Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród. 09:56, 15 maj 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Jejku Bożenko oczu nie moge oderwać od Twojego ogrodu
a powiedz prosze jak nazywają sie te rh ? ,ta zółta to chyba azalia zestawienie powala
Rododendronowy ogród. 09:24, 15 maj 2012

Do góry
Też kuknęłam i pozdrawiam
I jeszcze margaretkę zostawiam

Ogródkowe perypetie:) 09:22, 15 maj 2012

Do góry
Ell specjalnie dla Ciebie, Franceska w rozkwicie, choć w realu jest dużo ciemniejsza..wyobraź sobie takie ładne ciemne winko

i mój ubiegłoroczny no name..który miło mnie zaskoczył w tym roku...

i Helsinki..niestety jeszcze nie posadzony..

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:16, 15 maj 2012

Do góry
Dla porównania przed i po kilku latach

Nasz przydomowy ogródek 09:15, 15 maj 2012

Do góry
Zbyszku, ja nie przyszłam Ci gratulować kolejnej strony, tylko wspaniałego ogrodu, zapału, nowych pomysłów, ... I w ogóle, że Ci się chce
Upiększasz nie tylko swój ogródek, ale swoimi wizytami wiele naszych )
Tak trzymaj !
Miało być inaczej 09:12, 15 maj 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)

Agnieszko, jak nazywa się trawka w centrum rabaty na ostatnim zdjęciu i czy ona u Ciebie zimowała?

Soczysta wiosna u Ciebie
ogrodoweimpresjejolki 09:11, 15 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Ha, ha, jaka długa lista!! też takową pokazywałam i tylko 2 punkty zaliczyłam, oby u ciebie lepiej poszło

Dzisiaj jadę na działkę z córką Listę biorę ze sobą, ale tak jak piszesz życie zweryfikuje kolejność działań

Pewnie już margaretki mnie powitają, bo w zeszłym roku kwitły o tej porze

ogrodoweimpresjejolki 09:08, 15 maj 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)

Ach te moje niezapominajki, są wszędzie I przymierzaja swoja urodę do innych kwiatków

Jolu, wiesz co to za hosta na tym zdjęciu, mam taką samą, do tej pory jest nn. Będę wdzięczna za podpowiedź. Porównaj z moją, czy to taka sama, w każdym razie bardzo podobna, ale pewności nie mam.

Bozenko, wydaję się, że mamy te hosty takie same. Ale co do identyfikacji niestety nie pomogę, bo moje wszystkie bez nazwy. Próbowałam w necie je zidentyfikować, ale różnice są tak niewielkie. Trzeba by fachowca. W tym roku popróbuje dokumentować ich kwiaty, porę kwitnienia i może to ułatwi przypisanie ich do konkretnej nazwy (albo odwrotnie). Na razie ciesze się, ze mam ich coraz więcej i czuja sie u mnie dobrze. Jak pisze Ania ASC są bezobsługowe
Pogaduchy skowronków 08:55, 15 maj 2012

Do góry
U mnie podobnie jak u Hani Dobrze jest i w planie działeczka, bo córka mnie podwiezie ...
Uwielbiam świergot za oknami o tej porze roku
Mam nadzieję, ze nikomu nic nie zmarzło ...
Zosiom, Zośkom, Zosieńkom - wszystkiego dobrego

Ogrodnik mimo woli 08:50, 15 maj 2012

Do góry
Staję na końcu tego ogonka z gratulacjami i zastanawiam się czego Ci życzyć ...
Życzę aby nic dobrego Cie nie ominęło No i cmok, cmok
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 08:48, 15 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)

Chciałam obejrzeć tą hostę patriot, ale strona się nie otwiera. Nie znam bardzo się na hostach, ale te co mam rosną u mnie dobrze. Mam kilka maluchów, czekam aż się rozrosną.

kupowałam ostatnio patrioty, tak wyglądają

Gdzież takie wielkie okazy sprzedają i hosty i żurawki...wooow

Aniu ja je kupowałam u Szmitów
Mój ogród to moje szczęście. 08:36, 15 maj 2012

Do góry
ElAri napisał(a)
Wiosna w pełni. Wszystkie rośliny starają się przyciągnąć na siebie uwagę!
Jodła Koreańska - szyszkami

Piękna Koreanka i fotka.
Nasz mały, zielony świat. 08:23, 15 maj 2012

Do góry
Jeszcze chciałam pokazać jedną z róż, które ścięłam przy ziemi, warto było dac jej szansę, rośnie jak szalona. Wiele osób wsód moich sąsiadów pospieszyło się i wykopali róże a szkoda, pewnie też by się zregenerowały.
Od tygodnia w szklarni siedzą pomidorki, wzorem naszej Szefowej wsadziłam je w opaski, bardzo jestem ciekawa, czy odczuję różnice w uprawie.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 08:21, 15 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Chciałam obejrzeć tą hostę patriot, ale strona się nie otwiera. Nie znam bardzo się na hostach, ale te co mam rosną u mnie dobrze. Mam kilka maluchów, czekam aż się rozrosną.

kupowałam ostatnio patrioty, tak wyglądają

Gdzież takie wielkie okazy sprzedają i hosty i żurawki...wooow
Nasz mały, zielony świat. 08:18, 15 maj 2012

Do góry
Może jeszcze kilka roślinek.
Miłorząb pięknie rośnie, wypuścił wiele zdrowych liści.
Moja przygoda z Ogrodowiskiem zaczęła się od miłorzębu, bo posadziliśmy to drzewko i biedaczyna miała tak kruche liście, że w krótkim czasie był całkiem łysy. Pierwsza zima za nim i teraz wygląda cudnie.
Również pierszą zimę mają za sobą moje klony palmowe. ten ze zdjecia poniżej rośnie w kąciku przy werandzie, ma się dobrze, nie ucierpiał od majowych przymrozków. Drugi klon, czerwnonolistny, rosnie w innej części i niestety trochę liśmi ma uszkodzonych.
Jeszcze kępa ubiorka, szcze polecam tę bylinę, bardzo tługo utrzymuje kwiaty i jest ślicznym wiosennym akcentem.
Brzozy mam z każdej strony w ogrodzie, przed domem jest strzępolistna. Jeśli jest taka wysoka po 3 latach, to jaka będzie za 5,10...?
Nasz mały, zielony świat. 08:11, 15 maj 2012

Do góry
Agatko, pogoda chyba dla wszystkich jest nie do pojęcia, aż trudno się powstrzymać od iście babciowych wstępó do opowieści "za moich czasów...", ale naprawdę, jeszcze nie tak dawno pory roku były znacznie wyraźniejsze.

W końcu wzięłam w garść aparat i zrobiłam kilka zdjęć, oczywiście pierwsze były żurawki przy moich suchym strumyku, rosną w słońcu, na marnej glebie a są takie bujne, serce rośnie

Z tyłu, na drugim planie, w mini ziołowym ogródku za murkiem widać fioletowe wiechy kocimiętki. Co za wdziećzna roślina, kwitnie już gdzieś od miesiaca i będzie kwitła do zimy. Od ubiegłego roku jestem jej gorąca zwolenniczką, nie ma chyba żadnych wymagań, rośnie jak wściekła.

Skoro jestem w tej części ogrodu, to może od razu pokaże jak nam wyszedł kącik wypoczynkowy po zamontowaniu płotków. Teraz już tylko dmucham i chucham na winorośle jakońskie, żeby się pięły do góry i zrobiły nam piękny dach nad stołem.

Przed placykiem roślinki na razie malutkie, biedy takie, ale to lawendy plus róża, mam nadzieję, że w tym roku się rozrosną a za 2-3 lata nie będzie widać ziemi, tylko same rośliny.

Meble jednak zaolejowaliśmy, podobają mi się takie naturalnie starzejące, z patyną czasu, ale skoro inne drewno mamy bejcowane, to meble nie moga być zdane na łaskę natury, bo dziwnie by to wyglądało.

I jeszcze róże, tegoroczny eksperyment, 3 krzewy w donicach, na razie bardzo łądnie puszczają liście, zobaczymy jak będzie z kwitnieniem.
Z samego brzegu w ceramicznej donicy siedzi moja duma - cyprys z nasiona przywiezionego przez kolegę z Toskanii, osobiście przeze mnie wyhodowany. Z wielu nasion tylko ta jedna roślinka wykiełkowała.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 07:58, 15 maj 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Kosiarkorobik i gimnastyka z łopatą, oto nasza tajemnica

Kosiarkobik , ale się uśmiałam
Pogaduchy skowronków 07:58, 15 maj 2012

Do góry
Zośka pochmurna i ma padać deszcz......ale póki co......+11.Dobrze jest.

Miłego dnia!
Ogrodowy spektakl trwa ... 07:46, 15 maj 2012

Do góry
cześć dziewczyny!

w sprawie klona - kolor najładnieszy ma oczywiście maj i czerwiec, potem zachowuje kolor ale już soczysty żółty przechodzi w zielony - potem już mniej jest okazały zrzuca liście wczesnie ale za to najwcześniej je wypuszcza - cieszę się nim już od miesiąca a katalpa ma jeszcze małe liście

nic z nim nie robiłam - w czasie suszy oczywiście trzeba podlewać, najważniejszy zabieg pilęgnacyjny to cięcie bo nieokiełzany urośnie bardzo na szrokość lepiej go okiełznać sekatorem -

tu zdjęcie z wrzesnia widać jaki ma kolor

to z października z owockami

a to jeszcze wrzesień 2010
Ogrodowy spektakl trwa ... 07:45, 15 maj 2012

Do góry
cześć dziewczyny!

w sprawie klona - kolor najładnieszy ma oczywiście maj i czerwiec, potem zachowuje kolor ale już soczysty żółty przechodzi w zielony - potem już mniej jest okazały zrzuca liście wczesnie ale za to najwcześniej je wypuszcza - cieszę się nim już od miesiąca a katalpa ma jeszcze małe liście

nic z nim nie robiłam - w czasie suszy oczywiście trzeba podlewać, najważniejszy zabieg pilęgnacyjny to cięcie bo nieokiełzany urośnie bardzo na szrokość lepiej go okiełznać sekatorem -

tu zdjęcie z wrzesnia widać jaki ma kolor

to z października z owockami

a to jeszcze wrzesień 2010
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies