A potem rzuciliśmy na wodę konika polnego, ale żaba po trzech muchach i motylku już była najedzona , więc konikiem zainteresowały się ryby, prawie sie o niego pobiły . Jak to zaba zobaczyła ruszyła do ataku i przegoniła ryby ale jesc nie chciała i ryby później go zjadły.
a po tej strasznej burzy żaba zniknęła . Szkoda bo była fajna.
A żeby dzień był weselszy pokażę zdjecia z karmienia żaby.Spróbowaliśmy nakarmic żabę bo okazuje się że jest strasznie mało much i biedaczka głodna była. też mieliśmy problem z upolowaniem much ale znaleźlismy jeszcze motylka i M karmił żabę a ja robiłam zdjęcia. Mało tego jest bo żaba szybko się najadła i więcej nie chciała .
Najpierw karmienie muchą.
Tu już muchę zjadła ale jeszcze nie odpływa.Czeka na więcej.
A potem rzuciliśmy na wodę konika polnego, ale żaba po trzech muchach i motylku już była najedzona , więc konikiem zainteresowały się ryby, prawie sie o niego pobiły . Jak to zaba zobaczyła ruszyła do ataku i przegoniła ryby ale jesc nie chciała i ryby później go zjadły.
a po tej strasznej burzy żaba zniknęła . Szkoda bo była fajna.
A żeby dzień był weselszy pokażę zdjecia z karmienia żaby.Spróbowaliśmy nakarmic żabę bo okazuje się że jest strasznie mało much i biedaczka głodna była. też mieliśmy problem z upolowaniem much ale znaleźlismy jeszcze motylka i M karmił żabę a ja robiłam zdjęcia. Mało tego jest bo żaba szybko się najadła i więcej nie chciała .
Najpierw karmienie muchą.
Tu już muchę zjadła ale jeszcze nie odpływa.Czeka na więcej.
Bożenko śliczne rudbekie, ja z nimi w tym ogrodzie dopiero zaczynam a widzę, że Bogusia już o Commelinie napisała pozdrawiam aha i weź się za książkę dla dzieci, czekamy i koniecznie ze zdjęciami
[
Trawki -podzieliłam,niech się rozrastają w kępki.
size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/17/177603/original.JPG[/img] ...
Przetaczniki
Witaj czwartkowo Bogusiu
Lubię bardzo pooglądać i powracać ,masz takie różności ! jak Ty to ogarniasz.?
Ciągle dzielisz ,przesadzasz ! zastanawiam się jaka duża ta Twoja zacieniona,że tyle mieści
Przetacznik ma kobitka obok na dzialce w dużej kępie i już ją zahaczyłam będzie wymiana!
Pozdrawiam i pogody na zacienionej!
Wpadam na chwilę...
Ligustry mają domki...zamieszkały w nich przed zjazdem na Dolnym Śląsku
...dziś premiera ...żadna ściema
...wolałam te kwadratowe...ale cóż........
Lubię ten moment, jak surfinie nie zasłaniają całkowicie doniczki...szkoda, że to moment...
....i znowu ta ławka.....sorry.....
...łubin, to wspomnienie dzieciństwa...jak tylko spojrzę na niego...to przypominam sobie moja babcię...
za jej rządów, w ogrodzie było go mnóstwo...a mała dziewczynka go uwielbiała...
drobne surfinie podrosły...ale ta odmiana mnie nie zachwyca...strasznie delikatna...trochę dzika...
...zdecydowanie wole tą.......dobrej nocki