Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Puste pole z wysepką kwiatową 14:52, 18 cze 2012

Do góry
Witaj AniuDS! Tak oto wygląda ta bieda, o której Ci pisałam........

Zdjęcia są dzisiejsze (nawet jedyny kwiatek zapozował), więc w słońcu robione - ale problem widać. Nie mogę ścierpieć tej pustki, przedtem choć goła pergola stała, a teraz - widok na przestrzał! Tę siatkę też chcę obsadzić, ale czy winobluszcz 3-listkowy nie będzie zbyt agresywny przy róży? Ale o to, to już może Danusię pomęczę... Bo Danusia jest do kochania i ... męczenia...
No to poradź Aniu, proszę....
Kolorowe rabaty 14:51, 18 cze 2012

Do góry
i jeszcze ja Marta , gratuluję

Dwa światy 14:50, 18 cze 2012

Do góry
Bardzo lubię niebieski kolor w ogrodzie...
Ogród Dominiki 14:40, 18 cze 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Domi, a jaką szerokość mają Twoje rabaty przy ogrodzeniu?

Ponieważ u mnie rabatki są w kształcie fal z brzuszkami (poniżej plan ogrodu), rabaty są miejscami wąskie, miejscami szerokie i ciężko podać jeden wymiar. Jeśli interesuje Cię któreś miejsce konkretnie, napisz które to zmierzę.
Dwa światy 14:29, 18 cze 2012

Do góry
Oj ! dzięki, że mnie odwiedzacie,....ja też się staram w miarę mozliwości wpadać do Was, zajrzeć co się dzieje w waszych ogrodach ....pozdrawiam serdecznie

Tawułki.....są cięte .

lobelie w donicy

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 14:25, 18 cze 2012

Do góry

Betysiu Ty mi z nieba spadłaś z tą Wisterią - kocham ja od ponad 12lat !!!

Na początek muszę napisać ,że zbyt skromna jesteś - spodziewałam się po przeczytaniu wstępu,starej chatki z zapuszczonym ogrodem a ty tu a TAKĄ willa wyskakujesz w objęciach Glicyni No szok normalnie - masz cudowny dom i możesz być wyjątkowo z siebie dumna - obcy kraj,tylko 4 lata i takie wyjątkowe osiągnięcie w postaci własnego domu!!!
Wiem już teraz ,że stworzysz jeden z ładniejszych ogrodów na forum - bo francuskiego klimatu to my tu w Polsce nie osiągniemy
Pozdrawiam cie gorąco i czekam na fotorelację
Ogrodomania Oli 14:23, 18 cze 2012

Do góry
ola napisał(a)

Olu, czy Twoja thuja Aurea widoczna w tle na coś choruje? Moje wyglądały tak samo - zaatakowała je brudnica nieparka, taka mikro gąsieniczka . Po jednym oprysku dursbanem zniknęła, a thujom powycinałam te brązowe gałązki i już lepiej wyglądają.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:14, 18 cze 2012

Do góry
to Hakonechloa macra 'Aureola'
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:11, 18 cze 2012

Do góry
ta trawka też fajna, bardziej fontannowy pokrój

moje kulki, wiciokrzewy i mozga od Eli

a ten wiciokrzew przesadzę, bo chyba ma za mało wilgoci i słońca; hosty z mojej rozsady, porobiłam kilka i tak się rozrosły; uwielbiam te rośliny

rzut oka pomiędzy wyspami
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:07, 18 cze 2012

Do góry
Pięknie się przebarwiła a ta żółta róża to chyba Fresia?
Taka sobie rabatka pod oknem 13:58, 18 cze 2012

Do góry
Witajcie
coś próbuję sama wymyślić
może coś takiego

tą zółtą tuję przystrzc na kształt koła, pod świerkiem globosa na pniu dać różnej wielkości kule z bukszpanu
i tylko co dalej może coś podpowiecie ???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:56, 18 cze 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ocia robi się
Wczorajsza wizyta GabiK z M i Laurką

Laurka chyba zadowolona

I próba nocnika w macierzance

Ładniejsze fotki zrobił Jarek. Musimy poczekać aż wrócą z urlopu

Nie zawstydzaj dziewczyny...za kilka lat będzie pannica i jak ktoś to zobaczy, przerąbiesz żywot dziewczynie....... czas szybko leci......
Lawenda w obwódce bukszapnowej miodzio..róże, też....i kule na kradziejstwo pod płotem jak najbardziej pasują

Dwa światy 13:56, 18 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

dopiero teraz przekonałam się do żurawek,na początek 5 sztuk....

Na początek i od razu takie wypasione! Moje to mikruski... Krzewuszki, hosty i wszystkie rośliny gigantyczne! Wspaniały, dojrzały ogród!!! Pozdrawiam

czemu tak późno, sama widzisz jakie są piękne, pozdrawiam Haniu jaka to odmiana?
Ogrodomania Oli 13:54, 18 cze 2012

Do góry
Ogrodnik mimo woli 13:54, 18 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)

Aniu napewno pokupowałaś wysokie odmiany,to stożek wzrostu im machnij jak piszesz,że już takie monstrum a czy te oczko będzie już w sierpniu? a w ogóle to dzisiaj się wstrzymaj z pracą bo u Ciebie podobnież straszny upał 32 st. ja też do domu przyszłam bo za gorąco

Upał nieziemski....w cieniu 32 stopnie....
Chłopaki kopią dół..... własnie M uratował moje oczko wodne.... bo kazaliśmy zrobić schodki na rośliny..wiec wykopali schodki, a jak poszliśmy do roboty..a zostali sami....to zrobili na połowie ..zjeżdżalnie kasująs schodki...... grrrrrrr Na szczęscie reszty nie zdążyli......coś siejeszcze da uratowac.... Chcemy na sierpień uruchomić wodę..napewno bedzie nieskończone...... bo i czas i finanse nas chyba wstrzymają....
Tak było rano..teraz jest 3 razy głebiej i więcej....tyle, że po prawej nie ma już schodków tylko ostry skos...grrrrrr

a to durnie i nie będzie ich? niektóre rośliny potrzebują takich różnic w stawie, jedne lubią głębiej inne płycej być posadzone dobrze jak są takie progi.
Ogrodnik mimo woli 13:48, 18 cze 2012

Do góry
Upał dałw kość nie tylko mi, ale i dla MIśka...... nie wychodził ze swojej rabaty bukszpanowej..... dziurkę tylko pogłebił o kolejne centymetry.....
Ogrodnik mimo woli 13:47, 18 cze 2012

Do góry
Hortensje już maja kwiatki..... wszystkie, ale foto z nowej rabaty....

Nowy powojnik....

Stary pwojnik..przekwita..i też mi się w takim widoku podoba...
Ogrodnik mimo woli 13:45, 18 cze 2012

Do góry
Migawki ze skalniaka...... i chyba na dziś dosć... bo mogę tak w nieskończonosć...

Napewno wskzówka dla zainteresowanych gdzie jest delosperma...... ach i nie wszystkei trytomy wymarzły..... te sie urawowały i przetrwały zimę...

Na okrągło:) 13:44, 18 cze 2012

Do góry
motylla napisał(a)
Super, Aniu! Jakbyś nie kupiła, pewnie do końca by ci zawsze czegoś tam brakowało

Pokażę zdobyczną skrzynkę, która leżała od dawna na składzie opału u taty. Wprawdzie widać , że nie jego (tato Bogdan), ale jakoś do niego trafiła na jakiejś budowie

Przerobiłam ją i mam teraz podręczny narzędziownik na rękawiczki, łopatki, sekator i tym podobne drobiazgi, które zawsze się zawieruszają

Chciałam ja wynieść ze sobą, ale Gosia była czujna
A Zenek... wymiata!!!
Ogrodnik mimo woli 13:43, 18 cze 2012

Do góry
Pełnik chiński.......

Żylistek ucierpiał po zimie..... ale trochę kwatków ma

Tawułki wydarte z zapomnienia i w nowym miesjcu....wokół jeszcze baba jaga....ale czasu brakło... foto już przy lampie..ale to jest flaga narodowa...bo jedne są czerwone....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies