Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 18:52, 08 lip 2012

))) ... no właśnie z gumy nie chce być ... nad czym ubolewam ... z drugiej strony mniej terenu - mniej roślin i tak się już przekonałam, że największe zakupy nikną bez śladu nawet na mikro grządce )) ... plan będzie normalniejszy jak małż zrobi bo ja z fotografią w grafice umiem zrobić wiele ale kreska to obszar nędzy ...

przedogródek wyłączając wjazd (nie wiem czemu małż nie może bumka stawiać na ulicy miałabym 5 metrów więcej tylko w szerokości licząc) ... ma:

szerokość działki czyli wzdłuż domu ok 12 merów a 10 do ścieżki (potem za ścieżką przed domem rodziców jakieś 2m wzdłuż ich domku na zagospodarowanie)

od ogrodzenia do domu jest ok 6 m

wielka kropa czerwona to weranda

mniejsze to mniej więcej ścieżka ( oby z płyt i karmnika)
Madzenka 23:52, 08 lip 2012

Kurcze usypiam, chyba dzisiaj nie doradzę!!!! Ale może się w seteczkę wstrzelę?????
Madzenka 23:53, 08 lip 2012

Skoro się nie wstrzeliłam to buziole ci przesyłam z okazji 100 strony!!!!!
A jutro Ci w to miejsce kwiatucha wkleję, ale nie mogę teraz wyskoczyć do drugiego komputera bo mnie M wyeksmituje....
Evchen 01:06, 09 lip 2012

Konstancja30 napisał(a)
pozbierałam co kcem ... właścicieli zdjęć z góry przepraszam - potrzebne do pokazania obrazem bo słowem to nie widać

O.. to ja już przepraszać nie muszę?... Bo zebrałaś to co ja kcem
Ale środkowe zdjęcie do Photoshopa trzeba dać i drzwi przmalować - kolor tych czerwonych NN z lewej strony I cud będzie

Moje kolory ... I się wydało, dlaczego mi tutaj tak dobrze.....

PS
Trafiłam w setkę????
Evchen 01:16, 09 lip 2012

No.. nie trafiłam... Ale na wszelki wypadek już teraz składam gratulacje Bo jak was znam, to jutro skończycie na 120.. a ja znowu będę musiała nadganiać..litości nie macie

PS. Na kwiatki musisz poczekać Dopiero zasadziłam A sztucznych nie toleruję
Ana 09:37, 09 lip 2012

Evchen napisał(a)

pozbierałam co kcem ... właścicieli zdjęć z góry przepraszam - potrzebne do pokazania obrazem bo słowem to nie widać

quote]

To może ja się wstrzelę??

Iza, będzie cudnie - widzę, że i "moje" inspiracje lawendowo-różane z GAPa się tu znalazly - faaajnie

na seteczkę buziaki i oby jak najwięcej się tu działo

Milka 12:28, 09 lip 2012

Konstancja30 napisał(a)
doszłam do wniosku, że dziś jest ten dzień ... bo zawsze gdy odkryjemy, że życie nasze zmienia bieg jest jakiś dzień, który to zaczyna ... na początku się tego nie wie ... tego dnia ... szuka się dopiero z perspektywy czasu i z reguły jak się go odnajdzie odzyskuje się spokój ...

no a ja taka mądrala jestem, że od razu wiem ... TO JEST TEN DZIEŃ ...

w dodatku społeczności ogrodowiskowa nie mogę powiedzieć, że nie byłam ostrzegana ... byłam ... przyjmowałam kolejne porcje infekcji regularnie ... intensywnie ... i ba chętnie ...

po tym przydługim wstępie przejdę do meritum ... niniejszym ogłaszam, że stwierdzam u siebie pełnoobjawowy zespół zielonego uzależnienia od pochruścia ... które to nabywam coraz częściej ... legalnie ... sama sobie i małżonkowi ... a nie na psa na ten przykład

"zioło" tu popularnie zwane owym pochruściem wywołuje u mnie i małża też stan euforii tak wielkiej, że jedyna córka nasza (urocza licealistka skądinąd częściowo lawendowa - choć jakimś cudem to nie krzak) jest naszym stanem mocno zaniepokojona i przyrzekła, że dołoży wszelkich starań na zjednoczenie latorośli członków niniejszej społeczności i wespół zamierza opracować jakiś plan na uzdrowienie ... detoks znaczy ...

a wszystko to bo pojechałam do OBI po melisę i Austinkę ... kupiłam

2 stożki bukszpanowe - każdy ok 50 cm w cenie 20 zł za jeden !!!

i 6 krzaczków ... każdy ok 35-40 cm ... w cenie 8 zł za jeden !!!

nie patrzeć na niewyburzony stary wiatrołap i ogólną nędzę estetyczną otoczenia ... patrzeć na perspektywy )) ...

no i wpadłaś jak sliwka w kompot! zaczyna się bukszpanowo! gratuluję, świetne zakupy
Milka 12:31, 09 lip 2012

I na setkę wrzucę do tej werandy kwiat pasujący, a jakże
gratuluję, uwielbiam twój wątek
anula_wn 13:11, 09 lip 2012

Iza, jak mi się podoba ta Twoja koncepcja !!! pięknie będzie to wyglądac, już to widzę
a M zdolny i pracowity, że hoho ! brawo dla niego
anula_wn 13:15, 09 lip 2012

i oczywiście gratuluję pierwszej setuchny!!!