru?

Danusiu i Sebku to nie rozwar tylko dzwonek Torpedo jest niebieski, a tutaj dzisiejsze zdjęcie

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 23:23, 08 lip 2012

Do góry

Mój kawałek raju 23:22, 08 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Aniu - te pomarańczowe róże wspaniałe. Z resztą wszystko u Ciebie tak kwitnie jakbyś jakieś zaklęcia nad tymi roślinkami codziennie wypowiadała. Chyba też muszę zacząć!

Agatko to podobnież Monica mam do Ciebie prośbę czy mogłabyś sprawdzić czy sa u Was hortensje macrophylle:Izu No Hana, Hadsbury, Harlequin Jogasaki, Uzu, i Veitichii i czy są drogie?

Ależ oczywiście, że sprawdzę! A Monica ma niesamowity kolor. Jak słońce na łodyżce
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 23:19, 08 lip 2012

Do góry

Mój kawałek raju 23:16, 08 lip 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Aniu - te pomarańczowe róże wspaniałe. Z resztą wszystko u Ciebie tak kwitnie jakbyś jakieś zaklęcia nad tymi roślinkami codziennie wypowiadała. Chyba też muszę zacząć!

Agatko to podobnież Monica mam do Ciebie prośbę czy mogłabyś sprawdzić czy sa u Was hortensje macrophylle:Izu No Hana, Hadsbury, Harlequin Jogasaki, Uzu, i Veitichii i czy są drogie?
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:13, 08 lip 2012

Do góry
dzis znów upał i bez deszczu, grzmiało i się lekko ochłodziło ale nie spadła kropla
rozkwitły już wszystkie tubki tej lilii

i kwitnie wreszcie ten liliowiec - jest późniejszy

i dalia

a na koniec zostawiam słoneczka
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:13, 08 lip 2012

Do góry
O słyszę, że urodziny ktoś tu ma i to 18-te!!! Chłopie wszystkiwgo najlepszego, świetnych pomysłów i spełnienia wszystkich marzeń. Niech twój ogród będzie tak piękny jak Szefowej Myślę że się nie pogniewasz za kwiatka hahahahha
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 23:10, 08 lip 2012

Do góry

Chore Limelight:( 23:10, 08 lip 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Na mojej lime listki wyglądają tak a w środku żółknie ...

czy to są mszyce ... ?

O tak wyglądają ślady po mszycach ???
Mój kawałek raju 23:09, 08 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)
Liliowisko powaliło mnie na kolana...i już tak zostaję.. CUDO.

Aniu trochę lilii z tamtego roku
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:05, 08 lip 2012

Do góry
W szystkiego naj z okazji urodzin 18 tych ))) Juz prawie jutro ))))
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies