Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pogaduchy skowronków 07:50, 10 maj 2012

Do góry
Jak rano +16 ,to jest nieźle!
Miłego dzionka!
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 07:37, 10 maj 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
cieszysz się ? ... ja się przyznaję, że absolutnie zwariowałam ze szczęścia ... intuicja podpowiadała mi, że tu będziesz ... miałam szukać ogród po ogrodzie ... a tu taaka niespodzianka przy kawusi ... no Iwona ... buziaki wielkie ...

wiem, że późno ale wsadziłam w czasie weekendu ziarenka od Ciebie ... po takim czasie je znalazłam ... nadal nie wiem co to jest ... gapię się każdego dnia czy już są ... ale nie ma ... a najlepsze, że jak się w tę ziemię patrzę to myślę o Tobie ...

Iwona super, że tu jesteś ... rewolucja jakaś się zapowiada w tajemniczym ogrodzie ... czekam ... bardzo czekam

A już myślałam, że nie zgadniesz Podaj mi jeszcze raz adresik na priv, a spróbuję wysłać Ci roślinki. Teraz są tak małe, że to jest jedyny moment kiedy nie bałabym się o tę podróż. A jak wzejdą z nasionek to jeszcze lepiej. Najważniejsze żeby przeżyła i zakwitła choć jedna roślina. Acha... to wilczomlecz białobrzegi, lubi słońce i wodę (tylko bez przesady-woda).
Z rewolucją w ogrodzie w postaci rabat narazie przystopowałam, zrobiłam dwie całkiem spore i narazie stop. Obsadzę na gęsto i później stopniowo resztę. Rabata trawiasta czeka w doniczkach. Kupiłam dwie świetne rośliny w zieleni miejskiej - rącznik. Jednoroczna, ale olbrzymia i może dodać ogrodowi fajnego klimatu.
U Ciebie jak zawsze ... pięknie. Wystarczy mały akcent a już zmieniasz cały nastrój w ogrodzie. A ja latam, latam, sadzę, przesadzam...i czekam na ten klimat...ale to dobiero wtedy jak na głucho zarosnę. Jestem już taka niecierpliwa, że w tym roku sadzę jednoroczne pnącza Cobea. Są świetne wysiałam w marcu i wzeszło mi 18 sadzonek...11 rozdałam koleżankom a 7 czeka na posadzenie. To fioletowa i połączę ją z białymi różami "pnącymi" przy pergolkach, ponieważ w moim syberyjskim klimacie te róże nigdy nie trafią na szczyt, a Cobea pięknie się z nimi skomponuje i wyciągnie całą roślinną "kompozycję" do góry. Generalna zasada - wszystko ma zarosnąć.

Jakże miło będzie Cię znowu poczytać Uściski
Mój mały raj na ziemi :) 07:36, 10 maj 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
tulipanów c.d. .....

Zakochałam się.....
Ogrodnik mimo woli 07:00, 10 maj 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Nadrabiam zaległości musiałam zajrzeć ASC i do cię
Smutno to brzmi "Ostanie tulipany...",ale cóż życie biegnie do przodu jak wariat
Świetny rym u Irci

Ostatnie w tym roku...a w nowym będą stare i będą nowe.. bo co prawda mówię koniec z kupowaniem..ale znajac zycie jesienią..... zapomnę co mówiłam wiosną, przez lato przemyślę, gdzie by sie zmieściły.........
Żartowałam...ja i przemyślenia...... kupuję a potem myśle.
Moje ostatnie tulipany mierzą ponad 80cm..... foto z komórki ..słabo widać moje wielkoludy, ja do porównania na dowód, że wysokie
Rododendronowy ogród. 06:39, 10 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)

Macie rację to jakiś grzyb na jałowcach.Obawiam się Marto że tak sobie łatwo nie pójdzie tylko zostawi nam pamiątke w postaci uschnietych gałęzi. Co do naleweczki to bardzo chętnie z Tobą przy monitorku wypiję.

Bo wirtualne to możemy wszystko
A ze mną, z rana w takim razie wirtualnie wypijesz pachnącą kawusię

Juz sie wyłączyłam ale wróciłam na tą (ę) (?) kawusię.Rób kawkę, ja przynoszę ciasteczka.

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 04:07, 10 maj 2012

Do góry
na koniec dnia/a raczej początek następnego - jaśmin i jaśminowiec

rok temu jaśmin żółty był taki jaśminowiec zresztą też, nawet zdjęcia nie zrobiłam bo nie było czego fotografować )

a dzisiaj

jaśmin źółty

jaśminowiec

i duet egzotyczny narazie są pod murem później zobaczymy gdzie wylądują

To ja teraz idę spać, a wy myślcie co zrobić z bukszpanem ) dobranoc
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 03:56, 10 maj 2012

Do góry
Żeby nie było tak monotematycznie... .......

będą irysy

kwitnie ostrokrzew

ładnie rozrasta się wiciokrzew od An_tre dzięki Aniu zastanawiam się jeszcze czy dobrze mu będzie przy murze czy lepiej byłoby przy siatce?

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 03:51, 10 maj 2012

Do góry
istne studium przypadku

a tu kopanie dołka dla niego ))

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 03:47, 10 maj 2012

Do góry
jeszcze trochę zdjęć poglądowych

tu w trakcie oczyszczania

mizerotka

pod słońce - ażur

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 03:42, 10 maj 2012

Do góry
No to jest a teraz proszę o radę co z nim dalej robić?? )) ciąć? nie ciąć? narazie popsikałam Topsinem na wszelki wypadek żeby mi coś nie przelazło na inne bukszpany )))

na dole odbija

im wyżej tym gorzej
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 03:31, 10 maj 2012

Do góry
no i druga sprawa - jest duży bukszpan przesadzony również tą koparką od sąsiadów do nas. Już siedzi w dole, nie mam foty finalnej bo ciemno było więc tylko pokażę fotki jak już został przewieziony. Jeszcze mu niestety ta koparka trochę gałązek obłamała

obrałam go z chwastów, traw, ślimaków i wszelkiego innego ustrojstwa )

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 03:22, 10 maj 2012

Do góry
Jest już późno... ale zanim pójdę spać, to pokażę w skrócie co się działo dzisiaj u nas )

przede wszystkim nie ma już karpy leszczynowej, zobaczcie tylko jak wyglądała od spodu! jak wielki pająk, brrr . Z całą pewnością wykopanie koparką to był najlepszy pomysł, żadne ognisko czy sól dodam, że pierwsza koparka padła z pękniętym wężem hydraulicznym bo nie dała rady podnieść karpy, do późnego wieczora czekaliśmy na drugą koparkę.

i ostał się lej po bombie to dopiero będzie akcja z zasypywaniem
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 03:09, 10 maj 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)

dzisiaj było dużo wąchania )

Urocze...Pozdrawiam

A jednak te tulipany jeszcze się trzymają sztywno i do tego pachną sprawdzone
O....! 02:31, 10 maj 2012

Do góry
Jaka piękna,rozsądna ogrodniczka.Zabezpieczyłaś się przed słońcem i owadami
Gratuluję Marzenko kolejnej setki Masz bardzo ładny,zadbany teren,pomyślności w dalszym jego upiększaniu

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 02:16, 10 maj 2012

Do góry
Nadrobiłam i już się poprawiam .Oj Irenko jak ty coś wymyślisz ...))))))Ale rozumiem,bo bywałam i nie wpadłam Sorry Miła
Winszuję 400 - ki, nie wiem jak udźwignę toast,ale się postaram )))))))))

Kolorowe rabaty 01:50, 10 maj 2012

Do góry
Danusza napisał(a)

jakie one sliczne!

Śliczne,anemiczne
Dzięki Danusza ,ciemnieją z czasem
Wersal 01:42, 10 maj 2012

Do góry
I jeszcze kilka:
Rododendronowy ogród. 01:36, 10 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)

Bogdziu - masz bajkowy ogród ! Z wielką przyjemnością obejrzalam ostatnie zdjęcia

Dzięki Marto. Co do bajkowego nawet bym się zgodziła bo wiele ciekawych rzeczy w nim się dzieje.Dziś np znalazłam takie coś. Nie ma sie z czego cieszyc ale jakie ładne.

A co to jest?????? Bo nijak nie mma pomysłu Dobranoc.....

Mnie też świerk Inversa zachwycił jak byłam u Bogdzi

Ta wątpliwej urody dekoracja jest i na moich jałowcach Domyślam się,że to jakiś grzyb.Mam nadzieję,że szybko pójdzie jak sobie przyszedł
Wersal 01:35, 10 maj 2012

Do góry
Wprawdzie tytuł wątku zawęża temat do Wersalu, ale jednak "w środku" zawiera "małe co nieco" z Paryża. Postanowiłam więc - nie wiem, czy słusznie - nie zakładać nowego i tu pokazać ogródki, ogrody, laski i lasy Paryża.
Moje zdjęcia z ogrodów Wersalu odszukam póżniej, a teraz na początek pokażę Wam to, co mnie w Paryżu "ogrodniczo" wręcz zafascynowało. Oprócz, oczywiście, "oczywistych oczywistości": Lasku Bulońskiego, Pól Marsowych, Ogrodów Trocadero.

Ogrody na dachach.

Jaszczurki w ogrodzie. 01:08, 10 maj 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies