Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 21:50, 04 lip 2012

hanka_andrus napisał(a)
Uwielbiam rudbekie....to taki słoneczny kwiat.Gailardia też,w podobnym klimacie,a słonecznik właśnie smutny.

Ja bym je lubiła gdyby były niższe i az tak sie nie wykładały na inne rosliny, ale na początku są fajne i takie słoneczne.
Bogdzia 21:52, 04 lip 2012

popcarol napisał(a)
Niesamowite zdjęcia, z motylami zwłaszcza Też mam rudbekie od ubiegłego roku, nie wiedziałam że tak mi się rozsieją - pół warzywnika mam zarośnięte bo szkoda mi było wyrwać Pełne śliczne - takich nie mam.

pozdrawiam serdecznie!!

One się zmieniają. Na pewno i pełne Ci wyrosną ale widziałam że u Ciebie tez już się wyłożyły po burzy. U mnie tez było dziś podwiazywanie.
Bogdzia 21:54, 04 lip 2012

barbara_krajewska napisał(a)

Ewo, Elizko dzięki Wam za dobre słowa o moim wątku ale temat w ciągu roku właściwie się wyczerpuje. Nie będę ogrodu zmieniac bo rh już za duże na wykopywanie wiec zrobi sie nudno. Na razie jeszcze ostatecznej decyzji nie podjęłam wiec zmieniam temat.
Co roku wysiewają sie u mnie rudbekie. Rosną gdzie tylko kawałek ziemi się pojawi. Większosc wyrywam i wyrzucam bo po deszczach kładą sie na innych roślinach i zasłaniają im słońce, ale zastanawia mnie ich różnorodnosc. Popatrzcie.

Prawdziwy rudbekiowy festiwal!
Mam ten sam problem z tymi roślinami, ale jak już brak kwiatów w ogrodzie, to one grają pierwsze skrzypce

Masz rację Basiu jak inne grymaszą to te bez grymasów kwitną rok w rok .
EPODLAS 22:29, 04 lip 2012

Bogdziu jesteś moim guru, jeżeli chodzi o zdjęcia. A na rudbekie to trochę naskarżę. Moja rudbekia lśniąca, w tamtych latach pięknie się rozrosła, w tym roku sporo mi wymarzło. Na szczęście nie do końca, odbiła i nadrabia straty, ale trochę jeszcze potrwa zanim będzie to co było.
Milka 22:31, 04 lip 2012

Rudbekie cudne!
dzięki Karolinie, mam swoja pierwszą i do tego kwitnącą i cieszę się, że własnie tu się dowiedziałam, że same się sieją i długo kwitną
an_tre 22:38, 04 lip 2012

Bożenko masz piękne o podwójnych płatkach, moje są pojedyncze
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Mala_Mi 00:06, 05 lip 2012

Dziewczyny napisały ...temat zamknięty. Zgadzam się z nimi...... Ogrodowisko pochłania czas, ja też teraz nie mam czasu..... wiec codziennie wrzucam kilka fotek..a potem cieszę się, że ktoś to obejrzał...
Tematy się może i wyczerpują.....ale dla starych bywalców pozostaje życie "towarzyskie" a dla nowych, których się ostatnio pojawiło bez liku..... wszystko będzie nowe.. mało kto biega z oglądaniem wątków do początku.. zwłaszcza jak wątek ma 1000 stron. Też nad tym myślałam, bo przede wszystkim żal mi będzie mojego wątku..... ale też nowy zacznę od wstępu i od idei która mi przyświecała z założeniem go..... Na początek zaprezentuję, potem w skrócie opiszę moje zmagania z ogrodem, by nowi wiedzieli jak się szybko ogród zmienia...by nie sadzili za gęsto i bez sensu.... Tak pigułka nawet się przyda i dla stałych bywalców... bo nie wszyscy przeczytali wszystko.... ja niestety też........
Tak sobie widzę nowy wątek... może jakieś ciekawsze odnośniki wstawię do starego..... jak tylko znajdę czas....
Starego żal...do nowego trzeba będzie przywyknąć.... są przecież osoby które zaglądają i co 2 tygodnie........ nikt nie powinien się obrażać, że się komuś nie odpisało..... czas nie guma....
Rudbekie cudne. .i aż serce się kraje jak piszesz, że je wyrywasz… możesz kilka zbędnych urwać dla mnie…. Jak przemebluję mój wsiowy ogródek, to dal nich tam będzie miejsce…
Tylko jak Ty się z tym wszystkim zabierzesz..

Tego posta pisałam dano temu.... ale jak wywaliło prąd..to szybko zdążuyłam jeszcze na ups-e skopiować tekst.... i jest jak znalazł.....
agniecha973 00:27, 05 lip 2012

Nic dodać nic ująć. Podpisuję się pod tekstem Ani. Nie rób tego Bogdziu, chyba że potrzebujesz odpocząć, to tylko na chwilkę proszę.
bogumila 00:28, 05 lip 2012

Bogdziu, roślinka o którą pytasz to Commelina.
anipla 01:34, 05 lip 2012

Bogdziu "robi się nudno " - co Ty piszesz - chyba te zmiany pogody źle na Ciebie wpływają, masz piękny ogród -uwielbiam oglądać fotki, czytać bajki,zobacz zbliżasz się do 1000 już czas pomyśleć o 2 części a nie o końcuPozdrawiam