Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowy chaos u monitki

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogródkowy chaos u monitki

monitka 09:17, 09 lip 2012

Maju Morning Light dorasta chyba do 1,4 metra.

Kasiu uwielbiam tą rabatkę mam na nią widok z kuchni i zawsze cieszy moje oko

W piątek pomimo duchoty postanowiliśmy posadzć rododendrony. Tzn ja postanowiłam a dzielny M musiał machać łopatą Dzień wcześniej M zaczął kopać doły, wywiózł parę taczek ziemi po czym stwierdził że nie mam dla niego serca i zawiesił prace...wystraszyłam się że na długi czas a tu w piątek niespodzianka prace zostały wznowione i oto efekt

jeżowki w kolejnej fazie rozkwitu

tawułka niesamowita

lawenda

lilia

monitka 22:17, 11 lip 2012

Dzisiaj przyszła pora na postrzyżyny moich tawułek. Takie już były habaziowate że aż strach było patrzeć. W czasie cięcia odkryłam że w środku maja gałązki bez listków i jednym miejscu gdzie szałwia mocno przylegała i nie miały światła jest tak samo. Ciekawa jestem czy odbiją...

Tak było

a teraz jest tak

Część gałązek wsadziłam do ziemi może się ukorzenią tak jak moja lawenda. Małe pypcie a już kwitną

Annabelka wprawia mnie w zachwyt. Lubię patrzeć na jej ogromne białe kwiaty ślicznie odbijające sie od zieleni

Diana 01:01, 12 lip 2012

Cięcie perfekcyjne !!!!! pięknie wygląda cała rabata
A anabelka cudna
pozdrawiam
hanka_andrus 08:00, 12 lip 2012

Obejrzeć piękny ogród o poranku......bezcenne.Gratuluję!
coli 08:37, 12 lip 2012

nooo kuleczka perfekcyjna
Ana 10:16, 12 lip 2012

Monitko cudna rabata!! Kolory takie soczyste - a tawuła po cięciu wyglada bajecznie i bardzo schludnie
monitka 11:47, 12 lip 2012

Dianko tawułki jakoś łatwiej mi się tnie jak bukszpany, stąd i efekt fajniejszy

Haniu baaaardzo mi miło że ci się podoba. Powiem szczerze że bardzo mnie zaskoczył Twój komplement, chyba nie byłam jeszcze gotowa na pochwały ale masz rację mój ogród pięknieje i to jest zdecydowanie zasługa tego wspaniałego forum

Karolino dziękuję starałam się

Aniu cieszę się że ci się podoba planuję tam jakieś małe roszady żeby było jeszcze ładniej
monitka 22:38, 12 lip 2012

Dzisiaj u nas deszczowo i pochmurnie, weny do prac ogrodowych nie ma...
Za to wybrałam się w odwiedziny do ogródka znajomej i przywiozłam łupy dwie sadzonki bodziszka olbrzymiego. Siedzą już przycięte w doniczce i mam nadzieje, że ładnie się rozrosną.
Mam parę zdjęć na wspomnienie wczorajszego słonecznego dzionka bo podobno niestety przed nami zimne i deszczowe dni....

bzyczek

lubię te delikatne kwiatki

moja skrzynkowa hodowla - pomidory, bazylia i roszponka

Mam prośbę o identyfikację żurawki bo niestety była bezimienna może ktoś z was ma taka samą i mnie oświeci

Diana 22:48, 12 lip 2012

monitka napisał(a)

I na koniec nasz wczorajszy gość

Jak się zorientował, że został namierzony to zastygł w bezruchu i nastroszył igiełki jak odgarnęłam gałązki tui żeby zrobić mu zdjęcia. Nie chciałam go stresować długą sesją foto może jeszcze do nas przyjdzie

Ale super !!!!!!!
Takie gościa u mnie jeszcze nie było
Super że go zauważyłaś i jak pięknie pozował
Diana 22:51, 12 lip 2012

Moniko dzisiejsza pogoda mnie rozczarowała
Dziękuję za takie słoneczne fotki
jeśli chodzi o żurawkę ja mam chyba taką samą - niestety moja również bezimienna
pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies