Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 12:45, 05 lip 2012

Do góry
monitka napisał(a)

kto wie co to za krzew?

Ależ piękna wyprawa i te inspiracje. Danusiu dziękuję za relację i życzę Wam miłych wrażeń na dalszą część wyjazdu

dereń złocisty?
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 12:35, 05 lip 2012

Do góry
Kochani, serdecznie Wam dziękuję za odwiedziny i przemiłe komentarze
...a teraz po kolei
Diana - kochana moja doba niestety też zbyt krótka tabliczki co prawda zrobiłam.... ale krzesło wciąż nie może się doczekać i oczywiście nie mam nic przeciwko "zgapianiu" jeśli masz ochotę, to kopiuj ja się cieszę, że komuś jeszcze się to podoba, a nie tylko mnie
Aniu - nawet nie wiesz jak bardzo doceniam to, że nie tylko słuchasz
Ana - no weź przestań... bo się rumienię Pochwała z Twojej strony to dla mnie ogrooomny zaszczyt... Oczywiście, że znajdę czas po urlopie i trzymam Cię za słowo Tylko wiesz.... żebyś się nie rozczarowała... to tylko zdjęcia... sama wiesz, jak jest Dla klonika nie mam jeszcze miejsca... ale teraz już nie mam na to czasu... będę kombinować po urlopie... może mi podpowiesz Pierwszą tabliczkę chciałam zawiesić przy wejściu, ale M. strasznie protestuje, że nie będzie niszczył elewacji ... hihihi... Myślałam o tym, żeby powiesić ją na furtce... tylko się zastanawiam, jak długo tam powisi I koniecznie zrób swoim maluchom ogrodowy prysznic Ja też na początku tak jakoś niechętnie podeszłam do tematu... ale radość w oczach i dziki szał natychmiast rozwiał moje wątpliwości Już wiem, że naprawdę warto!!!
monitko - dziękuję pięknie to prawda... ja też mięknę na widok dziecięcych stópek
Gosiu - jeju... znowu się rumienię Dziękuję za przemiły komentarz Podrzucę M. Twój pomysł z kancelarią. Co do incydentu z teściem, to już za późno, żeby zgłosić... czasem żałuję, że od razu tego nie zrobiłam ale człowiek całe życie się uczy i teraz już nie będę taka pobłażliwa. No i także współczuję sąsiada... ja nie wiem, czemu ludzie potrafią być tak zawistni... ja nikomu nie zazdroszczę... wręcz się cieszę, jak coś powstaje, jak robi się piękniej... rozumiem dobrze, że nic nie przychodzi za darmo... ech... wyjeżdżamy teraz na urlop, ale na posterunku zostawiamy teściów
waska - no to trzymam kciuki, by kurier dotarł jak najszybciej zdjęcia nie oddają prawdziwej radości... zresztą zobaczysz sama
AniuK - witam Cię serdecznie Dziękuję za miłe opinie i cieszę się bardzo, że się ujawniłaś Sąsiadek "zazdroszczę"... to wielki skarb I mam nadzieję, że nie trafisz na takiego wariata, jak ja Pozdrawiam równie ciepło i zapraszam częściej

No i przyszedł czas na.... URLOP Znikam na dwa i pół tygodnia i już strasznie za Wami tęsknię!
Tymczasem czeka na nas HRVATSKA OBALA Do zobaczenia!

PS... Przepraszam Was bardzo mocno za to, że ostatnio do Was nie zaglądam. To dlatego, ze internet płata mi ostatnio figle Każda strona ładuje mi się godzinami, a większość zdjęć nie chce mi się w ogóle wgrać Obiecuję, że jak wrócę z urlopu, wyjaśnię problem z operatorem i wszystko u Was nadrobię. Wybaczycie mi???
Początkująca ogrodniczka i jej milion pytań i rozterek..... :-) 12:35, 05 lip 2012

Do góry
i ostatnie fotki
moja jedyna hortensja ogrodowa

i donice przed wejściem do domu

i osobiście wyhodowane niecierpki

ZAPRASZAM NA KAWĘ!!

Ogrodnik mimo woli 12:34, 05 lip 2012

Do góry
Jabłonki szkoda, ale całe szczęście, że nie było gorzej!
na nowy dzień kwiat, bo u nas cudnie i burza i deszcz nas minęły

rano zaczął się otwierać, ciekawa jestem jaki będzie
Początkująca ogrodniczka i jej milion pytań i rozterek..... :-) 12:32, 05 lip 2012

Do góry
a teraz zobaczycie jaki mam okropnie pusty ogródek mimo wsadzenia już setek roślin- załamka totalna

cdn
Bajkowy ogród Weroniki 12:32, 05 lip 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)

W Lesznie popatrzyłam na "latających w powietrzu" szybowcami, lotniami, balonami i na karuzelach.

Wszędzie upał. W domu też, do tego burze od których jasno, głośno i strach.
A w moim ogródku wszystko rośnie bujnie, chwasty też.

Ucieszyły mnie róże Chopiny, ich biel i zapach, i kształt.

Zakwitły róże Flamingo, bałam się, żeby nie wymarzły, bo piękne.

O, to byłaś blisko mnie...
róże cudo
Początkująca ogrodniczka i jej milion pytań i rozterek..... :-) 12:30, 05 lip 2012

Do góry
powojnik na rabatce

i róże

i nieszczęsna skarpa
Początkująca ogrodniczka i jej milion pytań i rozterek..... :-) 12:28, 05 lip 2012

Do góry
coś na smaczek
borówka

poziomki

będą też jeżyny...

.. i maliny

widok z dołu ogródka- i tu niestety brutalnie widać jak pusto jest w moim ogrodzie

cdn
Ania z zielonego wzgórza :-) 12:27, 05 lip 2012

Do góry
Ania napisał(a)
Dziękuję Anulka
A tutaj jeszcze kilka zdjęć, ale komary mnie wygoniły

ta donica zachwyca!!! jak wy to robicie, ze u was tak buja, a moje nie
te kolory bajeczne i wiernie oddane
róże oczywiście, jak to królowe, pochwał nie wymagają
Początkująca ogrodniczka i jej milion pytań i rozterek..... :-) 12:25, 05 lip 2012

Do góry
proszę o to zdjęcia sprzed chwili
lawenda a za nią kącik ziołowy

kocimiętka oszalała

szałwia omszona podobnie

skarpa po mału zarasta

Lilia

dabecja

katalpa kwitnie

oczywiście hortensja

cdn
Ogródkowy chaos u monitki 12:24, 05 lip 2012

Do góry
monitka napisał(a)
Udało mi się wreszcie wczoraj kupić miskanty Morning Ligt! Od razu po obiedzie pobiegłam do ogrodu posadzić je pomiędzy vanilla fraise i powiem wam że jak dla mnie efekt jest niesamowity. Ten miskant jest cudny!!!

Po bokach vanilek posadzę chyba kosaćce syberyjskie jak u bociusia a pomiędzy vanilkami z przodu fioletową szałwię omszoną.

Moje różyce NN. Dziwoloąg jakiś, na jednym krzaku dwa kolory...ale za to jakie ładne

Ale pięknie wygląda, a róże śliczne
Kolorowy ogród na piasku 12:16, 05 lip 2012

Do góry
Piękny ogród.O takim właśnie marzę.Kolorowo i dużo.Czy dużo walczysz z chwastami?
Spróbuję coś skopiować od Ciebie, jeśli pozwolisz.U mnie są tylko piaski, suche.

Co to za roślinki czerwone za lawendą?

Pozdrawiam

Ogród z perspektywą na przyszłość 12:11, 05 lip 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Tak sobie pomyślałąm,że może w tej rabacie posadzę na jesień kule bukszpanowe a w śrosku wysokie drzewo na pniu

jeśli kule bukszpanowe, to te w kolorze variegata bo tak jakoś smutno i drzewo też złociste

a może hosty?
Wizytówka - Powitanie aniutka :) 11:55, 05 lip 2012

Do góry
Wiosna,
Zaczyna się pracowicie niczym pszczółka

Za chwilę błyszczy śnieżną bielą - niewinna panna młoda.

Mijają dwie chwile i ubiera się jak królowa w złoto.

Po godzinie zachwyca pastelowymi różami, fioletami i błękitami.

Czasem spłoni sie karminem speszona wzdychaniem zachwytu ... moim.

.... Wiosna moja
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 11:30, 05 lip 2012

Do góry
Wiem, że spóźnione będą moje życzenia o miesiąc - ale co tam życzenia urodzinowe można przyjmować, przez cały rok. Zatem na początku życzę Ci systematycznego spełniania marzeń i minimalizację kłopotów.Jestem pod ogromnym wrażeniem pracy jaką wykonałaś w swoim domu, a że kocham francuską wieś skrupulatnie czytam Twoją opowieść betysiu.
Chcę Ci podarować na urodziny fotkę kota, który nie jest mój, ale który nieźle u mnie rozrabia. Kiedyś wyniósł mi do ogrodu 2 kg suszących się na wakacje kabanosów, innym razem zjadł kotlety schabowe z patelni, niedawno mało co nie zjadł pani kosowej. Jednak jak sama widzisz kocha róże i jak ta jedyna zakwita zawsze jej pilnuje. Fuczy jak ktoś się zbliża do niej. Ja nawet zastanawiałam się czy nie jest to, zaczarowany "Mały Książe"

Na urodziny wierszy się nie pisze
One są w naszych sercach
i naszych pragnieniach,
lecz, gdy jesteśmy bardzo starzy,
to się nam czasem tylko zdaje,
że świat posmutniał i poszarzał
i że poezji nie ma wcale
w naszych duszach.
Wszystko, co było Twoim marzeniem..
co jest i będzie w przyszłości,
niechaj nie mija z cichym westchnieniem
lecz niech się spełni w całości.
betysia napisał(a)
Kochanienkie moje tyle Was mnie dzisiaj odwiedzilo...a to wyjatkowy dzien ...
Przepraszam,ze dzsiaj tak malo mnie tutaj ale mam "usprawiedliwienie"..hihi
Napisze aby sie wytlumaczyc ... mam urodzinki hihi!!!
Marzy mi się Siedlisko.... 11:24, 05 lip 2012

Do góry
Witam dziewczyny Betysiu i Beto i dziękuję za miłe słowa same wiecie jak dodają energii. Nie miałam czasu wczoraj zajrzeć tak wsiąkłam wczoraj w inne wątki a w relacjach z ogrodów w Anglii już zostałam, jak tam pięknie, a tu proszę u mnie goście.

Beto a kiedy twój wątek?

Betysiu tak oglądałam te katalogi róż u ciebie,że wczoraj niechcący wróciłam z dwoma parkowymi "Ghita" Renaissance, mocno pachnącymi.Teraz tylko zdecydować muszę gdzie je umieścić.

Miłego dnia wszystkim
Ogródkowy chaos u monitki 11:14, 05 lip 2012

Do góry
przekwitnięte czosnki też mają swój urok

lilie pożarte przez jakieś pasudztwo ale kwitną i pieknie pachną

I na koniec nasz wczorajszy gość

Jak się zorientował, że został namierzony to zastygł w bezruchu i nastroszył igiełki jak odgarnęłam gałązki tui żeby zrobić mu zdjęcia. Nie chciałam go stresować długą sesją foto może jeszcze do nas przyjdzie
Boćkowe perypetie ogrodkowe 11:11, 05 lip 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Zapraszam w me skromne progi

Boże mój, jak tu skromnie
Ogrodomania Oli 11:08, 05 lip 2012

Do góry
To santolina cyprysikowata.
Ogródkowy chaos u monitki 11:07, 05 lip 2012

Do góry
Udało mi się wreszcie wczoraj kupić miskanty Morning Ligt! Od razu po obiedzie pobiegłam do ogrodu posadzić je pomiędzy vanilla fraise i powiem wam że jak dla mnie efekt jest niesamowity. Ten miskant jest cudny!!!

Po bokach vanilek posadzę chyba kosaćce syberyjskie jak u bociusia a pomiędzy vanilkami z przodu fioletową szałwię omszoną.

Moje różyce NN. Dziwoloąg jakiś, na jednym krzaku dwa kolory...ale za to jakie ładne

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies