Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa czerwone dęby

Dwa czerwone dęby

Sebek 19:50, 27 sty 2012

moni napisał(a)
a dąb czerwony jest więszy cz mniejszy niż dąb błotny chodzi mi po 10 latach od posadzenia.

w necie pisze, że są porównywalne wielkościowo
Krys 20:50, 13 lut 2012

mysza napisał(a)
Moje świerki serbskie są małe , mają około 1m. , ale za to gęściutkie . Widać po gałązkach , że były w szkółce przycinane.

Witaj Gosiu .Przeczytałam dzisiaj cały Twój wątek.Piękne nasadzenia,dużo dobrej pracy wykonałaś.A trawa ech pozazdrościć .Powiedz proszę jak gęsto sadziłaś świerki serbskie ? Wiosna mam je zamiar posadzić wzdłuż kawałka ogrodzenia .Będę do Ciebie zaglądac .Pozdrawiam
mysza 10:08, 20 cze 2012

Krys dawno na forum nie zaglądałam , dopiero odpisuję może jeszcze aktualne pytanie .Świerki sa posadzone co 80cm . .Ciągle słyszę ,że za gęsto je poszdziłam no to się poddaję i na jesieni będą rozsadzone w większych odstępach .W lini ze świerkami rośnie kasztan jadalny , ale niestety nie przetrwał tej zimy i nie tylko umnie , rozmawiałam z sąsiadką i u niej jest to samo .Będzie więc wycinka i w tym miejscu rozciągnięte serby.
mysza 10:32, 20 cze 2012

W ogrodzie po malutku.W marcu posadziłam rododendrony Cunnigham's White 11szt .Gleba przygotowywana była juz jesienią , sadziłam według zaleceń i porad udzielanych na forum .Kwitły jak szalone , a przyniosłam takie maluchy , w dwóch reklamówkach się zmieściły
.

To nasadzenie jest po łuku .

Pomyślałam żeby z drugiej strony zrobić to samo.W maju dosadziłam po przeciwnej rh Catawbiense Boursault i powstała mini aleja rododendronowa.

mysza 10:37, 20 cze 2012

Wszyskie rododendrony podsadzone są borówką Koral, kwitła pięknie delikatnymi dzwoneczkami , zawiązały się owoce.

Krys 23:01, 20 cze 2012

Gosiu jestem znowu piękną aleję z rh zrobiłaś.Ja serby w koncu posadziłam co 1,4 pokazuj zdjęcia z wiosennego ogrodu ,pozdrawiam
beta 10:29, 04 lip 2012

witaj Gosiu

trochę mi wstyd że dopiero teraz do Ciebie zagościłam-nie wiem gdzie ja wczesniej sie podziewałam?

jestem pod wrażeniem wielkich zmian, waszej pracowitości i pomysłowości-gratuluję

ogrodzenie przepiękne, wiata niesamowita, bardzo klimatyczny ten kamień

czy możesz zdradzić jak Twoj M ten kamień łupie?
mysza 09:24, 03 sie 2012

Witaj Beatko , ostatnio rzadko i w dużych odstępach czasu jestem na forum .Przybyło wiele nowych osób i ich ogrodów , do których jeszcze nie zaglądałam .
Co do kamieni , to młotek w rękę , zamach i się łupie .
mysza 09:45, 03 sie 2012

Kilka tegorocznych migawek z ogródka.
Platycladus orientalis Auera Nana.

Kontrast .Rodzima ziemia to piasek i dołek przygotowany pod nowa roślinkę .

Rozbieranie starej skarpy .Zamiast oczka nadal nieforemny otwór porośnięty chwastami i samosiejkami sosny i modrzewia.

Pięknie kwitła lawenda , na pierwszym planie ginkgo biloba Mariken

mysza 10:13, 03 sie 2012

ŁEZKA .Bardzo chciałam zrobić tu rabatę wrzosową , ale mojemu inwestorowi pomysł nie spodobał się. Planowałam berberysy, wrzos i trawę ozdobną .Z całego założenia tylko berberysy przeszły .Kompletnie brakowało mi pomysłu jak je posadzić . Ustawiałam , przestawiałam i jakoś tam posadziłam licząc się z sugestiami M. No i wyszło jak wyszło ,mi nie pasuje , a inwestor zachwycony berberysami .Jeszcze pewnie będzie tu jakaś zmiana , coś pomyślę.