Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

Sebek 22:38, 08 lip 2012

Przepiękne te Twoje zdjęcia!
Klamber 23:30, 08 lip 2012

Witam Wszystkich odwiedzających.
Majka, moje liliowce stoją w wodzie to mają dobrze, lałem EMy i biohumus to szaleją. Lej wodę one to lubią. Nie podlewaj gnojówką, ja na zimę swoje obsypuję kompostem.
Bogdziu, wody na razie mi nie dolało to się jakoś trzyma wszystko, nawet warzywnik się trochę ruszył. Zadowolony jestem z cypryśnika bardzo ładne drzewko. Obciąłem go 4 cm nad ziemią, to za kilka lat nie będzie śladu, najwyżej go podsypię ziemią i będzie super.
Sebku, to przyroda taka piękna, ja tylko próbuję przekazać Wam jak najwierniej to piękno. Twoje zdjęcia też są b. dobre.
Dziś jeździłem po kamienie z rzeki i układałem na rabacie. Kamienie były czarne od glonów. Wrzuciłem je do bębna na 2 godziny, później wypłukałem i wyszły jak nowe. Są teraz matowe i takie właśnie mi się podobają. Dziś przywiozłem dużo ale nie bębnowałem bo niedziela a to straszny hałas robi. Już widać kawałek roboty zrobiłem, najgorszy bok. Tamte pójdą szybciej i mniej towaru wyjdzie.
Zdjęcia robiłem soniakem to i kolory gorsze.

majkel0326 23:33, 08 lip 2012

Robert,akurat w tym roku woda na liliowce (i nie tylko) leje się sama i to obficie Twoja rabata trawiasta zapowiada się ciekawie,będę śledzić uważnie,może coś podpatrzę
Klamber 08:19, 09 lip 2012

Witam po strasznej burzy która dotarła o 24 i trwała 1 godzinę. Powiem że chyba to cud że nic się nie stało, bo takiej burzy jeszcze nie widziałem. Ja się burz nie boję ale teraz to z przerażeniem patrzyłem przez okno na to co się działo na podwórku, wiało straszliwie i woda z wiatrem lała się po ścianach i szybach i każdą dziurą wdzierała się do środka. Błyskało się tak, że było widniej jak w dzień i następował błyska za błyskiem i tłukło przeraźliwie, po prostu masakra. Prądu nie mam i jadę na agregacie. Strat żadnych nie mam ale wody mi dolało równo. Najgorsze że znów zapowiadają burze, nie wiem kiedy to się skończy, teraz to już na pewno mi wszystko zgnije. Nie mam pojęcia kiedy to wszystko wyparuje?

Wieczorem takie chmury były.
Pozdrawiam Was.
Milka 11:02, 09 lip 2012

Pięknie zapowiada się rabata trawiasta, a cypryśnik błotny jest cudny
wszystko wspaniale buja, a zdjęcia piękne
Klamber 11:07, 09 lip 2012

Muszę wyłączać kpmputry, bo znów zapowiada się na porządną zadymę.
hanka_andrus 19:50, 09 lip 2012

Robercie,zauważyłam,że pod kamyki dajesz tekturę.Czy to ma jakoś chronić kamienie przed zabłoceniem?
EPODLAS 22:21, 09 lip 2012

Witaj, odwiedziłam twój ogród pierwszy raz. Ogród zadbany i kolorowy. Ale największe wrażenie zrobił na mnie warzywniak. Po prostu wzorcowy. Mam też Błękitnego Anioła, dobry bezproblemowy powojnik. Pozdrawiam.
Klamber 22:30, 09 lip 2012

Irenko, w tym roku to nędznie będzie wyglądała, jak skończę to na pewno się poprawi się efekt wizualny ale dopiero za rok, jak się trawy przyjmą się i rozrosną, to efekt będzie dużo lepszy.
Haniu, tekturę układam bo liczę na to że zielicho wygnije i nie będzie się panoszyć. Ziemia jest świeża i rośnie na niej wszystko. W tym roku będę miał spokój a w następnym sezonie zobaczymy.
Pokażę jakie cuda robię z czarnymi zarośniętymi glonami kamieniami

tak wyglada kamień przed bębnowaniem

a to ten sam kamień po bębnowaniu, nówka sztuka

po wysuszeniu ładne matowe.

Tyle dzisiaj komary dały mi ułożyć
Z kamieni będę robił tylko ramkę w koło, środek gdzie rosną miskanty, wysypie zrębkami tak jak pod bambusy które rosna na podwyższeniu żeby ich woda nie sięgała.
Aniu w końcu pamiętałem o Tobie i pokazuję dynie.

Bożeno, w tym roku kiepsko trafiłaś, bo warzywnik jest bardzo marny, pogoda go niszczy dzień po dniu. Wcześniej pokazywałem z tamtego roku, to był wzorcowy.
Martek 23:55, 09 lip 2012

Artysta ...