Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród - co dalej?

Mój ogród - co dalej?

ewaglen 17:34, 02 lip 2012

Wiesz co Iwonko, z tymi białymi pelargoniami to jest tak: Jak jest mokro, czy już usychają, jak każde kwiaty zmieniają kolor na brązowy. Tylko, ze np na moich amarantowych pelargoniach tych zmian nie widać, a na białych każdy uschnięty płatek już brzydko wygląda. To nie jest tak jak z przekwitającą hortensją. Generalnie moje pelargonie bardzo obficie kwitną jak je nawożę i kwiaty są wielkie, więc nie jest źle. Ale w przyszłym roku już nie będzie tam pelargonii, bo są trochę za niskie do obwódki lawendowej. Może dosadzę lawendy i będzie pięknie
A z bratkami to tak jest, że jak pójdą w nasiona to już z nich niewielki pożytek dekoracyjny....
W Twoim ogródku tez sporo się dzieje Widziałam. Tylko ja teraz strasznie zakręcona jestem, bo od 6 tygodni facet mi montuje meble kuchenne i nie może zmontować. Zrobił z mego salonu warsztat. Porażka totalna. A miało być tak pięknie.....gdyby nie ogród, chyba bym zwariowała.
Borbetka 17:35, 02 lip 2012

Ale pięknie będzie na pewno.
ewaglen 17:43, 02 lip 2012

Mówisz Borbetko o rabacie z samej lawendy? Pogubiłam się trochę
Ja Twoje kulki podziwiam Powiedz mi, jakie jest Twoje zdanie - chce je posadzić wzdłuż tarasu. Rabata ma około 1 metra szerokości. Ty byś posadziła tak jak u Ciebie w jednym szeregu? Czy na mijanki?
Borbetka 17:56, 02 lip 2012

Pięknie będzie w kuchni miałam na myśli, co by Cię pocieszyć. O lawendzie nie piszę bo wiadomo, że cudna. A jeśli chodzi o rabatę, to ja bym posadziła w rzędzie. Na mijanki to chyba 1m za wąsko. Te kule naprawdę duże rosną.
ewaglen 18:01, 02 lip 2012

Dzięki za cenną uwagę Tylko powiedz mi jeszcze, w jakiej odległości od siebie je sadzić?
isia33 19:09, 02 lip 2012

Oj, nie strasz. Teraz już pilnuję i usuwam to, co przekwitło. Tzn. pilnowałam przez jakiś czas. Teraz przyplątały się do nas jakieś choróbska. Synek prawdopodobnie ma szkarlatynę i mamy siedzieć w domu przez tydzień. Ja też nie mogę się pozbyć choroby, nie wiem co mi jest i to mnie chcce wykończyć. Mogę tylko tęsknym okiem patrzeć na ogród.
ewaglen 22:43, 02 lip 2012

No to faktycznie problem. Kurcze, współczuję Wam,nie ma nic gorszego jak choroba w środku lata. Zastosuj jakieś leczenie uderzeniowe,.....A Ty jak nie wiesz co Ci jest, to może szkarlatyna się wykluje....
ewaglen 22:04, 04 lip 2012

Dominiko, zdjęcia moich bukszpanów dla Ciebie. One u mnie rosna bez pomysłu na tej rabacie. Napewno to miejsce wymaga zmian ale teraz nie mam do tego głowy. Moje meble kuchenne do ponownej rozbiórki. Jestem po 6 tygodniach w punkcie wyjścia. To dla mnie bardzo trudne do zaakceptowania.

ewaglen 22:13, 04 lip 2012

Moje hortensje Limelight żółkną od dołu. Podlewam codziennie, nawożę jak każą, oprysk na przędziorka był robiony kilka dni temu, stanowisko lekko kwaśne, wcześniej rosły tam wrzośce. Co im jest w takim razie?

ewaglen 22:23, 04 lip 2012

I na koniec, to co cieszy: