Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:32, 30 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Danusia zasiała ziarnko niepewności Ciekawe co z tego wyniknie

Gdybym miała więcej ziemi w podjezdzie i szersze prostokąty na pewno bym wieksze drzewa posadizła, platany ale 1x2 M to chyba tylko frans Fontaine wytrzymaja. Miały byc przeciez bambusy zgodnie z projektem ale moich wiatrów to nic nie wytrzyma....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:31, 30 mar 2016

Do góry
Karabela napisał(a)
Danusia jak zwykle w punkt. Pomyśl o większych drzewach. Ja teraz szukam jakiegoś też żeby zasłonić balkon na piętrze od ulicy ale żeby nie było gigantyczne i nie zdominował mi przedogrodka. .. chyba nie ma nic takiego

A graby chętnie przytule, mam braki w zywopłotcie przed domem który jest tłem dla limelight
Miłego dnia

PS odpowiedziałam u mnie o milorzebach

Stare graby juz przytulone, ostatnio reprymendę od przyjaciółki dostałam, musiałam sie poprawić
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:29, 30 mar 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
ambitne plany na zmiany ...w kwietniu dwie soboty w tygodniu by się przydały

Hi hi, będa tylko soboty w soboty musze oszczędzac urlop na wakcje
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:28, 30 mar 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Madzenko lubię te rewolucje u Ciebie

Widze, ze wszyscy lubia rewolucje , nie tylko ja
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:24, 30 mar 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja już trzy lata temu ci mówiłam, że za bardzo widać okoliczne domy, ja się czuję jak na scenie a widzami są mieszkańcy domów naprzeciw, bo twój dom stoi wyżej?
Dobra decyzja, ale czy kolumnowe drzewa? Tu bym się zastanowiła, stań i wyobraź sobie co zasłonią. Ja bym poszła w większe. Ale to pewne nie jest.
Jak będzie zlot to ci powiem

Może powinnaś na ulicy większe drzewa posadzić też.

Danusiu bardzo uważnie słucham co mowisz z tego powodu graby na przedpłociu nie były w ubiegłym roku radyklanie golone. Maja rosnać w "płomienie" i osłaniać. Aczkolwiek roboty ziemne przy drodze powstrzymały ich wzrost , zwłaszcza środkowego za ściana wodna. Wykopano go w najwiekszy skwar ...ale przeżył, wprawdzie sie osłabił ale wykazuje oznaki życia. Zatem graby fastigiata zasłonią mnie od strony ulicy a korony brzoz w tym roku dopełnią zasłony. Ubiegłoroczne ładnie sie przyjęły i zagęściły. Bedziemy zatem siedziec wieczorami na tarasie i słuchać ciurkania wody. Mysle jeszcze trawach w donicach

Zgodnie z Twoja propozyją po lewej stronie posadziłam buki , bordowe i czekam az podrosna. Szybciej chyba jednka thuje sasiada zasłonią domy po lewej stronie...

Frans Fontain zamowiłam celowo, gdyz chcę zrobić parawan z zieleni na tej duzej płaszczyźnie podjazdu. Jakoś mnie męczy ta ilośc kostki granitowej. Graby musza być waskie aby nie blokowały dostępu do garazu z jednej strony i nie zwężały i tak wąskiej ściezki do domu. Ponadto w podjezdzie jest mała orzestrzeń na sadzenie, wszędzie utwardzone podłoze, wiec jakies wielkoludy tez by nie daly rady.

Jak przyjedziesz ocenisz wrazie czego znow zrobimy rewolucje

Marzy mi sie Twoja wizyta na 4 rocznice poprzedniego zjazdu Co Ty na to?

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:14, 30 mar 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
aaa to już wszytsko wiem poza tym czemu ostatecznie nie będziesz przesadzać tych z tyłu? za duże już są?

Konsylium w postaci Grupy Wrocławskiej orzekło, ze mam zakaz ich przesadzania bo:
- piekne są i tworzą ogród holenderski na tyłach (graby, hortensje, trawy i laurowisnie)
- rosna tam juz 4-5 lat i wykopanie moze oznaczać zniszczenie a na pewno uszkodzenie tej częsci ogrodu
- mam sie nie ugiąć pod naporem presji sasiada, musi sie pogodzic z lisćmi, jakby co to nasza grupowa prawniczka będzie interweniować
- mam zakupic nowe graby coby front wygladał reprezentacyjnie

Ot i w telegraficznym skrócie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:10, 30 mar 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
Masz może cenentowe donice ? Bo szukam opinii

Nie mam, nawet te szare udające beton są z kompozytu
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:10, 30 mar 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Nio... 3 lata razem się udało Mam nadzieję na kolejne 30

Krokusy u Ciebie są śliczne... i ładnie skomponowane.. jak wszytko.

Anula 4 roczek już mamy na liczniku
Ogród pewnej ogrodniczki 18:56, 30 mar 2016

Do góry
Mi wygląda na ID. Albo Variegata
Może Madżenka będzie wiedziała ?
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:58, 30 mar 2016

Do góry
KINDZIA
trzeba Kasię zapytać, jak się nazywa jej hebe, ma giganty i kwitną.

MADŻENKA
miałam ją, padła po tej zimie, żadnych juz nie kupuję.
A czosnki, to chyba HAIR się tak nasiały.

CHELL
Ela, podałam na priv

MIRA
pasuje tam i jeszcze ciut tej czerwieni tu i ówdzie będzie, co tam, można eksperymentować
MALA_MI
jak padnie, trudno, ta variegata mi padła. Dzięki

MALKUL
Gosiu macham wiosennie
krokusy, żonkile, hiacynty, tulipki tuz tuż, forsycje, fiołki, barwinki, szafirki kwitną, czyli wiosna.
Coś jeszcze, coś więcej... 12:45, 30 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Dla tych co nie nadazaja za forum kolejny skrót wyklepalem Tym razem dla Konstancji

U Karabeli łąka w trawniku wyrosła. Dodatkowo część osób zamarzyła o doniczkach jakie u niej są na stole - tylko wystąpiły komplikacje, bo nie pamięta gdzie je nabyła... Jak można nie pamietać gdzie się 10 lat temu doniczki kupiło? Skandaliczny skandal

U Ani T w ogrodzie z pergolą zostały przejechane żurawki i hortka - dobrze, że rzeczona pergola nadal stoi, bo trzeba by było nazwę wątku zmienić

Motylek tak gęsto nasadziła krokusów i irysów, że jeden na drugim rośnie - mus odgapić

Siakowa pokazała przed chwilą wiosnę - nie chcesz czasem szyby na klatkę schodową? Bo będzie demontować

Gierczusia uczy się hiszpańskiego - ja tylko umiem parę słów z tegoż języka - co z tego, że z Mordidity Rickiego Martina Zawsze coś

Renia133 tak wysoko poprzeczkę ustawiła z dekoracjami, że ani podskakiwać nie ma po co Ale uwierzyć w siebie nie chce, dasz wiarę?

Lindsay80 po zrobieniu dekoracji wzięła się za pieczenie - przytyć można od samego patrzenia na te mazurki...

Hania Andrus jak zwykle w formie, znów powstał kolejny wspaniały wiersz - tym razem na chwałę krokusom

Flower1 założyła wizytówkę - potfffornie ładnie ma

Mirella planuje przedogródek - trwa intensywna debata jakie rośliny wybrać - hortensje czy bukszpany. Osobiście uważam, że te i te są niezłe - tylko trudno znaleźć złoty środek - nie mylić z pociągiem!

Przemek genialnie obsadził donice - w dodatku jakiś filmik taneczny chce kręcić

Bogdzia kolejny raz napisała instrukcję sadzenia rododendronów - Madżenka chce swoje przesadzać, mnie też to chodzi po głowie... Pomyślę nad tym jutro

Zagajanka znęca się nade mną - kusi purpurowymi różami... Próbuję być twardy jak przeterminowany żelek, ale ciężko...

U Tusiawki rozlało się morze krokusów - mega zazdro mam z tego powodu

Matka vel Bogda nie pamięta skąd się wzięły u niej przebiśniegi... Jak mnie się Mama albo Babcia czasem pyta po ile te nowe trawy albo inne badyle to też momentalnie sklerozy dostaję

Dorotka zamiast do konfesjonału iść to wyspowiadała na forum - o jeśli chodzi o lekkość pisania to ja mały robak jestem przy niej

U Bawarki kwitną magnolie - toż to szok! Ale taki mogę przeżywać

Chyba się nie powtórzyłem? Jeśli tak to proszę wrócić się do fragmentu o sklerozie - tylko nie pamiętam w którym miejscu to było... Besos świąteczne wysyłam

I ten zając - i wiele frajdy miałam z wizyty na Twym wątku. Że o dizajnie nie wspomnę.

PS Ja już zdemolowałam swoją rh-ową. Czego Bogdzia nie pochwaliła.

Zakątek z fioletową ławeczką 12:26, 30 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Madżenka opracowała ściągę odnośnie cięcia traw - tutaj link
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5254-madzenie-ogrodnika-cz-aktualna?page=1230

Trawy zetnij

Dzięki za linka, zaraz zagłębię się w czytaniepozdrawiam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:12, 30 mar 2016

Do góry
ekscytacja się zaczyna...tyle osób przebiera nogami ... co wybierze Madżenka Jedno pewne- będzie pięknie!
Ogród na glinie 07:00, 30 mar 2016

Do góry
To zostań już tą prymulką wolę wiosnę cały rok niż jesień
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 06:55, 30 mar 2016

Do góry
Magda70 napisał(a)

Spokojnie!! Sesleria skalna najwcześniej za miesiąc kwitnie

buziaki poświąteczne przesyłam

Moja juz kwitnie... Chyba ze sprzedali mi skalna nie skalna....
Mała Eleczka 06:53, 30 mar 2016

Do góry
U mnie też jeden pąk tulipana jest
"W kolorze blue" 06:52, 30 mar 2016

Do góry
Róze już przycięłaś?
Wilcza Góra 06:52, 30 mar 2016

Do góry
Też sie tak czuję jak ten bąk, grubiutka i szczęśliwa
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 06:51, 30 mar 2016

Do góry
Hi hi ucz się!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies