Gabisiu - pomysł z haczykiem na wianek jest świetny. Muszę mojego eMa poprosić - może wygnie takie cuś z blaszki jakiejś fajnej. Byłoby bez napisu, ale w sumie jest mi on niepotrzebny, bo mam drzwi z kwadratowymi okienkami i wianek i tak dość wysoko będzie wisiał. Dzięki za pomysł
My też działamy ,ja i dzieciaki ,robimy na kiermasz szkolny oraz konkurs, córa z moją pomocą uszyła choinkę przybraną koralikami ,synuś jeden robił kulę szyszkową jak Uli a drugi wianek z mchu .Oto kilka naszych prac
Justi ja co roku ubieram dom i jak ubiorę choinkę to już mam dość.Ja upierdliwa jestem bombki muszą wisieć idealnie jak się tylko to da.A wiesz,że to zależy od kształtu choinki czy jest pełna,ładna itd. Trochę mi się schodzi .Jeszcze wieszam girlandy na obrzeżach wejść do kuchni i pokoju dziennego .Może kiedyś chłopcy docenią te szopki mamusine
Dawno mnie nie było na forum, więc zaczęłam od szefowej, bo widzę że dużo się dzieje.
Donicom mówię - hm. Bardziej bym widziała spatynowane, zrobione na ołów na przykład.
Wianek adwentowy - cudny i z tymi świecami, mimo że jeszcze bez żadnych ozdób.
Ja też mam wianek z kolcami na cztery świece i w zeszłym roku miałam kremowe i jakiś taki mdły mi się wydawał, więc w tym roku kupiłam czerwone, ale takie klasyczne, grube i krótkie walce. Boże Narodzenie lubi czerwony w dekoracjach, jakoś tak to jest.
Mam nadzieję, że pokażesz swój wianek po udekorowaniu, będę się inspirować. Bo to już w najbliższą niedzielę zapalamy pierwszą świecę.
Danusia, a robisz żywą girlandę na schody na święta?
Sylwuś ja tez nie lubię krótkich dni , ale jak dzis mówili, że na północy w Szwecji dzień ma 5 godzin i szwedzi doświetlają sie specjalnymi lampami na przystankach to już nie narzekam
Jeśli nie zaglądacie na mój wątek to mam nadzieje, że może tu zaglądacie ...
Kochani zawiankowało nas świątecznie ... Czy na Waszych drzwiach w okresie Świąt Bożego Narodzenia zawiśnie wianek i będzie witał Waszych szanownych gości radośnie? Mam nadzieje, że tak. Dziele się z Wami moimi perłami, cudeńkami, które misternie klece jak tylko czas pozwala ...tych którzy nie zdążą sami wykonać wianków naturalnie serdecznie zapraszam do tendom.pl...
uwielbiam go ...
ten dla Matysi bo kocha konie
szarości, piekności
fiolet w połaczeniu z ecru jest cudny
oryginalny spód
ten kocham jest moją perłą
Kochani pochwalcie się Waszymi cudeńkami, które uda Wam się zmontować ...na naszym tendomowym blogu instrukcja jak zrobić wianek krok po kroku ...powodzenia
Kochani zawiankowało nas świątecznie ... Czy na Waszych drzwiach w okresie Świąt Bożego Narodzenia zawiśnie wianek i będzie witał Waszych szanownych gości radośnie? Mam nadzieje, że tak. Dziele się z Wami moimi perłami, cudeńkami, które misternie klece jak tylko czas pozwala ...tych którzy nie zdążą sami wykonać wianków naturalnie serdecznie zapraszam do tendom.pl...
uwielbiam ten osobiście
specjalnie dla mojej Matysi, która w tym sezonie postanowiła zostać mistrzem jazdy konnej
fiolet nadal kocham mimo przemijających trendów i ten niespotykany spód wianka- wspaniały!
szarości nadal na czasie
Pochwalcie się Waszymi cudeńkami...wspieram Was duchem, życząc wspaniałej zabawy przy tym
Ja też nie lubię zimy, ale ..póki co - mam dwie nowe doniczki...były w kwiaciarni u mnie..hehe i białego amarylisa na wianek zakupiłam i jeszcze 4 cyklamenki, bo nie wiem kiedy na giełdę pojadę - to tak na wszelki wypadek
Dziewczyny, jeśli chodzi o mocowanie wianków, ja mam na stałe wbity malutki gwóźdź, na górze, w grubość drzwi oczywiście, a nie w powierzchnię frontową:
Wystaje tak na 3 mm. Nie jest widoczny i nie przeszkadza w zamykaniu. Wianek wieszam na żyłce na pasującej wysokości.