Nie znam nazwy tej roży, bo to jedna z ubiegłorocznych Te nowe kupione z rosarium znam, bo nie wyrzucałam etykietek Białej okrywowej niestety nie mam. Spytaj Ani DS lub Monic - to specjalistki od róż
Irenko, patrzysz chyba przez różowe okulary...Różami się pocieszam i chcę zapomnieć o tych, na które czekałam, i nie ma. Kajtek nie zasłużył sobie na takie wystrzępienie, bywa taki grzeczny np. dziś wrócił z mokrymi łapkami, powycierał o ręcznik a potem siedział na takim wilgotnym. Przyniosłam mu legowisko i zaprosiłam do suchego. Tam też grzecznie się położył. Jego futro odrośnie raz, dwa.
Pobłękitnialo mi w oczach, bo oglądałam innej Weroniki Przetacznika ogród z akcentem lazurowym...
To jeszcze raz ostróżka niebieska
A ta co za jedna? Wszystkie piękne, jak to róże Chciałoby się mieć więcej miejsca dla nich...A masz może jakąś okrywową? Bo ja maniacko szukam białej okrywowej, takiej jak najniższej, żeby po ziemi pełzła. Może akurat wpadło Ci coś takiego w oko?
Heidi zgubiła już swoje płatki
Za to żurawki się już zadomowiły i powoli się rozrastają:
Klon ma spore nowe gałęzie:
Miskant juz wielki:
Alba rose to był świetny wybór Bardzo mi się podoba.
Proszę o porade na moich pomidorach pod tunelem pojawiły się dziwne plamy, boję się że to zaraza ziemniaka,gdyż w tamtym roku mnie nie ominęła i były duże straty,więc w tym chcę zapobiec i w porę opryskać.
Plamy pojawiają się na dolnych liściach.Z preparatów kontaktowych mam Amistar może lepiej zapobiegawczo opryskać?
Tą roślinkę znam - to konwalijka duolistna,ma piękne małe listeczki w formie serduszek.Dobrze jej u mnie w cieniu,przyniosłam ją wiosną do mojego lasu i podsadziłam stary 20-letni bukszpan,który dokładnie podcięłam -jest to mój jedyny "mnożnik",mam z niego wszystkie moje bukszpanowe szpalery.