Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wichrowe wzgórze

Wichrowe wzgórze

Sebek 00:00, 09 lip 2012

Przepiękne te Twoje róże - jedna ładniejsza od drugiej
Monic 08:27, 09 lip 2012

EPODLAS napisał(a)
Ogród różany, tak mogłabym nazwać twój ogród. Pewnie pięknie pachną. Zadbane zdrowe, tylko podziwiać.

Dziękuję w imieniu ogrodu Róże pachną przepięknie. W ogóle ogród jest taki zapachowy, ponieważ oprócz róż mam ogromną ilość lawendy i floksów, a one też zapachowe. Lubię zapach w ogrodzie, choć mam kłopot z jego wyczuciem, bo alergia mi to utrudnia, ale czasami, gdy mam lepsze dni, staram się chłonąć zapachy.

Monic 08:46, 09 lip 2012

dajana napisał(a)
Matusiu kochana jakie ty masz piękne róże,, no przepraszam wszystkie rośliny masz cudne W ogóle ogród,, ale póki co moja uwagę najbardziej przykuwają róże.Miałam ich sporo ale zostało tylko dziewięć.Biegam codziennie i wypatruję pąków Nie wszystkie jeszcze je mają Jedna ma najwięcej bo az 15 .Mam dwie Austinki ale jeszcze nic nie wypatrzyłam na nich Nie mogę się doczekać ich kwitnienia Jestem zakochana w różach ale nie tylko .Zapewne zauwazyłaś ze nie mam jeszcze ogrodu dlatego taka zgłodniała chodzę po waszych zachwycając się każdym kwieciem,, bez cienia zazdrości ale tęsknotę odczuwam jak najbardziej Przepiękny ogród !

Dajanko, Twój ogród też keidyś będzie bujny - jesteś pracowita, więc Ci to wynagrodzi kwiatami
U mnie w tym roku zima również dała się mocno we znaki, zwłaszcza różom, dlatego dopiero teraz tak naprawdę startują. Wiele róż jeszcze w pąkach i czekam wciaż na ich kwiaty. To, co pokazuję na fotkach, to dopiero pierwsze kwiaty róz. Pełnia kwitnienia dopiero będzie za jakiś tydzień.
Na zachętę zostawię Ci kilka fotek różanych. Nie mam najlepszego aparatu, ale co nieco można pooglądać.
Princess Anne z nowej kolekcji Austina

James Galway

Granny

Purple Rain

Bailando

Monic 08:53, 09 lip 2012

Sebek napisał(a)
Przepiękne te Twoje róże - jedna ładniejsza od drugiej

Dzięki, Sebuś
U Ciebie też pięknie i kwitnąco
Zostawię dla Ciebie taki bukiet, który mi wyrósł na jednym pędzie róży Roarium Uetersen. To niesamowite, ale na tym jednym pędzie wyrosło prawie 30 kwiatów. Pęd tak ciężki, że leży na ziemi
agata_chrosc... 09:14, 09 lip 2012

O Matko! Jak to się stało, że ja wcześniej Twojego ogrodu nie znalazłam? Róże nadzwyczajne! Na pewno będę U Ciebie częstym gościem! pozdrawiam bardzo
Pszczelarnia 16:35, 09 lip 2012

Ach!
Pytanie retoryczne z odpowiedzią.

Które perfumy najlepiej oddają zapach piwonii i róż?
Perfumy o nazwie "Mój ogród Monika".
Monic 09:08, 13 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)
O Matko! Jak to się stało, że ja wcześniej Twojego ogrodu nie znalazłam? Róże nadzwyczajne! Na pewno będę U Ciebie częstym gościem! pozdrawiam bardzo

Witaj, Agatko!
Ja rzadko bywam na forum, z braku czasu, więc pewnie mój wątek gdzieś znika w otchłani i dlatego wcześniej na niego nie wpadłaś. Dziękuję Ci za odwiedziny i oczywiście zapraszam ponownie

Wedgwood Rose
Monic 09:11, 13 lip 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Ach!
Pytanie retoryczne z odpowiedzią.

Które perfumy najlepiej oddają zapach piwonii i róż?
Perfumy o nazwie "Mój ogród Monika".

Dzień dobry, Pszczółko Ale to fajnie napisałaś - dziękuję

Biedermeier
Pszczelarnia 09:57, 13 lip 2012

I jeszcze Biedermeier mi się dostał.
Ale Moniko pokaż jeszcze trochę zdjęć (w miarę możliwości).
agata_chrosc... 10:05, 13 lip 2012

Oj tak, oj tak! A róża Widgwood nie do kupienia, nawet u mnie. Chyba do Anglii trzeba będzie jechać