Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 21:31, 30 mar 2016

Karabela napisał(a)
Danusia jak zwykle w punkt. Pomyśl o większych drzewach. Ja teraz szukam jakiegoś też żeby zasłonić balkon na piętrze od ulicy ale żeby nie było gigantyczne i nie zdominował mi przedogrodka. .. chyba nie ma nic takiego

A graby chętnie przytule, mam braki w zywopłotcie przed domem który jest tłem dla limelight
Miłego dnia

PS odpowiedziałam u mnie o milorzebach

Stare graby juz przytulone, ostatnio reprymendę od przyjaciółki dostałam, musiałam sie poprawić
Gardenarium 21:32, 30 mar 2016

Jestem za 4 rocznicą, tylko kiedy to wypada?

Instagram Ogrodowiska
Madzenka 21:32, 30 mar 2016

Sebek napisał(a)
Danusia zasiała ziarnko niepewności Ciekawe co z tego wyniknie

Gdybym miała więcej ziemi w podjezdzie i szersze prostokąty na pewno bym wieksze drzewa posadizła, platany ale 1x2 M to chyba tylko frans Fontaine wytrzymaja. Miały byc przeciez bambusy zgodnie z projektem ale moich wiatrów to nic nie wytrzyma....
lindsay80 21:33, 30 mar 2016

Madzenka napisał(a)

Konsylium w postaci Grupy Wrocławskiej orzekło, ze mam zakaz ich przesadzania bo:
- piekne są i tworzą ogród holenderski na tyłach (graby, hortensje, trawy i laurowisnie)
- rosna tam juz 4-5 lat i wykopanie moze oznaczać zniszczenie a na pewno uszkodzenie tej częsci ogrodu
- mam sie nie ugiąć pod naporem presji sasiada, musi sie pogodzic z lisćmi, jakby co to nasza grupowa prawniczka będzie interweniować
- mam zakupic nowe graby coby front wygladał reprezentacyjnie

Ot i w telegraficznym skrócie

i bardzo dobrze Ci doradzili!
Madzenka 21:34, 30 mar 2016

nicol21 napisał(a)
Widzę, że 4 pory roku w ogrodzie to dla Ciebie zdecydowanie za mało zmian ale może i dobrze! Zanim przeczytałam, że rewolucja się szykuje to pomyślałam sobie że te buksowe kosteczki jako skarpetki są extra. a tu proszę - może ich nie być. Ale na pewno będzie super!
Ale jak Danusia mówi, że powinnaś coś większego znaleźć to pewnie siedzisz i się głowisz już
Te graby miały być cięte w kostki z tego co pamiętam, tak? Czy te nowe/koloumnowe też byś tak chciała prowadzić?

Doniczki jak zawsze, w każdej Twojej aranżacji wymiatają.
Morze krokusów w słonku to jest to!

Nicole kwadraty sie n sprawdzaja, nie rosna, wypadają... Wiec albo będzie ograniczona ilosc albo trawy.
Na arzie grabow nie będę ruszała, chyba ze wyrównam czubki na wysokosc" niech dojada to obejrzę co z nimi zrobić
Madzenka 21:37, 30 mar 2016

Juzia napisał(a)
Poważne tematy.... graby? nie graby?

A ja czekam na finał

Graby juz zamówione i zapłacone. Chyba nazwę swój watek ogród grabowy.... Bo juz będę miała z czterech stron ogrodu graby....
Madzenka 21:38, 30 mar 2016

nawigatorka napisał(a)
Ale juz sa zamowione a co zrobisz Marzeno ze starymi grabami bo jeszcze zapomnilam dopytac ostatnio?

Stare na tyłach zostaja, a krzywusy juz maja nowy domek zaklepany
Madzenka 21:39, 30 mar 2016

Mixtoorka napisał(a)
ekscytacja się zaczyna...tyle osób przebiera nogami ... co wybierze Madżenka Jedno pewne- będzie pięknie!

Oj tez lubię zmiany wykonywane innych rękami gorzej gdy mi przyjdzie samej kopać doły pod graby. Nawet sie M'owi nie przyznałam .....Moze go wyslę na delegację coby go nie stresować
Madzenka 21:40, 30 mar 2016

Gardenarium napisał(a)
Jestem za 4 rocznicą, tylko kiedy to wypada?

21-22.06,0.2012 ?
Madzenka 21:41, 30 mar 2016

Ensata napisał(a)
Marzen z ogrodowym ADHD, dobrze, ze sa stale na tym świecie

Na razie stała jest dom na mojej działce ale mam nadzieję,z e zostanie przemalowany, tylko chyba nigdy nie znajdę wykonawcy, ktory sie tego podejmie