Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:48, 11 maj 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dzisiaj kupiłam dwa RH Roseum elegans

A posadzone będą pod gabionem oznaczonym strzałką, symetrycznie do RH przy furtce

ładne egzemplarze i w tym miejscu będą świetnie wyglądać niech rosną zdrowo i wysoko!
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 13:47, 11 maj 2012

Do góry
Sprawdziłam co tam u mnie kwitnie
niby nic a cieszy

żuraweczka

jeszcze się trzymają tulipany
Kolorowe rabaty 13:43, 11 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irysy

Irysy takie śliczne tak u Ciebie już kwitną? Ten rudy z liliową bródką - niesamowity kontrast, one tak mają. U mnie kwitły dopiero miniaturowe.

Gabrysiu te iryski też nie są za wysokieWiem,że są mniejsze,ale są jeszcze i wyższe niż te

Ale piękne i taka ilość!!! przepiękny widok!

Kolory nieziemskie!!Odjazdowe!,ale mnie zaskoczyły
Kolorowe rabaty 13:18, 11 maj 2012

Do góry
Szlaczek I lecę do roboty.Pozdrawiam Wszystkich

Ogród Ewy :) 13:14, 11 maj 2012

Do góry
Azalii mam kilka, szkoda, że wielkokwiatowe są łyse w zimie
Te tulipany mam pierwszy rok, sama jestem nimi zaskoczona

Ogródkowe perypetie:) 13:10, 11 maj 2012

Do góry
abiko napisał(a)
Dotarła do mnie moja angielka.. taka zwykła..

i niestety ma jakiegoś gryzonia chyba, bo zwijają sie jej liście, co widać u góry zdjęcia..

no i już wiem, że moja róża ma nimułkę różaną, no nic, oberwałam liście i czekam..

Potem będzie niezwykła rh i u mnie podobnie kwitną, a hosta taka jak u mnie, one rosną gigantyczne!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:01, 11 maj 2012

Do góry
ania_wesola napisał(a)
Gardenarium napisał(a)]Z tyłu ogrodu, we wnęce, znajduje się ściana wodna. Obok stoją donice z kordylinami australijskimi i hortensjami. Naprzeciwko ustawiłam ławkę tekową, którą zdobyłam dopiero w tym roku, a szukałam jej już od pięciu lat. Za ławką rosną róże odmiany "Chopin", moje ulubione.

Widok przepiękny!!!!!!!!!!!!

Bardzo lubię ten zakątek
Ogród w Holandii 12:54, 11 maj 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Na początek ściana bluszczu i klon porosły bluszczem. Od jesieni to będzie tło dla róż.

A tu trawnik. Na drugim zdjęciu widać, że bardzo już domaga się cięcia. No, ale wyschnąć musi.

I fragment rabaty bukszpanowej z dosadzonymi trzmielinami Emerald 'n Gold oraz Calamagrostis Avalanche

Przepięknie u Ciebie. Naprawdę ogród zyskał przez trawę!! Ja dziś czekam na hydrosiew, ale nie wim czy się doczekam znowu bo ma lać brrrr. Widzisz u nas jest ciepło, ale do zakładania trawników słaby czas, bo nagle przychodzą ulewy i wszystko zmywa. Juz zielonoi u mnie powinno być, z tu ziemia i chwaściory zaczynają roznąć. Jak narazie napawam się widokami u Ciebie. Zielony uspakaja

ps. koleżanko z jednej ławy Mm ten sam problem z błędami co i Ty
Ogrodnik mimo woli 12:48, 11 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)

Nadrabiam zaległości musiałam zajrzeć ASC i do cię
Smutno to brzmi "Ostanie tulipany...",ale cóż życie biegnie do przodu jak wariat
Świetny rym u Irci

Ostatnie w tym roku...a w nowym będą stare i będą nowe.. bo co prawda mówię koniec z kupowaniem..ale znajac zycie jesienią..... zapomnę co mówiłam wiosną, przez lato przemyślę, gdzie by sie zmieściły.........
Żartowałam...ja i przemyślenia...... kupuję a potem myśle.
Moje ostatnie tulipany mierzą ponad 80cm..... foto z komórki ..słabo widać moje wielkoludy, ja do porównania na dowód, że wysokie

Witaj sympatyczna Asc ))))
No to i ja się pośmiałam z ogórków .Jak idą przymrozki to nie wkładaj teraz do gruntu,ale jak odwołają stan alarmowy to włóż .Jakieś,ładne wysokie widzę będą
Możesz w sumie zostawić w szklarni to najmodniejszy trend warzywa i kwiaty
Mimo woli wszystko rośnie i kwitnie wzorowo więc nie zostaje chyba nic innego jak pogodzić z losem Ogrodniczko
Pszczelarnia 12:37, 11 maj 2012

Do góry
Pszczółko ja tu mam dla Ciebie taki bukiecik,żebyś wiedziała,że jestem bardzo wdzięczna za tą przesyłkę

Naturalne zwalczanie szkodników (bez chemii) 12:26, 11 maj 2012

Do góry
Ale wątek!

Na mrówki w domu należy rozkładać ususzone albo świeże ziele wrotycza (pomaga na 100%). Generalnie należy wykorzystywać zioła w domu, nie tylko w kuchni.

Jak kiedyś ręcznie ściągałam mszyce to mnie biedronki pogryzły - to nie żart. One mnie szczypały aż oniemiałam. A było to na piołunie albo estragonie.
Ogród Ewy :) 12:22, 11 maj 2012

Do góry
Irenko, Aniu

Dużo róż wywaliłam, kilka trafiło do donic, wiele przyciętych do miejsca szczepienia dobiero odbija, mam nadzieję, że zakwitną i będzie co pokazywać

Azalie kwitną, ale jestem zachwycona tymi tulipanami, kwitną już 2 tygodnie i ciągle są piękne.

Kolorowe rabaty 12:06, 11 maj 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Irysy

Irysy takie śliczne tak u Ciebie już kwitną? Ten rudy z liliową bródką - niesamowity kontrast, one tak mają. U mnie kwitły dopiero miniaturowe.

Gabrysiu te iryski też nie są za wysokieWiem,że są mniejsze,ale są jeszcze i wyższe niż te

Ale piękne i taka ilość!!! przepiękny widok!
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 11:32, 11 maj 2012

Do góry
Ewa napisał(a)
A dziś rano u mnie mgła

O nie ta balustrada i ten widoczek to na moją wyłączność )))))))Bogna ;P
Pozdrawiam Ewa serdecznie piękne zdjęcia i kolejne fajne obcowanie ogrodniczek
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 11:19, 11 maj 2012

Do góry
Bea napisał(a)
Ewo, życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Zdjęcie super można powiedzieć widokówka.
Widok wspaniały, a do tego jeszcze te kaloszki.

Bea dzięki serdeczne
Ogródkowe perypetie:) 10:49, 11 maj 2012

Do góry
wróciłam z zakupów..i dokupiłam sobie do zielnika dokładnie:
lubczyk - bo swój wyplewiłam
tymianek
oregano..
ale mam nie sadzić, bo są teraz dni krzyżowe..tak mi Pani powiedziała..poczekamy

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:41, 11 maj 2012

Do góry
ircia napisał(a)

Irenko - wprawdzie bardzo spóźnione, ale serdeczne życzenia spełnienia wszystkich marzeń i zrealizowania wszystkich planów - nie tylko tych ogrodowych

Irciu, dziękuję a tę roślinkę otrzymałam wczoraj w paczce bo to brunera?

Tak Irenko - to brunera. Bardzo ją lubię Po przekwitnięciu nie wygląda ładnie - przycinam ją dość mocno i szybko wypuszcza piękne, nowe liście, które bardzo długo ją zdobią
A ja podziwiam Twoja hortensję pnącą - tak okazałej jeszcze nie widziałam

Dobrze, że napisałaś o przycinaniu, bo tego nie wiedziałam, a trochę ich zamówiłam
co do hortensji faktycznie dorodna, urosła nie wiem kiedy i teraz pokażę ją jak całą zakwitnie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:39, 11 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)
Mozna pomylić zawciąg z czosnkeim, ze szczypiorkiem..ale jak pomylić ogórki z cyniami?????? Mnie już nie przebijesz....
Mój zawciąg i moje czosnki

Przede wszystkim Aniu zachwycam się twoją rabatą i rzeczywiście roślina ta sama, więc macie rację
Ogród w budowie - nieustającej 10:26, 11 maj 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Szła sobie burza, ale jakoś nas ominęła, niemniej jednak takie ciemnoniebieskie niebo wygląda pięknie:

To ja wiem teraz dlaczego te burze do mnie nie docierają super fotki
A Gabrysia..ja się mogę kiedyś też do Ciebie po oleander uśmiechnąć?

Moja Oaza spokoju 10:08, 11 maj 2012

Do góry
Wzajemnie Tinko
Oby nam pogoda nie spłatała za dużego psikusa ...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies