Zrobiłam sesję rozchodnikową , bo mam wąski pasek przy parkingu, kamienie odrobiną ziemi. Podlewać mi się nei che tam latac...wiec wymyśliłam rozchodniki... posadzone w zeszłym roku..przetrwały i faktycznie nawet w upały nie podlewałam....
Przygotowałam kolekcję rozchodników ..ależ tego się zebrało......
Nie wiem czy już ktoś zidentyfikował, bo nadrabiam zaległości - to lak (pszonak to chyba to samo, albo podobne).
Piękna wiosna u ciebie. Oglądając zdjęcia zawsze staram się je przyporządkować do miejsca w waszym ogrodzie. Trzymaj się zdrowo.
Dzięki Jolu za wizytę i podpowiedź Mam wątpliwości, czy to faktycznie lak, bo to u mnie to jest bylina, która rośnie od wielu lat w tym samym miejscu, a laki z tego co wiem są jednoroczne i dwuletnie. I nie jest taka wysoka. bo kwiatki od ziemi mają około 15 cm ... jest niższa od niezapominajek . Myślę Jolu, ze wielu miejsc u mnie byś nie poznała, bo wiele zmieniło się od Waszej wizyty
pozdrawiam
Teraz idę zobaczyć jakie mam opryski. Coś powinno być na grzyba to prysnę tego rh i dwa po sąsiedzku od razu. Może ktos jeszcze ma pomysł co mu jest? bo w wątku o chorobach cisza...
A ja kprzestanę wsadzać pieniądze w ogród..to zrobię łązienke i bedę leżąc w wannie mieć taki widok.... na razie nie mam wanny ..wcale nie mam wanny... Niedługo widok zasłoni milin, który jużsię zaczął zielenić..
Irenko... dla Ciebie moje widoki dzisiejsze z okna...
Jak się budę, to widzę to...... a dziś jeszcze było niebieskie niebo....
Z pokoju widok lekko w lewo
lekko w prawo
I drzwi balkonowe..... widać miasto w oddali...a teraz to głównie moje pobojowisko i wypalona trawę..... normalnie mój widok ulubiony, na razie mijam go wzrokiem..niech nie drażni
Aniu, poszukiwałaś mojego aniołka. O co chciałaś dopytać? Kupiłam go na kiermaszu w Kutnie, z okazji Święta Róży.
Odpowiedziałam u mnie, jakich sadzonek oczekiwałam od Ciebie. Floks biały i niebieski (szydlasty) i delosperma różowa (fioletowa). Oczywiście, tylko z nadwyżek.
Aniolka Ci zostawiam, żeby przyjmował z Tobą "500-tkowe" gratulacje. Pozdrawiam.
Fajny ten aniołek Dzieki wielkie
Nie jest ze mna tak źle..... wiedziałam, że jeszcze coś miałam Ci ukopac, a to niebieski floks
Delospermy i lewizji nie ruszam ..... ale jak kiedy się rozrośnie bedziesz pierwsza do nadwyżek Lewizje zauważyłam, że wystrczy wziąć jedną rozetkę i ona sie korzeni sama.....a delospermy nei mam pojęcia jak się to rozmnaża.. poduczę się ...
Dziś po raz pierwszy zakwitła u mnie kalina japońska Watanabe.. zobaczymy czy będzei taki C-M-M
i kwitła przez 180dni.. reklama dzwignią handlu..zaryzykowałam... liście ma jak leszczyna i oczar..bardzo podobne.. tylko rośnie w szerokość.. oj będzie wykopywania sąsiadów ...