Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Diana 01:39, 06 lip 2012

Wszystkiego najlepszego Karolinko troszkę się spóźniłam.....ale szczere
bacowa 06:51, 06 lip 2012

Wszystkiego naj ,naj

pozdrawiam E .
popcorn 07:29, 06 lip 2012

Anitko, Krysiu, Diano, Ewo - bardzo dziękuję za życzenia
Hmm żeby mi się ogród naciągnął - uśmiałam się Miłego dnia!!!
popcorn 09:20, 06 lip 2012

Updejt w sprawie ławeczki - dla Dziewczyn zainteresowanych (Diana, Marzenka, Asia i ja):

Te tansze - po 504 zl z fajneceny.pl maja byc we wrzesniu dopiero Wlacznie ze mna mam 4 chetne dziewczyny na ich zakup. Napisalam do tego sklepu z prosba o przyspieszenie dostawy, ale nie odpisuja Za pare dni jade na urlop

Diana po urlopie (wraca chyba za tydzien?) ma kupic (jesli mi sie nie uda niczego ustalic w sklepie fajneceny.pl) laweczke za 699 zl z transportem w f. Bellini (ta sama ale 180 cm szerokosci zamiast 200 cm). Jesli bedzie ok jakosciowo (f. ze Szczecina czy okolicy) moze i nie bede czekac do wrzesnia tylko kupie te ciut drozsza... chociaz wolalabym 200 cm z fajneceny (wieksza i taniej), a w Bellini nie ma wiekszych

Wiec na razie czekam...
Agacia 11:11, 06 lip 2012

Miłego również!
popcorn 11:13, 06 lip 2012

KasiaWB 12:00, 06 lip 2012

Najlepsze życzenia Imieninowe! oraz udanego urlopu
popcorn 12:13, 06 lip 2012

Kasiu dziękuję!!
popcorn 12:40, 06 lip 2012

Uff zrobiło się gorąco! Mam już mało pracy, wczoraj porobiłam zaległości, tłumaczeń mi się nie chce zaczynać... wezmę się po urlopie.
Wyszłam na chwilkę (krótką bo gorąco!) i kilka fotek zrobiłam:

Cisy posadzone:

Na drugim niewiele widać, bo akurat cień rzuca dom... Pomiędzy cisami bukszpany z obwódki przed domem, ledwo żyjące, ale nie chcę ich w doniczkach zostawiać na urlop więc wsadziłam - padną lub ożyją, jedno z dwojga

Nowe róże w fasoli kwitną

Hortensje:
Limelight ubiegłoroczna:

I Anabelka kupione w ubiegłą sobotę:

Mój wczorajszy imieninowy prezent

Pilnuje i zgrywa się kolorystycznie z hostami na tarasie:

Pierwsza cukinia zerwana:

I pierwszy ogórek:
popcorn 12:52, 06 lip 2012

Sąsiadka musi się w czoło pukać że zanim zerwę coś to robię mu zdjęcie Ale co tam

P. Hameln posadziłam wczoraj - 2 malutkie sadzonki. Góra trawiasto-rozchodnikowej rabaty wyglada tak:

W centrum największa Hameln od Danusi, z tyłu mniejsza moja ubiegłoroczna. Tam gdzie cień i po lewej mojej ubiegłorocznej - 2 nowe wczoraj sadzone. W lewym dolnym rogu trzcinnik (zamiast P. Hameln miał być Karl Foerster doradzony przez Magnolię, ale nie mogłam kupić... jak je kupię - Hameln wcisnę na rabatę przed domem), bo tam kwitnąco i jakaś trawa by dobrze wyglądała:

Jeżówki są jednak inne - wszystkie różowe, ale część pustych, część pełnych:

A w dole jeszcze po deszczu kropelki:

I zupełnie z przodu tej rabaty, za lawendą rośnie sałata i selery - w korze, a co

Tawułki kwitną niestrudzenie:

A to miejsce pod garażem na ławeczkę:

Oczywiście jakieś resztki pustaków znikną

Języczka kwitnie: