Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Spotkanie w ogrodzie u Szmitów 5 maja 2011 16:29, 08 maj 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jakaś trawa ....

Ciekawostka z hali produkcyjnej

Róża kłodzka, czyli pełnik europejski - ale się ucieszyłam na jego widok!

Nie wiem, co to jest - przecudne!

Ta trawa to Carex elata "Aurea" mam taką kupioną, a na dole samym to pigwowiec a kremowych kwiatach.
Ogród Krysi 16:27, 08 maj 2012

Do góry
Lawenda odbija.

Mój skromny ogródeczek ... 16:27, 08 maj 2012

Do góry
wspomniany malutki rh, niestety zdjecie wyszlo rozmazane .. ale i tak cieszy jak malo co

azalia jeszcze w pakach ale po przesadzeniu ma sie dobrze

kalie kwitna dwie zółta i pomarańczowa dwie inne nie pokazaly kwiatow..

tak wygladaja moje zeszloroczne sadzonki hortensji po zośce mam zamiar wsadzic je do ogrodka tylko gdzie ja je umieszcze heh

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:26, 08 maj 2012

Do góry
Gratulki setne

Spotkanie w ogrodzie u Szmitów 5 maja 2011 16:25, 08 maj 2012

Do góry
Tyle tylko, że tak naprawdę ule te powinny stać jednak w słońcu a nie w leśnej części ogrodu. Ale ładne i tyle.
Ciąg dalszy:

Ogród Krysi 16:25, 08 maj 2012

Do góry
Zawilce

Mój skromny ogródeczek ... 16:24, 08 maj 2012

Do góry
Zrobiłam dzis kilka fotek mimo brzydkiej pogody
bez akurat ten ma mnostwo kwiatow mam jeszcze bialy ale nie zrobilam zdjecia

serduszka nadal wytrwale kwitnie

hosty jedne już bardzo duże inne ciagle male nie wiem czy nie wsadzilam jednej zbyt gleboko :/

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:23, 08 maj 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Witaj Sebku. Co to za róża którą wstawiłeś u Eli z chabrowego wzgórza? Z Twojego ogrodu? Może Rosemary Harkness??
Przy okazji,aby nie być spóźnialską - kolejnej setki.! Chociaż w Twoim przypadku to pikuś! raczej trzeba życzyć tysiączek!!

To na pewno nie ta róża. Ona jest różowa, ale do środka jakby morelowa - i pachnie słodkościami
Ogród Krysi 16:15, 08 maj 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Hortensja ogrodowa,jeszcze mało listków na niej,ale ważne że nie przymarzła

Chyba przy pierwszej lepszej okazji pojadę z laptopem na swoja działkę, żeby pokazać moim ogrodowym jak dzielne były ich koleżanki. To teraz czekaj cierpliwie na kwitnienie

Krysiu, sama cięłaś? Toż to praca dla co najmniej dwóch mężczyzn z asystą ...
pozdrawiam

No niestety sama strzygłam jałowca.Dwa dni mi zeszło,pomocników nie miałam,ale udało sie, a to dzięki Danusi pokazowi jak u Zbyszka cięła na bonasi
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:14, 08 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu a kloniki takie jak Twój nowy nabytek to ile kosztują??? Bo ja się w ogóle nie orientuję...

Mój wytargowałam sporo, ale cena na metce to 800 zł.

Oj....to ja muszę się jeszcze dużo nauczyć...nie tylko o roślinach, ale też o ich cenach
Pomyliłam się o 5 stówek, bo obstawiałam 300zł....wow
Miniaturowy ogródek 16:11, 08 maj 2012

Do góry
Było mi bardzo miło!
Ogród Ewy :) 16:11, 08 maj 2012

Do góry
Tak nasze azalie mają tatę Bogdzię

Bukszpan oszalał takie ma przyrosty, że zrobił sie jasno zielony

widoczek przedogródka

kwasolubna

magnolia dalej kwitnie

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:08, 08 maj 2012

Do góry
Linka napisał(a)
Witaj Konstancjo! Oglądam sobie co pokazujesz tak po cichu ale dziś już oniemiałam zupelnie na widok białych kwiatów. Bajeczna kaskada. Oj, widzę, że ogród będzie tez z bajki
Zdradź ile trzeba sadzonek do jednej donicy żeby uzyskać taki efekt? i jeszcze powiedz o tych donicach - widzę coś bielonego, co to?

Linka fajnie, że się ujawniłaś ... witam ... donice oczywiście pomalowane na biało bo mam od jakiegoś czasu okres biały w życiu ... ta na pierwszym planie to makro donica gliniana ...

wyższe to pomalowane na biało i postarzone tepowaniem? jeżeli nie przekręciłam słowa ... hmm postarzone ciapkaniem gąbką kuchenną maczaną w kilku odcieniach szarego najprościej rzecz ujmując ... tzw "plastik"

i terakotowe ... z ukochanymi niecierpkami ... uwielbiam je

Ogród Krysi 16:04, 08 maj 2012

Do góry
Tulipany

Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 15:59, 08 maj 2012

Do góry
nika napisał(a)
Wszyscy mają skrzynki... mam i ja
Jeszcze zimą wyszperałam u rodziców w piwnicy strasznie zniszczoną, brudną i nadgryzioną zębem czasu (a raczej przez korniki) drewnianą skrzynkę. Wszyscy mi mówili, żeby ją wyrzucić, że już się do niczego nie nadaje i takie tam... Faktycznie i mi ta myśl przeszła przez chwilę przez głowę, bo skrzynka sprawiała wrażenie, że w każdej chwili się rozleci. Ale ja postanowiłam spróbować i o to na tarasie zamieszkała skrzynka na truskawki i poziomki dla mojego "prezesa"

Piękne nowe życie dałaś tej skrzynce - gratuluję

Podoba mi się, że pokazujesz zdjęcia przed i po - dają wyobrażenie ogromu pracy jaki wykonujesz
gratuluje i trzymam kciuki za kolejne etapy pracy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:57, 08 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja swoją tojeść mam w stawie, rośnie w wodzie. Ona lubi dużo wody, w suchym podsycha i brzydko wygląda.

Tutaj ma linię kroplującą

Przydałaby mi się ta tojeść na żółtą rabatę, skoro lubi wilgoć, to w mojej glinie powinna mieć się nieźle, a podlewana będzie zawsze z trawnikiem, bo zraszacze od nawadniania spokojnie tam sięgają.
Obwódka z niej wygląda ślicznie, ten kolor wszystko rozjaśnia. Ale to chyba nie jest Twój ogród?
Ogródkowe perypetie:) 15:56, 08 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ładny zawijas, chciałam zobaczyć tojeśc.
Danusiu miło że zajrzałaś, zawijasek to zasługa mojego M. przekaże, pochwały od szefowej..
Tutaj..maleństwo ale rośnie była jeszcze mniejsza..
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:51, 08 maj 2012

Do góry
Mój ranny rodo z okazji sety

Ogród Krysi 15:46, 08 maj 2012

Do góry
kriss napisał(a)
Hortensja ogrodowa,jeszcze mało listków na niej,ale ważne że nie przymarzła

Chyba przy pierwszej lepszej okazji pojadę z laptopem na swoja działkę, żeby pokazać moim ogrodowym jak dzielne były ich koleżanki. To teraz czekaj cierpliwie na kwitnienie

Krysiu, sama cięłaś? Toż to praca dla co najmniej dwóch mężczyzn z asystą ...
pozdrawiam
Ogród Ewy :) 15:44, 08 maj 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Pieknie Ci zakwitły. Podziękowały za to że nie wyrzuciłaś ich. Moze następna zima tak im nie dokuczy.Pozdrawiam Ewo.

Bogdziu, jeszcze raz duży buziak dla Ciebie! Wiesz inne azalie też mi przemarzały ale nie na 100 %, te wyglądały jakby były totalnie martwe..

to ta sama azalia !

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies