Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje poletko 21:23, 24 maj 2012

Do góry
Ciepło ale wietrznie.Może przywieje trochę deszczu!
podlewałam godzinę i nic ! dalej sucho

Irysy w nocy pokazały całą swoją krasę

Rododendronowy ogród. 21:23, 24 maj 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Bożenko, zarówno w sobotę jak i teraz przy przeglądaniu fotek zatrzymuje sie przy Twoim dereniu
To jest młody okaz czy też już ma spory staż u Ciebie?

Ja dostałam od Ciebie powojnik bylinowy Oczywiście juz wsadzony, ale dopiero teraz przyszło mi na myśl, że nie wiem jakiego koloru mam się spodziewać ...

Jolu ten dereń kupiony w tym roku i z 1,5 miesiąca u mnie jest.To dereń pagodowy.

Powojnik ma małe drobne kwiatki ale sporo ich jest i przypomne że nie wolno mu daac żadnego nawozu bo sie będzie pokładał.Tu go zobacz
http://e-clematis.com/pl/p/Clematis-recta-powojnik-prosty/371
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 21:10, 24 maj 2012

Do góry
Witam serdecznie,
czy pomożecie w identyfikacji tego iglaka?

i jeszcze jedno zdjęcie

dodam, że iglak nie jest kłujący, ma miękkie i długie igiełki

dostałam go w prezencie i musze gdzies dla niego miejsce znaleźć i chciałabym wiedzieć z czym mam doczynienia
Biało srebrny ogród 21:03, 24 maj 2012

Do góry
Dodam, że nie wszystkie byliny są dostępne u nas, więc większość musiałam zamówić przez interenet niestety.
Dostałam za to fajną biało zieloną trawkę, którą wzięłam na próbę i chyba pojadę po jeszcze. Czyściec też fajnie pasuje
Pokażę co mam na razie.
Na zdjęciu: biała turzyca, azalia i hortensja anabelle

Na próbę też czyściec, który bardzo mi się spodobał i na pewno go dokupię.
Mam też białe i kremowo białe irysy (kilkanaście sztuk). W tle pełny biały jaśmin. Irga zostanie wysadzona.

Posadziłam też, ale jeszcze nie kwitną krwawnik kichawiec i biłą odetkę. Czekam na resztę.
Moje roślinki 21:01, 24 maj 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Pierwsze kalarepki schrupane

No dorodne bardzo!. na Śląku kalarepka to ołberiba
Złe DOBREGO początki czyli marzeń kilka o ogrodzie 20:52, 24 maj 2012

Do góry
Puskaogrodniczka napisał(a)
Zdjęcia z lica 2011.
Choć oczywiście nie wszystko jest tak jak bym chciała.

Widok od frontu:

Widok przed domem:

Widok z boku domu:

kosmicznie odjazdowo chciałabym tak
Mój mały raj na ziemi :) 20:39, 24 maj 2012

Do góry
"wrocławskie" bukszpany (jeszcze raz baaaardzo dziękuję Marzence za kupienie i przywiezienie, oraz GabiK i Jarkowi za odebranie od Marzenki ! niezłe zamieszanie , ale warto było, są gigantyczne !

przed wsadzeniem, moczone po trudach podróży

i po wsadzeniu, jeszcze nie przycięte....miało być 8 szt, weszło 6 ! są wieeelkie ! niebawem je wykulkuję
Ogródek Hanusi po zimie 20:38, 24 maj 2012

Do góry
Z makiem na wietrze do Ciebie zaglądam trochę spóźniona. Gratuluję "600-tki" i pozdrawiam.
Haniu, na piwonie stosujesz popiół drzewny ?
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:33, 24 maj 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

A tu powstająca nowa rabata.... jeszcze nie skończona, efektu też nie ma, ale latem powinno być ok )

Jak to efektu nie ma??? Kasiu, jest efekt, jest Niezle kulki Ze o zurawkach nie wspomne
Ja nie wiem jak Wy robicie, ze te zurawki u Was rosna
Rabaty do wymiany :) 20:23, 24 maj 2012

Do góry
Usiadłam jakieś 40 minut temu do tego nanoszenia i trochę mnie poniosło...... wwaliłam Ci Danusiowe brzózkowo

Zerknij czy w ogóle to "widzisz"

Na dole od brzózkowa poszła by irga i derenie... dalej może tawułki, żurawki, lawenda... jeszcze nie wiem
Ogrodnik mimo woli 20:11, 24 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)
wszelkiej maści ptaki uczą swoje latać... niestety szła sąsiadka i je wystraszyła... wiec na fotce tylko takie niedobitki....

Niewiniątka... super zdjęcie.
Rododendronowy ogród. 20:10, 24 maj 2012

Do góry
Bożenko, zarówno w sobotę jak i teraz przy przeglądaniu fotek zatrzymuje sie przy Twoim dereniu
To jest młody okaz czy też już ma spory staż u Ciebie?

Ja dostałam od Ciebie powojnik bylinowy Oczywiście juz wsadzony, ale dopiero teraz przyszło mi na myśl, że nie wiem jakiego koloru mam się spodziewać ...
Mój mały raj na ziemi :) 20:06, 24 maj 2012

Do góry
zakwitł kolejny rh , mój ulubiony - mam nadzieję, że reszta pąków tez ruszy, póki co...połowa

brzoza (przytargana od Szmitów przez Gosię i jej dzielnego M) stanęła w wyznaczonym miejscu -
tu będzie ale bardziej wysunięta (póki co nie chcę maltretować trawy)

karangany już nie ma (Sebek i Gosia świadkami!) za to w żwirku są 4 konwaliki -
no teraz jeszcze nie widać (ale fotki były robione zanim je wsadziłam)
Mój jesienny ogród 20:04, 24 maj 2012

Do góry
Haniu, na końcu pola widać dwie piwonie z lewej duża z pąkami , po prawej taki wypierdek 3x mniejszy

Tak to wdać z daleka chcę pokazać jaka jest różnica. z bliska widać coś na liściach tej małej jakieś plamy

to jest duża

to mała. Powiem że żadnych drenów mama nie robiła. Na jesieni zrobię rewolucje po Twojemu
Zobacz jak miskant idzie to tło za hostami, teraz je dzieliłem i zabacz jak się rozrosły.

Będzie falowanie już nie mogę się doczekać tego widoku. Właśnie miałem telefon że moja paczka z wymianą doszła w idealnym stanie do krakowa.

Haniu co to jest to na tym zdjęciu.
Bajkowy ogród Weroniki 20:03, 24 maj 2012

Do góry
Monteverde i Beato, dziękuję za komplement w imieniu pąka maku w moherku. To jednak zrobiłam nowym aparatem w ramach ćwiczeń, czyli ćwiczyć...
Aniu,lubię i mam białe hortensje, one kwitną od sierpnia do października, ale kalina kwitnąca 180 dni, to bardzo ciekawa roślinka,proszę o niej więcej.

My pracujemy w ogrodzie, a Kajtek albo pomaga nosić wąż za panem, albo porwał sąsiadowi klapka,
i gania z nim po ogrodzie.

Clematisy mają coraz więcej kwiatów.

Chciałabym pokazać kolor czerwonych piwonii, ale zdjęcie to nie real.

Bociek przyleciał na przeszpiegi.

Poklekotał, i odleciał.
Mój mały raj na ziemi :) 19:44, 24 maj 2012

Do góry
po wycieczce rowerowej mam zdruzgotane dziecko z bolącym i "roztrzaskanym" (zmiażdżonym) palcem....wyjące z bólu..... nieszczęśliwe..... ehhh, mogłam zostac w domu i wrzucic te fotki ...

a oto klematis : Moonlight , którego jeszcze nie pokazywałam chyba
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 19:42, 24 maj 2012

Do góry
nowe nabytki

niestety na trawy i inne funkie - olbrzymy muszę poczekać 3 tygodnie. I tam zima poczyniła szkody

lecę sadzić
Moje roślinki 19:33, 24 maj 2012

Do góry
Pierwsze kalarepki schrupane

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 19:33, 24 maj 2012

Do góry
i na deserek stolik na ziółka, który stanie koło patio w wersji przed i po (myślę intensywnie czy blat nie wyposażyć w boki i raczki - taką a'la skrzynkę). Mam takie 3 szt (od najmniejszej do największej) i chyba wszystkie tak przerobię, poza sezonem wstawię do domu (pasują mi wszędzie)

To ten blacik pokazowy z lekcji postarzania Nogi na fotkach białe, ale w rzeczywistości to taka kość słoniowa, krem. Nie patrzcie na ziemię i beton, bo tu ziemia wybrana i będzie dosypana z wora ładna jak kupię zioła Jednoroczne będą sobie stały na stoliku w doniczkach, a wieloletnie pójdą do gruntu...

I patyczki do oznaczania ziół, ale będę robić chyba następne jeszcze w innych różnych odsłonach (pastele, potem biele, potem przecierki)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 19:24, 24 maj 2012

Do góry
Ojej, mam nadzieję, że już nie wrócą!

U mnie na razie cisza (oby nie przed burzą), będę sprawdzać jak reagują na ten ocet

I jeszcze ostatnia moja dzisiejsza ogrodowa praca - posadziłam "klinem" hosty na rabatę frontową. Kupiłam 2 dorodne gęste sztuki (niestety NN) i każdą podzieliłam na 3 części i dosadziłam do tej jednej podarowanej przez znajomą. Mam nadzieję, że będzie im tu dobrze (słoneczko mają tylko od 17 do wieczora)...

Jutro jesli zdążę dokupię begonie (białe?) i posadzę między Rh i będę mogła już całość wysypać korą

EDIT: hosta to chyba Patriot
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies