Dzisiaj po niedzieli i wczorajszym dniu odpoczywam niezupełnie, ale głowa już zaprzątnięta innymi myślami, bardziej ogrodowymi
Kanny jeszcze nie posadzone, muszę im znaleźć jakieś miejsce bo już dawno czas na nie.
Witaj Sebku. Co to za róża którą wstawiłeś u Eli z chabrowego wzgórza? Z Twojego ogrodu? Może Rosemary Harkness??
Przy okazji,aby nie być spóźnialską - kolejnej setki.! Chociaż w Twoim przypadku to pikuś! raczej trzeba życzyć tysiączek!!
Witaj Basiu!
Znalazłam chyba sprawcę zżerającego moją róże!
Nie dawało mi to spokoju i wczoraj szukałam i znalazłam zdjęcia gdzie i jak żeruje bruzdownica pędówka i jakie robi spustoszenia.
Sprawdziłam u siebie i bingo!!Dokladnie to samo!! w młodych pędach odchody i małe białe larwy!!.
Brzmi fatalnie Fuuj,ale zanalazłam sprawcę!!Miałam ,ze sobą lupkę , ale nie była potrzebna bo widać było gołym okiem!
Niestety róża jest osłabiona,niewykluczone ,że jeszcze jej coś dolega,ale trzeba jeszcze powalczyć!!
kuknij na fotki Basiu czy nie warto ruszyć do boju!? Zdjęcia sprzed dwóch lat!
Nikt mi nie pomoże Nadal czekam cierpliwie. W międzyczasie pokażę działeczkę majową porą Zazieleniło się. Trawa nabyta skoszona. Czekamy na trawkę w miejcach odchwaszczonych a lada dzień zacznę tworzyć wrzosowisko i warzywniak
Domi, właśnie pokazałaś świerka na punkcie którego szaleje od miesiąca ! Jest wielki z tego
co widzę, takiego sadziłaś czy mniejszego i tak szybko nadrobił? Dokładnie to AUREOSPICATA
Widziałem takie małe berbecie po 25 cm w szkółce, ale sam nie wiem jak to rośnie. U Ciebie
efekt jest taki piękny, super są te jaskrawe przyrosty. Pięknie widać go w oddali nawet na fotce
z Aktinidią. Czy taki maluch ma szansę chociaż na metr w jakimś znośnym tempie urosnąć, jak
sądzisz? Teraz chciałbym go posadzić na 100% Ps. Białe tulipany wyglądają niesamowicie!
Witaj Agnieszko ,Karolciu
fajnie że Wam sie podoba każdy z nas ma jakąś wizję swojego miejsca na ziemi i coś ciągle poprawia ,przesadza,dosadza.I tak ma być .cała radocha w tym aby gonić króliczka
Pomóżcie, co to może być? Obawiam się, że to choroba grzybowa nabyta w szkółce. Tylko z tej szkółki cisy chorują. To cis o żółtych końcówkach, taka odmiana. Czym opryskać?