Dzisiaj odświeżyłam trochę roślinki na tarasie, słońce tak niemiłosierne. Muszę jeszcze zmienić donicę w których rosną pelargonie, ale na razie nie mogę poszukać nic odpowiedniego, czyli niskiego i baaaardzo szerokiego. I myślę jeszcze o obsadzeniu tej studzienki dookoła lawendą (a może bukszpanem).
Miałam dzisiaj jechać po pnącze ale nadal nie mogę się zdecydować milin czy hortensja HELP
Witaj Anulko Dawno nie zaglądałam ale już nadrobiłam zaległości Ogród pięknieje z dnia na dzień, berberysowi cięcie dobrze zrobiło Rabatka Danusi rewelacyjna chyba ją powielę gdzieś u Rodziców w ogrodzie jeśli oczywiście pozwolisz Róże i lawendę uwielbiam chociaż do tej pory ich nie mam u siebie.... Miały być na rabacie przy tarasie... ale już nie będą.... Znajdę im nowe miejsce w nowym ogrodzie
Zdjęcia robisz rewelacyjne Kurs się z pewnością przydał Biedroneczka śliczna
Wkleje zdjęcia rabaty, mam z początku wiosny tylko.... teraz jest śliczna trawka już no ale roślinki bz.
Chciałabym zacząc z tej strony
W miejscu tego małego bukszpana chcialabym dać coś wysokiego, znaczącego, z tyłu kilka berberysów żeby zrobiły drugą ścianke przed tujami. Wokół tego najwyższego iglaka chciałabym posadzić tawułę, jedna już jest.... kolory chce fioletowo-białe, to już pisałam..... nad rózami myśle narazie.... zastanawiam się też co zrobić z tym dużym bukszpanem "z główką", jak go ciąć? Stożek?? (o ile się da), kula czy "bałwanek"??
chciałam (na chwilkę) wstawić foto ze szkółki , gdzie wczoraj byłam i pokazać ile mają traw (kilka osób mnie pytało). Zdjęcie zrobione "od brzegu" - z przodu są małe trawki, ale w głębi te duże (zerbinusy, Variegatusy i morninglight i in.) spory wybór, spore kępy
jakość zdjęć marna, bo z telefonu....