wspomniany malutki rh, niestety zdjecie wyszlo rozmazane .. ale i tak cieszy jak malo co
azalia jeszcze w pakach ale po przesadzeniu ma sie dobrze
kalie kwitna dwie zółta i pomarańczowa dwie inne nie pokazaly kwiatow..
tak wygladaja moje zeszloroczne sadzonki hortensji po zośce mam zamiar wsadzic je do ogrodka tylko gdzie ja je umieszcze heh
Zrobiłam dzis kilka fotek mimo brzydkiej pogody
bez akurat ten ma mnostwo kwiatow mam jeszcze bialy ale nie zrobilam zdjecia
serduszka nadal wytrwale kwitnie
hosty jedne już bardzo duże inne ciagle male nie wiem czy nie wsadzilam jednej zbyt gleboko :/
Witaj Konstancjo! Oglądam sobie co pokazujesz tak po cichu ale dziś już oniemiałam zupelnie na widok białych kwiatów. Bajeczna kaskada. Oj, widzę, że ogród będzie tez z bajki
Zdradź ile trzeba sadzonek do jednej donicy żeby uzyskać taki efekt? i jeszcze powiedz o tych donicach - widzę coś bielonego, co to?
Linka fajnie, że się ujawniłaś ... witam ... donice oczywiście pomalowane na biało bo mam od jakiegoś czasu okres biały w życiu ... ta na pierwszym planie to makro donica gliniana ...
wyższe to pomalowane na biało i postarzone tepowaniem? jeżeli nie przekręciłam słowa ... hmm postarzone ciapkaniem gąbką kuchenną maczaną w kilku odcieniach szarego najprościej rzecz ujmując ... tzw "plastik"
i terakotowe ... z ukochanymi niecierpkami ... uwielbiam je
Wszyscy mają skrzynki... mam i ja
Jeszcze zimą wyszperałam u rodziców w piwnicy strasznie zniszczoną, brudną i nadgryzioną zębem czasu (a raczej przez korniki) drewnianą skrzynkę. Wszyscy mi mówili, żeby ją wyrzucić, że już się do niczego nie nadaje i takie tam... Faktycznie i mi ta myśl przeszła przez chwilę przez głowę, bo skrzynka sprawiała wrażenie, że w każdej chwili się rozleci. Ale ja postanowiłam spróbować i o to na tarasie zamieszkała skrzynka na truskawki i poziomki dla mojego "prezesa"
Piękne nowe życie dałaś tej skrzynce - gratuluję
Podoba mi się, że pokazujesz zdjęcia przed i po - dają wyobrażenie ogromu pracy jaki wykonujesz
gratuluje i trzymam kciuki za kolejne etapy pracy
Ja swoją tojeść mam w stawie, rośnie w wodzie. Ona lubi dużo wody, w suchym podsycha i brzydko wygląda.
Tutaj ma linię kroplującą
Przydałaby mi się ta tojeść na żółtą rabatę, skoro lubi wilgoć, to w mojej glinie powinna mieć się nieźle, a podlewana będzie zawsze z trawnikiem, bo zraszacze od nawadniania spokojnie tam sięgają.
Obwódka z niej wygląda ślicznie, ten kolor wszystko rozjaśnia. Ale to chyba nie jest Twój ogród?
Hortensja ogrodowa,jeszcze mało listków na niej,ale ważne że nie przymarzła
Chyba przy pierwszej lepszej okazji pojadę z laptopem na swoja działkę, żeby pokazać moim ogrodowym jak dzielne były ich koleżanki. To teraz czekaj cierpliwie na kwitnienie
Krysiu, sama cięłaś? Toż to praca dla co najmniej dwóch mężczyzn z asystą ...
pozdrawiam